שאלה והערה לדוגפון

dek100

New member
שאלה והערה לדוגפון

מעניין אותי מה הבדל בין רשיון צפייה לטלויזיה לבין רשיון לVOD הרי זה מצחיק גם שם רואים בטלויזיה וגם שם רואים בטלויזה בצורה אחרת אבל רואים , לגבי הצגות שאני שאלתי אגב גם כתבתי למספר תאטרונים מכתבים לקשר VOD , לדוגמא המכתב הנ"ל כמו שאומרים אין מה להפסיד לשלושה תאטרונים גדולים בשינוים קלים המכתבים הבימה, הקאמרי ותאטרון חיפה . מה דעתך דוגפון ? מאת דקל בר-ניר רחוב האיריס 8ב דירה 11 כפר-סבא י"ב בחשבן תשס"ו 14 בנובמבר 2005 לכבוד "תיאטרון חיפה" רחוב פבזנר 50 חיפה מיקוד 33134 אדונים נכבדים , הנדון: בקשה למחשבה לקשר הVOD שמי דקל בר-ניר אני בן 32 אני אוהב תיאטרון ונהנית ורצתי לשאול אתכן למה לא הצעתם בעצמכם להסכם בVOD שיהיה הצגות שלכן בVOD אני ראיתי מספר הצגות ונהנית מאוד עיר הנפט ,אלוף הסוררת וכו' אני חושב שאתם כל הזמן אומרים שהייתם רוצים עוד כסף , מציעים לכם כסף להצגות ולא מסכימים , אני אומר לכם בוודאות שאם יהיה מחזמרים של הקאמרי או הצגות כמו עיר הנפט הייתי בטוח מקליט פעמיים או שלוש כמו שנאמר במחזמר של צלילי המוסיקה לא צריך להשתפן אלא להתכופף קצת. ואני מקווה שתציעו את עצמכם לכבלים ותגיעו לעמק השווה עם הכבלים ונוכל לראות את מירב הצגות של תיאטרון חיפה בVOD . נ.ב הדבר הראשון שהקלטתי בVOD היה כל המחזמר שהיו שם ולפחות פעם אחד או פעמיים אם לא יותר . אני מקווה שתענו לי בהקדם . בתודה דקל בר-ניר עתק לפורום בVOD הVOD

DIGIPOPOO

New member
תגובה

רשיון לשידור תוכנית הוא דבר מורכב מאוד. ברשיון שידור רגיל מצויינים בין היתר הפרקים שנרכשו, כמה פעמים מותר לשדר כל פרק וכמה שידורים חוזרים. ממתי ועד מתי מותר לשדר וכו'. כלומר כל שידור חוזר עולה כסף, וזה בשידור רגיל. כאשר רוכשים תוכנית לVOD אין "שידור חוזר". למעשה כל לקוח יכול לצפות בה כמה פעמים שרק ירצה מתי שהוא רוצה. ומכך למעשה ההבדל הגדול. בעוד בשידור טלוויזיה רגיל יש לשלם על כל שידור ראשוני או חוזר בVOD התשלום הוא גלובלי עבור אין ספור הזמנות. ערוץ 10 משלם 24 אלף$ עבור כל פרק של "24". HOT משלמת 10,000 $ עבור כל פרק (!) של אבודים. YES משלמת כ8,000 $ עבור כל פרק של עקרות בית נואשות וזה עבור שידור ראשוני, בVOD הסכומים גדולים, וההסכם עצמו כמו שאתה מבין שונה. ישנם עוד הדבלים מורכבים רבים אך זהו המרכזי (לפי דעתי)

בלתי אפשרי.../images/Emo168.gif

ש"עקרות בית נואשות" תעלה פחות מ"אבודים". הרייטינג שלה בארה"ב הוא כ"כ גבוה (ובהפרש ניכר מאוד מ"אבודים") ש-ABC חייבת לקחת על הסדרה הרבה יותר. כמו עם 24, שהרייטינג שלה מאוד נמוך ופשוט לא הגיוני שייקחו עליו יותר מ"אבודים" ו"עקרות בית נואשות".

סליידר

New member
הרייטינג לא גדול בהפרש ניכר לא צריך

להגזים, ובנוסף הביקורות על עקרות הבית גדלות העונה הזאת ואנשים מתחילים קצת להשתעמם, ואבודים מתחילה לצבור תאוצה ומעניינת הרבה יותר.

DIGIPOPOO

New member
:)

זה לא פועל לפי הגיון. זה פועל לפי הסכום שדורשים האולפנים. ואלה הסכונים שדורשים האולפנים.

HOT VOD

New member
לגבי הקלטות מהשירות

נכון שלכאורה אנחנו נותנים לכם לצפות בתוכן כמה שאתם רוצים במסגרת זמן ההשכרה, אבל בתכלס, בדיוק כמו סרט מספריית וידאו, אתם לא אמורים להקליט אותו מהשירות וזה אסור. לידיעתכם. לא הייתי מציין משהו כזה במכתב רשמי כלשהו כפי שעשית, וזה לא שנרדוף אותך עכשיו עד קצה העולם כי הקלטת, אבל זה יותר עדיף שיישאר בינך לבין הוידאו שלך..

לא נכון,

כשמשדרים תוכן כזה בטלויזיה ההקלטה הינה חופשית. גם אם משלמים את הכסף להזמנת סרט עדין ישנה האפשרות להקליט. ההשוואה שנתת היא כמו שתגיד שאנשים משלמים על ערוצי סרטים אז אי אפשר להקליט. לא מסכימה איתך
.

Yaniv K22

New member
אבל הוא צודק ../images/Emo13.gif

בעקרון אף אחד לא רכש זכות להקליט את הדברים בVOD וגם לא בערוצי הסרטים או בערוצים אחרים. הזכות היחידה שנרכשה היא זכות צפייה בתוכנית/סדרה וכו'. זה שאנשים מאז ומעולם מקליטים לא אומר שזה חוקי. הערוץ או VOD רוכשים זכות שידור בהרבה כסף ועם תום חוזה ההתקשרות הזכות פגה, אלא אם מחדשים את חוזה ההתקשרות. ההקלטה בבית היא משהו שאדם פרטי עושה לעצמו. כל עוד זה לא פוגע ביצירה, להלן התוכנית, ולא הולכים ומשתמשים בקלטות הביתיות האלה בצורה מסחרית, לא נראה לי שיהיה מי שיתלונן.

לא חושבת,

הרי מכירת וידאו היא מלכתחילה עניין של הקלטות. ואם לא אז למה ניתנה האופציה להקליט
אם היה מדובר בעסק לא חוקי לא היו נמכרים המכשירים כשם שהורדות מהאינטרנט אינן חוקיות.

DIGIPOPOO

New member
זהו אכן המצב

לפי העקרון הורדות מהאינטרנט אינן חוקיות אך בפועל מרבית תעבורת האינטרנט היא של תוכנות שיתוף הקבצים. בעיקרון ההקלטה היא לא חוקית כיוון שיש לרכוש זכויות יוצרים אך בפועל היות ומרבית המקליטים מקליטים לשימוש בייתי הדבר אינו גורר עונש. אך אם משהו יקליט תוכנית ויעשה בה שימוש שאיינו בייתי כמו הקרנה פומבית, מכירה וכו' הוא צפוי לעונש. כמו שHOT VOD אמר "עדיף שיישאר בינך לבין הוידאו שלך.."

omri120

New member
פפפפפפפחחחחחחחח

"עדיף שיישאר בינך לבין הוידאו שלך.." פפפפחחחחחחחח ---רק אביב הוד יכול להמציא כזה משפט. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח גדול!! אהבתי

למעלה