שאלה ודילמה...

שאלה ודילמה...

יש לנו בן שנמצא במסגרת רגילה, עדיין. בן 8. אובחן אספרגר לאחרונה, אך יש דילמה אצל מאבחן בארץ (פרטי)האם אין מדובר באוטיזם... לפני מספר שבועות יש מעט ירידה תפקודית המתבטאת בהרטבה ביום ובלילה. עד כה ההרטבה הייתה בעיקר בלילה, וההחמרה הייתה הדרגתית. תופעת ההתלכלכות עברה גם היא מהלילה ליום. מיותר לציין את המבוכה שהוא חווה כשזה קורה בזמן שהותו בבי"ס. כשזה קורה בבית הוא לעיתים אינו מודיע על כך. הייתה מחשבה להחזירו לטיטול במקביל למסגרת מתאימה. הדעות חלוקות מאוד. אנחנו עצמו לא יודעים מה הכי נכון לעשות. יש שאומרים כי המבוכה שהוא חש כשרואים שברח לו היא גדולה יותר מהמבוכה שהוא יחוש אם הוא יהיה עם טיטול ביום. לגבי הלילה כבר אין לנו ספק שצריך.... בעלי כבר קנה טיטולים עבורו אך עד כה לא עשינו בהם שימוש ליום, שכן איננו יודעים את התוצאה. הילד עצמו לא שמח מהמחשבה על כך, אך לא הביע זאת בהתקפי זעם, שיש לו לעיתים. שאלת ההחלפה בעצמו / החתלה גם לא ברורה. הוא אובחן כעם קשיים במוטוריקה לרבות עדינה, המתבטאים בקושי לקשירת שרוכי נעליו, החזקת עיפרון ועוד. כך שלא נרצה להציבו בפני משימה שיתקשה בה מאוד......... נשמחל לעצות ממה שחווה דילמה דומה.... תודה ולילה טוב (וחם).

הכי חשוב זה להפגין אהבה וקבלה כלפי הילד.

זה הדבר הכי חשוב בכלל כאשר בן משפחה נמצא במשבר. בתור המשך, להתחיל לטפל כמה שיותר מהר בכל מה שרק אפשר לטפל. בין אם זה בנושא המוטוריקה ובין אם זה בטיפול רגשי. כשהוא ואתם תרגישו שהדברים נמצאים בטיפול ובמיוחד כשתראו אילו שהן תוצאות מהטיפול, אתם תהיו אופטימיים יותר ומעודדים. לגבי הטיטול, אין לי עצות. לאכזבתי, לא אוכל לתרום לך בנקודה הזו. אני מאחל לכולכם הצלחה ואושר.

מתחברת ומזדהה אך ללא עצה

גם בתי (PDD בת 8.5) הייתה יבשה לחלוטין בגיל שלש. בגיל 6 הייתה בגן תקשורת שם זלזלה בחבריה שעדיין בטיטולים. היא חזרה להרטיב בלילה בתקופה שהשתלבה במסגרת רגילה. היא עדיין שם ועדיין מרטיבה. הייתה תקופה שזה עבר ליום אבל חלף פתאום בלי שעשינו מזה עניין. הייתה גם התלכלכות בעיקר בבית. גם עבר. בלילות אני חורקת שיניים ושמה לה טיטול. אני לא רוצה לעשות מזה עניין כי זו נראית לי תגובה רגשית.

שלום אמא חביבה אנחנו אף פעם לא החזרנו לטיטול

עד היום[מתבגר] הוא מפספס בלילה בעקבות התרופות ולעיתים רחוקות הוא מפספס ביום את הסוג השני- אני שולחת אותו למקלחת ואת התחתונים לפח!!! בכל מקרה כדאי לברר מה גרם לנסיגה אולי לא טוב לו במסגרת וזו דרכו לצעוק הצילו? האם בדקתם בעייה בשרירים הטבעתיים? לבן שלי לקח המון זמן להבין כמה הריח לא נעים לכולם אבל חוץ מזה לא כ"כ מפריע לו תחושתית!

מקפיצה

נשמח אם יש כאלה שהתמודדו עם מצב דומה ויוכלו לומר לנו על דרכי ההתמודדות... תודה

Navva

New member
האם בחנתם את הצד הפיזיולוגי רפואי של ההרטבה?

הרטבות לילה גם בגיל מבוגר יחסית, נובעות מבעיה רפואית / פיזיולוגית. יש גם כדורים שאמורים לעקב את ההרטבות לילה. השימוש בכדורים הללו נעשה כבר לפחות 30 שנה. לגבי טיטלים בביה"ס, הילדים יבחינו. היתי הולכת לברור רפואי. אילו רופאים, היתי מתחילה עם רופא הילדים, שיכוון לאיזה רופה מקצועי לפנות, אורולוג, נירולוג או לשניהם.

pratit

New member
האם הילד מקבל טיפול תרופתי כגון רטלין?

בס"ד אצלנו גם בן 8 וגם מאובחן מגיל 6 פידידינוס והפרעת קשב משולב יחידנית בלילה לעיתים בתקופות לחץ מעט מפספס ,לאחרונה בבה"ס בגלל הגברת הפחדים בגלל הרטלין חושש ללכת לשירותים וקורה שהרבה מתאפק ואז כבר פעמים היו ביום מעט פיספוסים זה בטיפול שלנו ושל הצוות בבה"ס .

inventor

New member
אני לא הייתי משתמשת בטיטולים כלל במקום זה

הייתי קונה ללילה מגן מזרן יש גם מסוג של ציפה ובלי סיפור עושה כביסה כל יום (מתנסה בכך היום זה לא סיפור נכון שהיא קטנה יותר 4+ קניתי כמה מגנים ) הכי חשוב לדעתי ההרגשה של הילד כלפי עצמו ופיתוח הביטחון העצמי שלו האהבה העצמית ולהוריד מחשיבות העניין הרבה יותר קשה יהיה לעשות שוב את הטקס של הורדת החיתול ואז בנפילה שוב העלאת החיתול זה יכול להפוך למעגל קסמים אכזרי תורידו מחשיבות העניין , וכשזה קורה תאמרו שטויות , זה קורה לא קרה כלום בקשר ליום , כמובן שלא חיתול - הילדים יראו וההרגשה שלו כלפי עצמו תהיה מזעזעת וזה משהו שאולי לא תוכלו לתקן מה שנקרא טראומה לכל החיים אולי אני מגזימה אבל תבדקו זאת למה הוא בכיתה רגילה? ועוד בכיתה רגילה

Navva

New member
תפני לפיקוח של החינוך המיוחד

ברור שמשהו מנסה להחיל כללים של החנוך הרגיל על החינוך המיוחד עם זה שהוא נמצא גאוגרפיתצ בתוך בי"ס רגיל.

למעלה