שאלה והתייעצות:-

באבלו

New member
שאלה והתייעצות:-

למשהי שהיא סוג של חמתי יש יומולדת חמישים ביום ו' הקרוב. אז ראשית - יש למשהי רעיונות איזו עוגה להכין? כלומר - מה לפסל עליה?... ושנית היא אמורה להיות שתיים או שלוש קומות - פעם קראתי שצריך לשים בסיס מתחת לעוגות אם זה מתנוסס לגובה (נראה לי שגילגולית אמרה את זה) משהי יודעת מה ואיך? תודות ויום טוב

מישהי שהיא סוג של חמתך../images/Emo6.gif

פרחים הן אוהבות פרחים
, או מתנה
או שאם יש לה תחביבים מסויימים אז אפשר לשלב גם. וכן אם את מכינה עוגה בשכבות אחת על השניה רצויי שיהיה בסיס(אלו הזהובים) בגודל של העוגה מתחת לכל עוגה על מנת שלא תקרוס לתוך זו שתחתיה.

באבלו

New member
הבסיס צריך להיות בגודל העוגה?

זה לא מגדיל את המשקל ועשוי לשקוע הכל ביחד?..

לא, לא זה ממש לא מגדיל את המשקל

אלא את שטח הפנים של העוגה מלמעלה, תומך ומחזק כיחידה אחת, יש עוד אופציה של עוגה בקומות עם עמודים תומכים שקונים, אבל זה קצת יותר מורכב.

ועוד תוספת קטנה, תעבדי כמובן

על כל עוגה בנפרד ותני לבצק של העוגה התחתונה להתייבש טיפה לפני הנחת העוגה העליונה, מקווה שמספיק ברור...

net the jet

New member
בקשר לקומות של העוגות...

ראיתי הסברים שגם מלבד הבסיס הנפרד לעוגות העליונות ( את יכולה לחתוך רקטון ביצוע בגודל העוגה, ולצפות אותו בנייר כסף ) אז גם ראיתי שמכניסים לעוגה התחתונה מקלות מיוחדים שנקראים באנגלית dawel .חותכים אותם לגובה של העוגה, והם בעצם תומכים בעוגה ה 2.( אני מתכוונת להכין עוגת חתונה מחרתיים, ובמקום המקלות האלו קניתי מן שיפוד קצת יותר עבה...נראה איך יעבוד לי. )

brownie65

New member
הצורך בבסיסים תלוי גם בסוג העוגה

אני עשיתי פעמיים עוגות חתונה על קומות, ללא בסיסים או תמיכה כלשהי. בשני המקרים לא היתה שום בעיה, העוגות לא שקעו כלל והציפוי לא נפגם. כנראה שזה הודות לסוג העוגה שהכנתי - עוגת מדירה שקדים - מחצית מכמות הקמח מוחלפת בשקדים טחונים. זו עוגה אמנם לא רכה (ומכאן יתרונה למטרה זו) אבל עשירה וטעימה מאוד.

למעלה