שאלה והתיעצות

שאלה והתיעצות

עבדתי כל השנים כשכיר. במקביל לעבודתי השוטפת, לפני מספר שנים נכנסתי להשקעה בחברה שהפסידה כספים ונסגרה. לאחר הפסקת פעילות החברה נותרו חובות רבים לבנק ולרשויות המס. בכדי לקצר את ההשתלשלות העניינים, נשאר חוב פתוח במע"מ שלא שולם בגין הפעילות השוטפת של החברה וכן חוב על חשבוניות שהשותף שהיה גם מנהל החברה בפועל הנפיק לאחר דיווח למע"מ שהחברה סגורה. לאחר שיחה עם מע"מ הבנתי שבאם החוב לא ישולם אני מסתכן בתביעה אזרחית והשותף בתביעה אזרחית ופלילית. האם אני יכול להגיע להסדר נפרד עם מע"מ - תשלום חלק מהחוב השוטף בלבד? במידה ולא ואני יאלץ לשלם את החוב (השותף לשעבר נוכל לא קטן וטוען שאין לו כסף או רכוש), האם אני יכול לתבוע אותו על הסכום ששולם? מה אפשרויות הפעולה האפשריות במצס כזה (מתוך ניסינכם)? תודה

עליך להתייעץ עם עורך דין

לכאורה, מע"מ לא יכול לתבוע אותך אישית אלא אם יתבע את שניכם הסבירות שהם יסכימו להתפשר איתך על חלק מהסכום די נמוכה אלא אם תשלם את הרוב הגדול של החוב לתבוע את השותף לשעבר, מה זה יעזור אם הוא נוכל? אם אתה אדם הגון, אל תמהר לשלם למע"מ, הם תמיד יסכימו לקבל כסף בעתיד. אבל קודם תבדוק טוב טוב מה אתה עושה. לגבי הבנק, אגב, הסיפור שונה מאחר ובבנק כנראה שהחתימו אותכם על ערבויות אישיות. אבל שוב, תתיעץ עם עו"ד לפני שתשלם.

חידוד נוסף

ראשית תודה על התשובה. סיפור הבנק כבר מאחורי ונפתר. לגבי מע"מ - באם אני יציע לשלם 50% מהחוב בגין הפעילות השוטפת, האם אין למע"מ האחריות לגבות את ה-50% הנותרים מהשותף? אלא באם אין אפשרות לעשות הפרדה ביננו? מה מידת "החופש" שיש לממונה במע"מ לעשות הפרדה כזו? האם יש תקדים משפטי המחייב אותם להפרדה? ושוב תודה

שיר ורד

New member
מע"מ לא יכול לתבוע ישירות את בעלי

החברה. הוא יכול לתבוע את החברה עצמה ולדרוש הרמת מסך בין החברה לבין בעליה/מנהליה. אם תוכיח שלא היית שוטף בניהול (ולכן אין לך אחריות פלילית) וגם לא קבלת הכנסות מהחברה בתקופה בה נוצר החוב או בזמן פרוקה לאחר מכן, כנראה שהרמת המסך לגביך תכשל ובסופו של דבר לא תשלם כלום. מצד שני, אם תצליח הרמת המסך, ולשותף השני אין ממה לשלם, אתה עשוי להיות מחויב בגין כל החוב. דווקא פניה למע"מ בהסכמה להחזיר מחצית מהחוב, עשויה לגרום להם לחשוב שיצליחו בהרמת המסך ולכן יגישו תביעה על כל החוב. עדיף כנראה לשלוח להם מכתב (בעזרת עורך דין שינסחו כראוי) שאתה היית בעלים פסיבי בחברה , ללא סמכויות ניהול, שהונית ע"י השותף ורק הפסדת כספים מהשקעתך בחברה. אם בכל זאת יגישו תביעה, תוכל לנסות להגיע לפשרה שתרשם כפסק דין לפיו תשלם מחצית מהחוב השוטף שנוצר.

למעלה