שאלה וגם הודעה...

kikona126

New member
שאלה וגם הודעה...

נתחיל מהשאלה: עקב ההתעלפויות שחוויתי פה כבר 2-3 באוטובוס חשבתי ללכת לרופא, השאלה היא איזה רופא לדעתכם אני צריכה לראות? משפחה? גניקולוג? אתן חושבות שאפשר להאשים את האנדו גם בזה? זה יכול להיות תופעת לואי של הגלולות (מדבקות)? או שאולי זה בכלל בגלל הנסיעה באוטובוס? ההתעלפויות האלו - או הגלי חום האלו - או הבחילות שמופיעות לי מזכירות את היום הראשון של המחזור שלי, רק בלי הכאבי בטן... וההודעה: אני שוב באה לביקור בארץ (יופי) ככה שאם בא לכן מפגש פורום (והפעם אפשר להכין חולצות למפגש... נקבע לוגו ונדפיס אותו על חולצה) בכלל אפשר לעשות את המפגש בחוץ (בתקווה שהמזג אוויר טוב, לא יודעת מה המצב אצלכן... אצלי פה היה שבוע של שמש ואז פתאום היא נעלמה!) אני באה רק לשבועיים ככה שבקשר לרופא אני באמת צריכה לדעת למי ללכת כדי לא לפספס את ההזדמנות שאני בארץ.

נשמע לי שכדאילך לפנות

לרופא המשפחה וגם לגניקולוג ולבקש לעשות בדיקות דם מקיפות כולל B12, בלוטת התריס, פריטין ופרופיל הורמונלי. גלי חום יכולים בין השאר להופיע מבעיה בבלוטה או מחוסר איזון הורמונלי. והתעלפויות יכולות להופיע מחוסר ברזל.

kikona126

New member
פרופיל הורמונלי כבר עשו לי פעמיים השנה והוא

לא מראה כלום כשאני על גלולות... בגלל זה בפעם השלישית לא עשיתי... אני אנסה להתקשר לרופאה לדבר איתה או לזולטי, ניראה מי יענה קודם... תודה!!! מה זה פריטין?

kikona126

New member
יכול להיות

זה קרה לי פעמיים אחרי אימון. פעם אחת סתם בדרך לעבודה

זואילי

New member
מתי את באה?

אם יש סופ"ש נעים ושמשי אז יכול להיות מגניב לעשות פיקניק באיזה פארק. אם לא, אז כמובן שאשמח לארח. זה רעיון מקסים לעשות חולצות. אז תגידי מתי.. כדי שאנסה להוריד איזה 5 קילו חחח עד שניפגש.

kikona126

New member
איזה יופי

ביום שיש ה26 לחודש עד ה-13 למרץ וכניראה שתהיה לי ברית בדרך (לא לי לאחיין!) כי אחותי צריכה ללדת

קיקוש ../images/Emo24.gif

בכיוון אחר לגמרי, אצלי כל התופעות האלו הראו על הפרעות קצב לב ומאז אני מטופלת בכדורים. (תנסי להמתין רבע שעה אחרי אימון ולשתות הרבה מים כדי שחום הגוף יתאזן ותראי אם זה עוזר). כדי שתביני קצת יותר
אצלי היו סחרחורות קשות מלוות בבחילות ואז הופיעו הכתמים השחורים והרגשתי שאני נופלת (לשמחתי ידעתי לזהות והייתי מתיישבת לפני שאתעלף), הייתי בטוחה שזה מהאנדו' אז לא ייחסתי לזה חשיבות, בסוף סיפרתי לרופא משפחה שלי ששלח אותי לרופא א.א.ג שישר שלח אותי ל"בדיקת טלטול" או TILT TEST באנגלית, הבדיקה הראתה על סוג של הפרעות קצב ואני מטופלת בכדורים כבר 3 שנים וזה לא חזר (אם זכרתי לקחת את הכדורים בזמן
). בקיצור עוד כיוון אולי זה יעזור. ושמחה שאת מגיעה לביקור אולי הפעם באמת נצליח לארגן מפגש

kikona126

New member
אני עושה כל שנה

בדיקת ספורט בזמן מאמץ ובזמן מנוחה אבל הבדיקות תמיד יוצאות תקינות... (אני עושה את זה בגלל הליגה) השנה לא עשיתי אבל הלכתי פה לראות רופא שיאשר את ההשתתפות בליגה. אני אפנה לרופאת משפחה ניראה מה היא תגיד. אף פעם לא היו לי בעיות עם ספורט. אני אנסה את זה היום אחרי האימון, אפילו שדוגרי עד שאני מגיעה לאוטובוס ועד שהוא מגיע לתחנה, יכולה לעבור הרבה יותר מרבע שעה... אני מקווה שנצליח לארגן משהו
מאוד התגעגעתי ללהיות בארץ. לא חושבת שאחזור לגור בחול שוב אחרי שאני אחזור לארץ (בתחילת מרץ) המנטליות פה שונה ומגעילה! והחינוך פה על הפנים!!!! בכל מקרה כרגע יש לי עבודה בארץ כבר לחודש מאי. מסתבר שמקומות עבודה קודמים שלי לא מוותרים עלי כל כך מהר בעוד שפה לא מעריכים בכלל את העבודה שלי.

מאמי

גם לי לא הייתה שום בעיה בספורט, זה תמיד תקף אותי דווקא במנוחה אמממה אחרי שעלינו על הבעיה ההנחיות של הרופא היו רבע שעה מנוחה מיד אחרי אימון, כלומר עוד באולם! לא חשוב, תשאירי את זה לרופאים ומקווה שבקרוב יעלו על העניין ויהיה פיתרון הולם. אוי בובה, לפעמים גם בארץ לא מעריכים אבל כאן זה ה
ואין כמו ישראל כנראה
יאללה בואי והחלטות תעשי אח"כ

kikona126

New member
מנצלשת את עצמי

זוכרות שפעם סיפרתי פה על הבת דודה שלי? אז אני לא יודעת מה איתה אבל אמא שלה הבטיחה לי שתקח אותה לרופא... עכשיו יש לי עוד שאלה, מה הייתן עושות אם יש לכן חברה טובה שממש סובלת במחזור ולא יכולה לצאת מהמיטה מרוב כאב. ואחרי שהסברתן לה שלא צריך לכאוב בזמן מחזור (לפחות לא ככה) היא אומרת את המשפט הזה שכולנו כבר מכירות...בפעם האחרונה שהיא היתה פה וקיבלה אני ממש ראיתי את עצמי... הבאתי לה מהכדור שלי כדי שהרגעו הכאבים... מהודר זה שאמא שלה מזכירה במחלקה גניקולוגית בבית חולים... ועוד שאלה יש לי איזה דיון שבא לי לפתוח (זאת שאלה למנהלות) לפתוח עכשיו או לחכות שיהיו פחות הודעות מרחפות בפורום??

זואילי

New member
תשמעי, את לא יכולה לעזור למי שלא מעוניין

לעזור לעצמו. אני בטוחה שהסברת לה הכל. לא עזר? אולי הייתי עושה את זה הפוך - בכל שיחה איתה מדברת על עצמי, איך כואב לי ככה וככה, איך היה כשככה וככה. בקיצור מפמפמת לה על עצמי, דברים שהיא תוכל לזהות בה. לא יעבוד? אין מה לעשות....

kikona126

New member
טוב

אז לפחות שתפסיק לבוא להתנחל אצלנו בבית כשהיא במחזור, אני לא יכולה לראות את זה. במיוחד לא שהבן אדם מזלזל ומעדיף לסבול!

זהבה240

New member
מה עם לחץ הדם שלך?

איך הוא? גם נפילה פתאומית בלחץ הדם יכולה לעשות את זה. תנסי לשחזר האם ההתעלפות ביום הרגיל גם היתה אחרי איזשהו מאמץ גופני מיוחד, או שהתכופפת לפני כן, או שקמת במהירות מכיסא/מיטה... האם גם היו תופעות נוספות, כמו רעב, הזעה קרה, וכו'? זהבה

kikona126

New member
כן...

היתה הזעה קרה (אחרי). לא רעב, בחילות. ובפעמים הקודמות, היתה פעם אחת שעמדתי ובפעם השנייה שישבתי, אבל לא היה מעבר מאחד לשני.

annabell Lee

New member
זה נשמע כמו ירידת סוכר פתאומית

הזעה+רעידות בגוף+הרגשת עילפון...אם זה קורה שוב..תדאגי שתתהיה לך סוכריה בתיק ותבדקי אם יש שיפור.

kikona126

New member
בגלל זה חשבתי שזה מהאנדו

או מהגלולות. כי זה בדיוק מה שיש לי שאני מקבלת מחזור... אני מגיעה למצב שממש ממש חם לי, ואז או שאני הולכת להקיא או שאני מתעלפת או שמגיעים רעידות וקור....... אבל לא הייתי במחזור, וזה גם לא היה ביום שםבו הוא היה צריך להגיע...

זהבה240

New member
גם רופא משפחה

חשוב שגם רופא משפחה יראה אותך, כי זה יכול להתאים להרבה דברים. אולי כן מהכדורים ואולי כן גינקולוגי, וגם כדאי לבדוק את רמת הסוכר. יכול להיות דבר כזה מנפילה של סוכר, גם אם אין סכרת. אז כדאי שתספרי לו גם על ההזעה וגם על הבחילות. חוץ מזה תקחי את הכדורים שלך ותסתכלי מה רשום ברשימת המרכיבים במקום הראשון ותיכנסי לאתר www.medscape.cpm זה האתר הכי טוב שאני מכירה לגבי תרופות [שם בפנים את רושמת את שם המרכיב שבכדור, ואת הכותרת של 'תרופות', כי הם מחפשים גם במאגרים נוספים של רפואה], ואת יכולה לגלות האם זה יכול לגרום להתעלפויות או לא, עוד הרבה יותר טוב מכל הרופאים ביחד. יש להם מידע מאוד מאוד מקיף בנושא. בצלחה זהבה

ומעלה עוד אופציה

במידה ובודקים והכל תקין זה יכול להיות התקף חרדה התקף חרדה מתאפיין בזעה קרה, תחושת חנק, סחרחורת. כל מה שציינת חשוב מאוד לפסול כל סימפטום גופני ורק אז לפנות לטיפול רגשי מתאים.

למעלה