שאלה והתייעצות:

אסתר 1984

New member
שאלה והתייעצות:

שלום לכולם! אז קודם כל קצת רקע: אני אמא לשלושה - נ"טית בת 6, ASD (מאובחן מגיל שנתיים) בן 5 - כיום בגן שפה שמשלב פעילויות עם הגן הצמוד של הבת הגדולה - והקטן בן ה-3. השאלה: כשביררתי לפני כשנתיים בביטוח לאומי, אמרו לי שהגמלה היא "לצמיתות". מצד שני, זכור לי משהו על זה שצריך לחדש אבחונים וכו' בגיל 6, ורמזו לנו שבגלל המעבר לגן שפה מגן תקשורת יכול להיות שיסבכו אותנו עם האבחון הבא. יש לזה קשר כלשהו למציאות? אני צריכה לדאוג? להתחיל לקחת אותו לאבחונים? לגבי ההתייעצות: הקטן שלנו נכנס השנה לגן של משרד החינוך. משבוע וחצי אחרי תחילת שנה"ל הגננת שלו כבר התחילה ללחוץ עלינו לקחת אותו לאבחון. היא החליטה מהשניה הראשונה שיש לו הפרעת קשב רצינית, הגדירה לו מקום לידה במפגשים בגן וסיפרה לי שהוא יושב רק שם ושהיא צריכה ללטף אותו כדי שישב בשקט בזמן שהיא מדברת. אחרי החגים הלכתי לקופ"ח ומילאנו טפסים להתפתחות הילד, בעיקר כדי להשתיק אותה. כשקראתי את הדפים שהגננת מילאה נדהמתי לגלות שהיא כתבה שהוא "לא יוצר קשר עין, יש לו רק שניים שלושה חברים וגם איתם הוא משחק כאילו הם חפצים", ו"מדבר ברמה נמוכה מאוד לגילו". בשבועיים האחרונים היא מנדנדת לי בלי הפסקה על שליחת טפסים לוועדת השמה לשנה הבאה, וכל יום מספרת לי סיפורים חדשים על אסונות שהוא עשה בגן. (היום למשל היא סיפרה שהוא "הוציא את הדלת מהצירים שלה". אין מצב שהוא מסוגל פיזית לבצע דבר כזה). מה שנראה לי זה שהיא שמעה בתחילת השנה שיש לו אח בגן לחינוך מיוחד (אלה גנים צמודים, כך שקשה לא לשמוע...), והתחילה להדביק גם לו תויות. עכשיו, אני לא אומרת שאין שום אמת בדברים שלה. אני מכירה את הילד, וכבר מרגע האבחון של אחיו הגדול (כשהוא היה בן חצי שנה) אנחנו עוקבים אחריו ומפחדים לגלות אצלו "סימנים". הוא לא אוטיסט - הוא ילד חברותי מאוד, אני רואה איך הוא מדבר עם הילדים של השכנים, והוא אמנם התחיל לדבר קצת מאוחר - אבל רמת הדיבור שלו סבירה בהחלט - ולומר שהוא לא יוצר קשר עין זה קשקוש מוחלט. הדבר היחיד שיכול להיות שיש לו זה הפרעת קשב קלה (בגלל זה גם הסכמנו להפנות אותו לאבחון בסופו של דבר) - וכל טענה אחרת תהיה שטות. אני רותחת מזעם בכל פעם שהיא זורקת לי עוד משפט על הילד, ואם הייתה לי אפשרות פרקטית הייתי מעבירה את הילד לגן אחר - אבל בגלל הסיכוי שאולי יש לו הפרעת קשב כלשהי אני רוצה לנסות להמשיך עם האבחונים האלה ולראות אם יש דרך לעזור לו. מה אני אמורה לעשות?

בגיל 3 לא מאבחנים הפרעת קשב וריכוז

כך שגם פניה להתפתחות הילד מקסימום תקבלו ריפוי בעיסוק פניה לאבחון של התפתחות הילד בגיל צעיר היא נכונה רק אם אתם בתור הורים חווים שיש הצדקה לכך . אבל מצד שני שיהיה תיק פתוח שם זה לא רע . בגיל שלו יש מינימום זמן המתנה לאבחון .

schlomitsmile

Member
מנהל
לדעתי לגבי הקטן- ילדים לפעמים מתנהגים אחרת בגן ובבית. אני לא הייתי מבזבזת אנרגיות על כעסים על הגננת, אלא באמת פונה לאיבחון מקצועי ואמין, כדי לברר האם יש דברים בגו. לגבי בטל"א- מה פירוש אמרו לצמיתות? האם יש לך את זה כתוב? מה שקובע זה מה כתוב.

אסתר 1984

New member
באבחון כתוב שהוא תקף עד

(או ניסוח דומה כלשהו) והשאירו את זה ריק. התקשרתי לשאול עד מתי זה תקף באמת - ואמרו לי שלצמיתות. בנוגע לגננת - ככה ניסיתי להתייחס לעניין מתחילת הסיפור - אבל אין כמעט שבוע שהיא לא זורקת לי איזשהי הערה על כמה שהוא מפריע לה בגן ומתי כבר יהיה לו תור וכו' - ויש גבול לכמה שהעצבים שלי מסוגלים לספוג.

schlomitsmile

Member
מנהל
"באיבחון" את מתכוונת במכתב מהבטל"א? אם זה מה שענו לך, אולי אשרייך ובתיק כתוב משהו שלא כתבו במכתב ששלחו לך
בד"כ כותבים עד מתי, כך שאם אצלכם השאירו ריק, בלי "תאריך תפוגה" הגיוני שאכן מה שענו לך נכון. אני לא רואה סיבה להתחיל לרוץ אחרי ניירת. אם הם יתעוררו וידרשו משהו, הם כבר יודיעו. לגבי הילד- זה באמת מעצבן לשמוע כל הזמן תלונות. האם יש לכם תאריך לאיבחון? אם כן, אפשר לומר לה ברוח-טובה אך באסרטיביות, שאת מודה לה שהביאה לתשומת לבך את קשיו בגן, והעניין בטיפול- אפשר לומר לה מתי האיבחון כדי להרגיע אותה, ולהסביר שאת מרגישה מאד לא נוח עם ההערות שלה שלא תורמות דבר שהרי אתם לוקחים את העניין ברצינות ופניתם לאיבחון.

latmar

New member
לי זה קרה גם ואני מודה לגננת עד היום

וכועסת שהיא הייתה עדינה מדי ברמזים שילדה שלי לא בסדר. היא היתתה צריכה לצעוק ולא לרמוז לדעתי. כמה שיותר מהר עולים על בעיה - יותר טוב תעברו איבחון ותראו - אם הכל סבבה, אז תרגיעו את הגננת או תחליפו את הגן אם גננת צדקה - תגידו לה תודה אני מסכימה, בגן ילד יכול להתנהג מאוד שונה ממה שאתם הורים מכירים

dina199

New member
לפעמים כשצועקים ההורים נסגרים

ומסרבים בכלל לשתף פעולה. הכל תלוי באופי של ההורים וההשקפה שלהם על החיים.

latmar

New member
"לצעוק" במובן מטפורי

הכוונה שלי לדאוג שאני אבין בדיוק מה הבעיה ומה האופציות לבדיקה

dina199

New member
כל סוג של צעקה

לא תמיד יש אפשרות "לדאוג שהורה יבין בדיוק מה הבעיה". יש הורים בהכחשה כל כך טוטלית ששום גורם לא יכול להסביר להם את המצב ללא קשר כמה הגורם 'צועק'. וכל צעקה או הסבר או רמז עלולים לגרום להורים להיסגר . לפעמים המצב חייב ממש להחמיר כדי שההורים יבינו לבד שיש בעיה.

latmar

New member
זה לא אומר שאיש מתחום החינוך צריך לוותר

אם כולם יפחדו מהורים יהיה רע מאוד למדינה

dina199

New member
צריך לנהוג בזהירות.

אם בגלל התערבות לא בזמן ההורים ייסגרו, הפסד יהיה כולו של הילד.

latmar

New member
לא, לא רק של הילד

של המדינה כולה !!!! צריך להבין שאם מאות ילדים לא יצליחו להשתלב ולעבוד בגלל פשלה של ההורים כולנו נפסיד. חוץ מזה שכואב לי על כל ילד מפוספס כזה

dina199

New member
למה להאשים את ההורים ?

אם ההורים מרגישים לא נוח עם התערבות של מישהו אחר , ומסתגרים בגללו - זו אשמת המתערב. הרבה פעמים צריך לתת לדברים לבשיל בקצב שלהם (זה תקף להעל בחיים). ואין 'חלום הזדמנויות ' מפוספס. תמיד כשמתחלים לטפל יש תוצאות. יש לי שאלה . מתי הצטרפת לפורום ?

למעלה