שאלה וייעוץ

שאלה וייעוץ

תגידו, מה דעתכם על קורסים בנושאים שונים בתחום הרוחניות, שאפשר להוריד מהאינטרנט ולצפות בהם מהמחשב? יש לי הזדמנות עיסקית כזו, שבה אני יכולה להקליט קורסים, להעלות אותם לאינטרנט, הקורסים יהיו בתשלום, אני אעמוד לרשות מי שלומד, ואם זה יהיה קורס מקצועי אבחן את הלומדים אישית בסוף הקורסים... אני לא מדברת על קורסים בהילינג, אלא דברים שפחות צריך להיות אחד-על-אחד, כמו למשל קלפים, מדיטציות, קריסטלים, וכו'... נו, מה אתם אומרים? יש מצב? הייתם שוקלים ללמוד ככה?

sharonhealing

New member
שאלה

עומר הי. לפני שאת שואלת אותנו התלמידים , אני שואל אותך , האם את היית מוכנה ללמוד בצורה הזו מדיטציה /קריסטלים ? גם אם זה לא לימוד של אחד על אחד האם יש תחליף לאנרגיה של החדר , של קבוצה , של המורה ? אשמח לשמוע ממך. שרון

הי שרון!

זו שאלה טובה מאוד, אני חושבת שמבחינתי, התשובה היא בהחלט כן. אמנם, יש חסרון בכך שאין קשר אישי, בלתי אמצעי, בין מורה לתלמיד, למרות, שככל שאני חושבת על זה יותר, אני חושבת שיצטרך כן להיות קשר - פגישה אחת בהתחלה ואחת בסוף, ואולי גם איזו אחת באמצע, לא יודעת... אבל, וזה אבל גדול מאוד - אני חושבת שיש קבוצה גדולה של אנשים, שעלות הקורסים האישיים גדולה עליהם, שהמרחק לא בשבילם, וכו'. אני חושבת, שקורסים בעלי אופי מסויים, אפילו מדיטציה (הרי שיעור באינטרנט - כשהשיעור מוקלט, יש וידאו, יש סאונד, זה יותר טוב מקלטת הדרכה, או ספר הדרכה...) יכולה להביא ידע להרבה אנשים שללכת לקורס זו טירחה גדולה עבורם. זה אפילו לא במקום, אלא בנוסף. אני רואה שהפורומים הרוחניים הם בעלי קהל נרחב - רשת האינטרנט מחזיקה אצלה קהל רחב של אנשים, שלומדים, מתוודעים וכו', דרך האינטרנט. לכן, אני בעצמי תוהה - את מבינה. יש יתרון, ויש חיסרון, זה שבדיוק, ככה אני מאמינה, את הצבעת עליו. ככל שעובר זמן, אני משתכנעת שהיתרון עולה על החיסרון... כמובן, שכמו כל מסגרת אחרת, זה לא מתאים לכל אחד.. אבל תחשבי - מה הבעיה בלהקליט שיעור מדיטציה - כשרואים אותך, שומעים אותך? אם אפשר ללמד משהו כל כך טכני כמו פילאטיס בטלויזיה - למה לא נכון ללמד מדיטציה במחשב? ברגע שהשיעור ברשותך - את יכולה לצפות בו כמה פעמים שאת רוצה, לעצור אם איזה תינוק בוכה או בא לך כוס מים, לחזור, להריץ אחורה, תמיד להתקשר למדריך אם יש שאלה או צריך ייעוץ אישי... נראה לי פלטפורמה שיש הרבה מה להגיד בזכותה... יותר ויותר... מה את אומר? שכנעתי אותך קצת? [בדיוק בגלל השאלה שהעלית אני מתייעצת פה, לפני שאני מחליטה... חשוב לי ואני אשמח ואעריך את דעתך

sharonhealing

New member
האם בכלל יש שאלה ?

עומר הי. האמת היא שלא כל כך ברור לי מהו הInput שאותו את מחפשת. אם יש לך תחושה מסוימת לגבי צורך מסוים והרגשה מאוד חזקה ללכת על זה, מדוע את זקוקה לבחוץ ? האם את רוצה חיזוקים ? מה אומר הקול הפנימי שלך ? אם לא תנסי , לא תדעי :) אם לא תנסי , לא תלמדי (מה והאם נכון וההיפך) וכשתנסי אני בטוח שתעשי את השינויים הנדרשים במהלך הדרך. מקווה לשמוע ממך איך מתקדם. שרון

בטח שיש שאלה!

והשאלה היא - האם זה נראה לחברי הפורום כמו שיטה שהם היו שוקלים ללמוד בה. אם היה קורס מאוד מעניין דרך האינטרנט, האם היו שוקלים ללמוד אותו.

sharonhealing

New member
עיצה

עומר. לגבי לימוד דרך המחשב או האינטרנט אינה אפשרות שהייתי בוחר בה על מנת ללמוד משהו לעומק , לכל היותר הייתי משתשמש באופציה זו על מנת לחוות , לטעום משהו ראשוני או על מנת לרענן דברים שכבר למדתי. לדעתי אין תחליף ללימוד אישי ופרונטלי. במידה וכן הייתי לוקח קורס באינטרנט השאלה שאני הייתי שואל את עצמי הוא מהו הערך המוסף שאותו אדם אשר מעביר את הקורס מביא איתו שאני לא יכול לקבל מתוך מאות האתרים שקיימים באינטרנט על רוחניות , מתוך ספרים שניתן לקרוא או מתוך סרטים ומדריכים שניתן להוריד מרשתות שיתןף הקבצים. אחד הדברים המייחדים מורה אחד ממשנהו היא הנוכחות של אותו מורה אשר עוזרת ביצירת מרחב שמזכיר לנו את החיבור אל האלוהי , האם אותה נוכחות יכולה לעבור גם דרך קורס באינטרנט ? ולמרות זאת שאלה ששאלתי אותך ולא קיבלתי עליה תשובה ישירה - מדוע את זקוקה לבחוץ ? האם על מנת לקבל חיזוקים ? מה אומר לך הקול הפנימי ? אם רוב חברי הפורום היו תומכים , האם היה זה אומר שהרעיון הזה יצליח ? אם רוב חברי הפורום היו נגד , האם זה אומר שהרעיון הזה לא יצליח? היקום מגיב למה שאת משדרת אליו , הוא מן הסתם יזמן לך את האנשים שיהיו מוכנים לקלוט את שידוריך :) , האם את מרגישה בנוח , עם הקורסים האלו ועם מה שאת משדרת החוצה לגבם? אם כן - אז אין בכלל שאלה , אם לא - גם אז אין בכלל שאלה , מכיון שאת כבר מחזיקה את התשובה. מקווה שעזרתי. שרון

שלום עומר ../images/Emo140.gif

בתור מישהי שלמדה המון במכללות, אצל מורים פרטיים ומהאינטרנט, אני חושבת שלא היה לי קל ללמוד קורס שלם דרך האינטרנט, אלא נושאים שמעניינים אותי אני עושה חיפוש ומתעדכנת. מניסיוני הורדתי קבצים עם מדיטציות והרצאות לאינטרנט ואין לי סבלנות לשמוע אותם , דבוקה למחשב. אך מנסיוני כמטפלת אל מטפלת , אם שאלת שאלה כזו כנראה נזרק רעיון ואת לא שלמה איתו. את יודעת את התשובה. ודבר נוסף, בזמן הלימוד אנו עוברים תהליכים , מי יתמוך בכאלו שזקוקים לתמיכה ? אם זה קורס מובנה , את אחראית לתלמידייך. זה לא אינפורמציה חינמית - שיש אזהרה שהשימוש באחריות הקורא. שיהיה לך שבוע קסום, בהצלחה שפע ואור, אריאלה באהבה

בדיקת שוק

שניכם חושבים שהשאלה היא ממקום של חשש. אני חושבת שנכון לבחון בזהירות, עם הלב, המוח, והאינטואיציה, פתיחת עסק חדש... מעניין אותי לדעת, אם יש פה תלמידים פוטנציאליים לשיעורים שיועברו דרך הרשת... אני לא בטוחה שחשש הוא הדבר שאני מרגישה, אלא, נסיון לרחרח, מי יכול ומי לא מעוניין ללמוד כזה קורס. אריאלה, הטיעון שלך הוא נכון מאוד.. צריך לחשוב על זה... באמת יהיה צורך לעמוד לרשות התלמידים כשהם צריכים, למרות שאני תמיד זמינה לתלמידים שלי בטלפון... אבל - זו באמת שאלה שאני תריכה לתת עליה את הדעת, תודה

ממש לא

כשלומדים עים מורה בחדר יש גם חניכה מעבר למילים של כל מה שנילמד. אני אישית מבטל כל לימוד רוחני\אנרגטי כשמורה אינו איתי באותו מקום. ולימוד דרך האינטרנט נשמע שרלטני

היי עומר

לפי הידוע לי - כל נושא הלמידה מרחוק, גם באקדמיה וגם במערכת החינוך הוא בעייתי ושנוי במחלוקת. יש לו יתרונות אך גם חסרונות רבים. את יכולה לחפש לפי מילות החיפש "למידה מרחוק" בגוגל. יעלו לך מספר פרסומים ואתרים בתחום. לדעתי האישית- ללמידה מרחוק יש יתרון כבסיס לידע. אך בתחום הרוח יש לא מעט בסיס בחיפוש חופשי שלא דורש תשלום. יש לא מעט מורים ומדריכים רוחניים בכל רחבי הארץ, כך שכמעט כל אדם יכול למצוא לו מורה שילמד פנים מול פנים. יש מורים שמלמדים בבוקר/צהרים/ערב כך שיש פניה לכל קהלי היעד השונים לדעתי ללמוד קלפים,מדיטציה,קריסטלים- זה גם סוג של הילינג,ריפוי ללומד בדרכו ללמד ולטפל...זה חלק מהתהליך,לחוות את הריפוי. יש משהו מאד חזק לראות את הבעות הפנים, לשמוע את טון הדיבור, לחוות את המורה דרך כל החושים- וזה לעיתים מתפספס באינטרנט. בהצלחה במה שתחליטי

blue flower

New member
עומר, השאלה למה בתשלום אם

הרשת מוצפת במאמרים, פורומים, קורסים מתוקשבים והכל חינם, רק לחפש.. ובמקרה ומתעוררות שאלות- פונים לפורומים השונים... אם הייתי רוצה ללמוד ככה, הייתי ממשיכה בדיוק את מה שאני עושה מחפשת.. קוראת... לומדת מספרים אם הייתי רוצה ללמוד יותר ברצינות הייתי פונה למורים כי יש אנרגיה שונה כאשר לומדים בקבוצה או מול מורה. זו תחושתי.. אבל בלי קשר, אם יש הזדמנות מה אכפת לך לנסות? יכול להיות שיש אנשים שבהחלט ירצו, בעיקר אם נותנים תעודה בסוף..
דגנית

למעלה