שאלה ומחמאה

tigress1

New member
שאלה ומחמאה../images/Emo141.gif

שתיהן קשורות זו בזו. אני מתרגמת, וכרגע עובדת על ספר שעוסק בחברה הצרכנית ובהשפעתה על הכלכלה העולמית ועל האקולוגיה. אני מתרגמת את הספר הזה מכל הלב, ואשמח להודיע לכם כשתצא הגרסה העברית שלו. נראה לי שגם הפורום הזה פועל ברוח זו, ועל כך ברכותיי: איזה אומץ! בעולם כל כך קפיטליסטי, שבו לביבי קל כל כך לרדת על שביתה שנעשית למען עובדים שלא קיבלו שכר במשך למעלה משנה, במקרים מסוימים (כשהשכר שלהם הוא לרוב בין כה וכה לא גבוה במיוחד) - צריך אומץ לפתוח פורום כזה שמביט עין בעין על המצב. אני חיה כרגע בארה"ב, שהיא המודל של ביבי ומרעיו, ואני רוצה להגיד לכם: המון אנשים חיים כאן בלי ביטוח בריאות, חלקם אנשים עובדים ויצרנים. אם זה המצב שאנחנו רוצים להגיע אליו, ביבי הוא התשובה. ושאלתי: מונח כלכלי שלא מצאתי במילון שלכם. במקור: trade surplus. יתרת סחר? כלומר, שתי מדינות מייצאות זו לזו, ואחת מייצאת בסכום גבוה יותר. מה המונח הנכון?

דור לוי

New member
מהו trade surplus ../images/Emo35.gif

קודם כל תודה על המחמאה
הפורום פתוח לכל הדעות, גם ל'תומכי ביבי' וגם ל 'מתנגדי ביבי'. לגבי דעתי האישית: אני לא יכול לאמר חד משמעית שאני תומך או מתנגד לאדם זה או אחר - אלא בעד התייחסות לכל צעד וצעד בנפרד. לצערי אני נאלץ להתנגד להרבה מהצעדים, לא בגלל העקרון שעומד בבסיסם (לפחות זה המוצהר) אלא דווקא בגלל שיטת היישום המוצעת... שבמקרים מסוימים נראה שהיא משחקת לטובת אותה קבוצת אנשים שדואגת לכך שזה מה שיקרה... לשאלתך: בעבר התחלנו כאן בשרשורים שבהם אנשים נתנו הסברים שונים לאותו מונח, לדוגמא "מהו כשל שוק?". אולי זו הזדמנות טובה להמשיך... מוזמנים להציע מלים ואני אדאג לתיעוד. מצאתי את אתר wikipedia שהוא אינציקלופדיה חינמית שמסביר מונחים. משם העתקתי חלק מההגדרה הבאה:
Balance of trade figures are the sum of the money gained by a given economy by selling exports, minus the cost of buying imports. They form part of the balance of payments, which also includes other transactions such as international investment. The figures are usually split into visible and invisible balance figures. The visible balance represents the physical goods, and invisible represents other forms of trade, e.g. the service economy. A positive balance of trade is known as a trade surplus and consists of exporting more (in financial capital terms) than one imports. A negative balance of trade is known as a trade deficit and consists of importing more than one exports. Neither is necessarily dangerous in modern economies, although large trade surpluses or trade deficits may sometimes be a sign of other economic problems.​
לגבי התרגום לעברית, נראה לי שתרגום מילולי כמו מאזן סחר חיובי יהיה מספק - או שתצרפי הסבר בדומה להגדרה. עוד דעות?

tigress1

New member
אני אשמח לעקוב אחר ההגדרות בהמשך

ולענין הספיציפי, האם ניתן לומר שמאזן הסחר החיובי של מדינה X עם מדינה Y הגיע לסכומים כאלה וכאלה? הנה המשפט המקורי: X's trade surplus with the Y market skyrocketed from N to 100N... ואני אבדוק את האתר, בהחלט. לרוב הבעיות שלי אינן בהבנת המונח, אלא במציאת המונח המקביל בעברית.

דור לוי

New member
אתר ויקיפדיה בקישורים+תשובה לשאלתך

1. הוספתי את הדף הראשי של נושא הכלכלה בויקיפדיה לקישורי הפורום בקטגורית ספרים מומלצים, מילונים וקורסים בכלכלה. 2. לשאלתך, אני לא בטוח לגבי התשובה, תרגום זה לא הצד החזק שלי, בכל אופן אני הייתי מנסח משהו כמו:העודף במאזן הסחר של מדינה X עם מדינה Y הגיע ל... למישהו יש הצעות אחרות?

דור לוי

New member
בקשת תגובה במקום הרלבנטי

Tigerss1 שלום: כאן היתה תגובה של יאיר בן משה שהתייחסה למשפט שלך בנושא שביתת הרשויות המקומיות. מכיוון שיש עכשיו בעמוד הראשון שרשור פעיל של הפורום בנושא הרשויות המקומיות,העתקתי את תגובתו לשם ומחקתי אותה מכאן. אשמח להתייחסות שלך לדבריו בפרט או לכל נושא בשרשור המתאים. בתודה מראש

למעלה