שאלה וגם עדכון

ella bella1

New member
שאלה וגם עדכון

שלום לכולם! מזמן לא כתבתי אבל זה לא אומר שלא המשכתי לקרוא הכל כקוראת סמויה
קודם כל, הבטחתי למיכל עדכון כשיהיה מה לעדכן לגבי הריאות שלי... אז ככה: לפני חודש התחלתי ללכת לדיקור/ שיאצו. המטפלת שלי היא מדהימה!!! אני מאוד מתחברת אליה. אובחן אצלי מצב של חוסר יין בריאות וחום בכבד. כמובן שעכשיו אנחנו בשיא הטיפול ואני מרגישה ממש טוב! ועכשיו- לשאלה: קצת רקע- הלכתי לעשות בדיקות דם בגלל נשירת שיער מוגזמת. התגלה לי חוסר די רציני בברזל וחוסר קל מאוד במגנזיום. אני אשמח לשמוע על המלצות אילו מאכלים מומלץ לי לאכול (רק אל תגידו לי כבד
לא מסוגלת להכניס את זה לפה) תודה, אלה

Fistandantilos

New member
בבקשה

בהשראתה של ורד לב הברזל הוא אחד המינרלים החשובים ביותר בגופנו, מאחר והוא המרכיב המרכזי של מולקולת ההמוגלובין, האחראית להעברת החמצן בדם אל הרקמות השונות. הברזל מופיע בטבע ב-2 צורות: זו המופיעה בעולם החי וזו המופיעה בעולם הצומח. ככלל, הצורה הצמחית נספגת פחות טוב בגופנו בשיעור של 20%- 2% מכמות הברזל המצויה במזון. לכן מקובל לחשוב שצמחונים וטבעונים זקוקים לתוספות ברזל, אך אם הם מקפידים על תזונה העשירה בברזל ממקורות שונים, בתוספת ויטמין C אין סיבה שיגיעו למחסור בברזל, אלא אם כן ישנה בעיה רפואית אחרת. ויטמין C מגביר את ספיגתו של הברזל מהמזון וניתן לראות גם שבטבע, במקרים רבים, הם מצויים יחדיו באותם המזונות. חשוב גם להקפיד שלא לצרוך קפה, תה, חלב או תוספות סידן בסמוך לארוחה עשירה בברזל, מאחר ואלו מונעים את ספיגתו. אם קשה לוותר על הקפה והתה, אפשר לשתות אותם עד שעה לפני הארוחה. מחסור בברזל יכול לגרום לאנמיה (חסר דם), עייפות, חוסר אנרגיה, עצבנות וכאבי ראש. נשים נוטות יותר למחסור, בגלל אובדן הדם בכל חודש דרך המחזור. עוד יזדקקו לתוספת ילדים, נערות מתבגרות, נשים בהריון ומיניקות וקשישים. גברים כמעט ואינם זקוקים לתוספות ואפשר להבחין שמולטי- ויטמינים לגברים הם בד"כ נטולי/ עם מעט מאד ברזל. תמיד כדאי לנסות ולהשיג את הרכיבים התזונתיים דרך המזון, לפני שפונים לתוספות מזון. הברזל מצוי במזונות: בבשרים מסוגים שונים, מעט בחלב ומוצריו ובצומח בירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד, פטרוזיליה ועוד), בקטניות (שעועיות יבשות, אפונה, פול, חומוס, בעדשים), במוצרי סויה למיניהם (טופו, טמפה, חלב סויה, קמח סויה ועוד), באגוזים, בזרעים, בטחינה, בברוקולי, באבטיח, באבוקדו, בפירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, מיץ שזיפים ועוד), בקינואה, במולסה, בבורגול ובשמרי בירה. ניתן, אם כן, לשלב מזונות המכילים ברזל בתזונה היומיומית ואפשר להקפיד, דרך התזונה, להוסיף כמות גדולה יותר של המזונות הללו למי שזקוק לתגבור.

tookmy

New member
אם את ממתיקה משהו

להמתיק במולסה, לא בסוכר חלילה. במולסה יש המון ברזל. כפית בתה בבוקר זה מעולה.

harduf9

New member
לא רק כבד

כל בשר מכיל כמות נכבדה של ברזל, כמו גם מגנזיום. מעבר לכך כאשר הרמות נמוכות אני ממליץ להעזר בתוספים. לספיגה משופרת של הברזל מומלץ לצרוך אותו עם B12, חומצה פולית, ויטמין C ו E. בבשר יש את כל ויטמיני הB ובירקות ישנו ויטמין C וגם קצת E. ביצים מכילות כמות יפה של ויטמין E כך גם נבט חיטה וכמובן שמן נבט חיטה. חשוב לציין שעלי תרד מכילים גם חומצה אוקסלית שמונעת את ספיגת הברזל, לכן מומלץ להמנע מכל משפחת האוקסלים. לדוגמא : כרוב, לפת, ברוקלי וקולרבי. בריאות שלמה גיא הרדוף

0 אור 0

New member
אלופי הברזל

תאנים (בקיץ אני אוהבבת את הטריות , מקווה שיש גם במיובשות) טחינה / שומשום פטרוזיליה (נדמה לי גם בכוסברה) וכמובן שיש גם בקטניות (שעועית ועדשים), ברוקולי, דלעת,בטטה, גרעיני חמניות וסלק, מהפירות יש גם במנגו ופפאיה מגנזיום יש ברוב המזונות האלו וגם בכרוב, פלפל, תפוחי עץ ואגסים

hal767

New member
ברזל

ירידה בהמוגלובין יכולה להיות קשורה למחסור בברזל, אבל יכולה להיות קשורה גם למחסור באבות מזון אחרים. יש לבדוק זאת. קליטת הברזל בגוף קשורה לפעילותו עם אבות מזון אחרים. מחסור בהם יכול למנוע ספיגתו בגוף. יש לתת את הדעת על כך. אני דוגל בתזונה צמחונית אורגנית נכונה. תזונה כזאת, המותאמת נכון לפציינט, מספקת לגוף את כל צרכיו התזונתיים בצורה המייטבית. שפע של ירקות ופירות טריים, פירות מיובשים אגוזים ושקדים טבעיים, שומשום וחמניות, יהוו בסיס תזונתי נכון, כשיותאמו למקרה. גם קטניות מונבטות עשירות מאד בברזל וביסודות מזון חיוניים. על מנת ליצור הזנה טובה, יש להקפיד על צירופי מזון. מזון אורגני עשיר יותר בברזל וביסודות מזון אחרים, בהשואה למזון שגודל כימית. גם תגובתו בדם, בסיסית. אי אכילת בשר אינה גורמת לאנמיה. הבשר מייצר בגוף תגובה חומצית מאד בתום עיכולו וספיגתו, וחומציות זו גוזלת מהגוף מינרלים בסיסיים, כולל ברזל. כלומר אכילת בשר גורמת לאובדן ברזל מהגוף. בנוסף אציין שבישול הבשר הופך את המינרלים שבו, כולל הברזל, לחומרים בלתי אורגניים, המבודדים מבחינה כימית. במצב כימי זה הברזל ויתר המינרלים אינם זמינים לגוף, והם מופרשים ממנו החוצה. לא אמליץ לך לאכול כבד. אני האחרון שיתן המלצות כאלה. בנוסף להיות הכבד מורעל במיוחד, הוא מציף את הגוף בכמויות גדולות במיוחד של חומצת השתן. חומצה רעילה זו, מעבר למחלות רבות שהיא גורמת, היא גם גורמת לאובדן ברזל וסידן מהגוף. ליקויים במערכת העיכול עלולים למנוע את ספיגת הברזל בגוף. דרישת הגוף לברזל הינה נמוכה מאד. מרבית הברזל אינו מופרש מהגוף, אלא ממוחזר על ידו. מערכת עיכול תקינה תבצע את המיחזור כראוי. ליקויים בפעולת מערכת העיכול ימנעו את ספיגת הברזל לגוף, ועלול להיווצר מחסור בו, כתוצאה מכך. תזונה נכונה חשובה מאד להסדרת פעילות מערכת עיכול לקויה. שנם פריטי מזון רבים, המקובלים מאד על האדם המודרני, ומהווים שודדי ברזל [וגם אבות מזון אחרים]. הרשימה ארוכה, אבל אציין כמה מהבולטים שבהם: קפה, קולה, קקאו, תה ירוק, סוכר לבן, חומץ לסוגיו, בשר לסוגיו, מוצרי חלב ותרופות למינייהן. יש להמנע ככל האפשר מצריכת חומרי פסולת אלה, בעיקר אם קיימת בעיית מחסור תזונתי. תוספי מזון המכילים ברזל אינם תשובה הולמת לבעיה. הברזל בהם נמצא במצב כימי בלתי אורגני, שאינו זמין לגוף, ואינו מכיל את כל אותם יסודות מזון החיוניים לספיגת הברזל בגוף. עקב כך בזמן השימוש בתוספי הברזל, נאלץ הגוף להוציא מהרזרבות שלו את כל אותם יסודות מזון חיוניים [בעיקר ויטמינים ומינרלים] כדי לאזן את הברזל המבודד. כלומר, השימוש בתוספי הברזל, גורם לאובדן אבות מזון חיוניים רבים. שימוש ממושך בתוסף, עלול לגרום לתת תזונה בהם. לסיכום אדגיש שוב את חשיבות התזונה הנכונה כדרך להזין את הגוף, למנוע בעיות מחסור, ולטפל במחסורים, אם ישנם. תזונה נכונה אינה גורמת לנזקים לגוף, להפך, היא משפרת את איכותו, את תפקוד מערכת העיכול ומספקת לגוף את כל שצריך בצורה אידיאלית. אינני יכול להחמיא כך לתוספי המזון, שהינם חיקוי עלוב ולא מוצלח למזון טבעי.

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif הערה חשובה

אכן צריך לשים לב שהזיהוי של המחסור בברזל הוא בגלל שזו בדיקה קלה. חשוב מאד להעשיר את התזונה בכל הויטמינים והמינרלים - גם אלו שלא זוהו בבדיקות הספציפיות. האיזון הנכון ביותר בין ויטמינים ומינרלים הוא במזון מלא

ella bella1

New member
תודה על התשובה המפורטת והמסבירה

ורק לפרוטוקול, אין לי מחסור בהמוגלובין אלא בברזל. עשיתי בדיקה אנדוקרינולוגית והברזל והמגנזיום היו נמוכים. המוגלובין יש לי בנורמה. אבל תודה על האבחנה...
אלה

hal767

New member
אם כך

אז הגוף עם מעט ברזל מצליח לייצר המוגלובין תקין. ישנם אנשים, שאצלם, מסיבות שונות, הגוף עובד אחרת מהמקובל, והוא זקוק לרמה נמוכה יותר של ברזל כדי לפעול היטב. זה לא בעייתי ולא זקוק לטיפול מיוחד. הם פשוט כאלה. תמיד יש את הכלל וישנם היוצאים מהכלל. אינני אומר שזה גם המקרה שלך, אינני מכירך ולכן אינני מייעץ.

תודה על העדכון../images/Emo140.gif

קיבלת כאן הרבה המלצות, ורציתי רק לומר שאני שמחה שפנית בסופו של דבר לטיפול. אני יכולה להבין מדברייך שלפי אבחנתה של המטפלת את סובלת מחוסר יין בכבד, ורק רציתי להוסיף שפעמים רבות חיזוק יין ברפואה הסינית טומן בחובו גם חיזוק של הדם, לכן אני חושבת שאת בכל מקרה בדרך הנכונה.

ella bella1

New member
נכון!

ביום שבו הגיעו התוצאות של הבדיקת דם המטפלת שלי אמרה לי שיש לי חסר דם בדיוק רגע לפני שסיפרתי לה על תוצאות הבדיקה... כנראה שאני באמת בדרך הנכונה. אני מרגישה שכן...
אלה

למעלה