שאלה ועצה

שאלה ועצה

אתם מקיימים יחסי מין עם גברים או שאתם מתאפקים? לפי מה שהבנתי זו עבירה חמורה ביותר אתם יכולים לפנות לעצת נפש הם מרפאים הומואים

"עבירה חמורה"

על סמך מה ? איך משהו שקורה בין 2 גברים (או 2 נשים לצורך העניין..) ולא מזיק לאף אחד הוא עבירה ? כי כתוב ? כי רב כזה או כזה אמר לך ?

yair18

New member
אבל זה כן מזיק...

אני מתכוון, מנקודת מבט של שומר מצוות, כל מה שהקב"ה ציווה אותנו אז יש לנו בו בחירה, אם היו עברות שאין לאדם יכולת התמודדות איתם אז הקב"ה לא היה דורש מהאדם לעשות אותם, ואם יש איסור כזה לפי התורה זה אומר שיש לאדם יכולת התמודדות בדבר. "כל הגדול מחברו - יצרו גדול הימנו" ואם הקב"ה אמר לא לעשות משהו אז זה אומר שזה מזיק, לגוף ו\או לנפש.

ומי אמר

שהקב"ה חושב שאהבה בין גברים היא אסורה ? לדעתי התורה נכתבה ע"י בני-אדם כניסיון לפרש את אלוהים. האלוהים הוא גדול מאוד ומופשט, ואיננו מעדיף יהודים על נוצרים, סטרייטים או הומואים (גם אלו שמקיימים את ה"חטא"), או ישראלים על ערבים. הוא רואה את מעשינו כלפי אחרים, כלפי עצמינו וכלפי העולם שאנו חיים בו - ועל דברים אלה קובע את דעתו עלינו. אם הוא קיים...

yair18

New member
../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif|זה

בתחילת דברי אמרתי שזה מנקודת מבט של שומר מצוות, ואחד הבסיסים של האמונה זה שהתורה היא כן מהקב"ה ושיש השגחה פרטית על המעשים, ובקב"ה כן מעדיף יהודים ע"ג נוצרים כי אנחנו העם הנבחר. ולא, זה לא גזענות להגיד את זה.

נכון זה לא גזענות

זה טיפשות

yair18

New member
כל הדתות הגדולות בעולם...

הנצרות, והאיסלם, אומרות שהתורה היא מבורא עולם, והוא בחר ביהודים כדי לתת להם תורה ומצוות. אבל אתה תגיד שזה טיפשות כי אתה לאונרדו יודע כל.

../images/Emo13.gif

זה שהרבה אנשים מאמינים במשהו לא הופך אותו לנכון.. ואני לא טוען שאני יודע הכל יכול להיות שיש אלוהים ויכול להיות שלא יכול להיות שהוא "כתב" את התורה ויכול להיות שלא יכול להיות שהוא בחר ביהודים לעם הנבחר (למרות שזה נשמע קצת לא הגיוני שאלוהים יאהב בני-אדם מסוג אחד על-פני סוג אחר), ויכול להיות שלא.. יכול להיות שהוא חושב שהומוסקסואליות זה חטא (שזה גם לא נשמע לי הגיוני כל עוד אין פגיעה באף אחד מהצדדים) ויכול להיות שלא... לדעתי זה מראה על בורות להיות משוכנע ב100% שמשהו מהדברים האלה הוא נכון (גם להגיד שאין אלוהים בוודאות זה טיפשי)

yair18

New member
הפורום הזה נקרא דתיים גאים.

אז הטענות שלי פונות למי שהוא דתי גאה יותר מאשר גאה דתי, וכל מה שאמרתי הגיוני למי שדתי, אין לי מה להתווכח עם מישהו שלא מאמין על זה כי ההוכחות שלי הם מהתורה. וכל מה שכתבת אני לא יודע אם... או ש... אז זה די ברור למי שכן דתי.

המממ..

לדעתי זה חבל שהכל מגיע בסופו של דבר ל"כי כתוב בתורה" ואין מקום למחשבה.. יש המון דברים יפים ביהדות לדעתי, אם רק היו מתייחסים אליה בצורה יותר פתוחה... (ומהומואים דתיים במיוחד אפשר לצפות לזה כי הם יודעים כמה חלק מהחוקים שנובעים מהתורה לא מתאימים לתקופה שבה אנו חיים, אולי החוקים האלו התאימו אז, כשהומוסקסואליות הייתה קשורה גם לאונס אכזרי, בסדום ועמורה, ולעבודת אלילים) אבל אני באמת לא דתי אני רק אורח פה .. (כמו כולנו בעולמנו הקט
)

MarkAnt

New member
אז קבל הפתעה

מה שאתה מגדיר כבורות מניע את העולם אלפיי שנים... וזה יישאר פה הרבה אחרי שאתה תלך.

המממ.. ../images/Emo103.gif

מטבענו אנחנו מחפשים משמעות לחיינו, כי המחשבה שאנחנו פשוט "סתם" כאן על הכדור הזה בלי סיבה מיוחדת היא בלתי-נסבלת.. זה שהרבה אנשים מוצאים את הפיתרון באמונה העיוורת הזו, מה אני אגיד.. חבל, אבל אולי יותר קל/טוב להם ככה אז שייהנו

MarkAnt

New member
טיפשות = דבריך

וזה לא גזענות, זאת אמונה. מה שאתה עושה, זה נסיון הריגת חופש הביטוי של אדם מאמין, תוך כדי פלישה לאמונתו. לא אוהב? לא מחזיקים אותך פה.

חופש הביטוי

אומר שלכל אחד מותר להביע את דעתו, אבל לא נותן לאף אחד את הזכות לרמוס אדם אחר בזכות ההתרה הזאת וכן, לדעתי לחשוב שיהודי הוא יותר טוב או יותר "מבורך" ע"י אלוהים מאשר גוי זה לדעתי מטופש.. ולא צריך להיכנס להשוואות לעמים אחרים שחשבו שהם "הנבחרים" כדי להדגיש את זה - כולנו בני אדם, נוצרנו באותה דרך ונלך באותה דרך וזכותי להגיד שזה טיפשי לדעתי להבדיל בין אדם לאדם לפי המקום/הקהילה/העם/הגזע שאליו נולד - במיוחד כשחופש הביטוי מנוצל כדי לפגוע בזכויות דומות של קבוצות אחרות. עד כמה שאני יודע עוד לא סגרו את הפורום לדתיים בלבד.. ואני פה כי נחמד ומעניין ואם משהו לא לדעתי מותר לי להגיב כמו שמותר לך

MarkAnt

New member
השאלה הנשאלת

האם אתה פה בכדי להביע את דעתך, או לרמוס את דעתם של האחרים? באימרה שזה "טיפשי" אתה פוגע בכבוד של האנשים שהפורום הזה נוצר עבורם. אתה לא תבוא לבית של מישהו, ותקרא לו "טיפש", נכון? עזוב אותך מחופש הדיבור, נימוסים פשוטים...אני מאמין שישנם דרכים נעימות בהרבה להביע את דעתך, במקום להשתמש במילים כאלה נכון? וזה כבר לא נימוס, זאת תרבות בסיסית. אבל הדיון הזה לא על החינוך שלך

טוב אז בוא נהיה

פוליטקלי קורקט.. זה לא "טיפשי" לחשוב שעם אחד נבחר והשאר נחותים, אלא.. בוא ננסח את זה שאף אחד לא ייפגע.. "הרעיון איננו לטעמי"
ואגב בינתיים ב"ויכוח" הזה מי שיורד פה להעלבות אישיות זה אתה ומי שמתחמק מהן זה אני אז אל תרצה לי בבקשה על החינוך שלי.

MarkAnt

New member
אז הסכמנו.

את תשתדל להיות יותר נחמד, ואני אשתדל להיות יותר מאופק? יש לי מאט סבלנות בשביל מישהו שמדבר על זה הרבה, אז אני מתנצל.

MarkAnt

New member
הוו תודה!

וכבר אמרתי לך שהתסרוקת הזאת פשוט מדהימה עליך?
* הומואים מתנצלים *

למעלה