שאלה התיעצות..

12רוניתי

New member
שאלה התיעצות..

הבת נסעה למישלחת בחול בת 17. הטלפון ניגנב לה כנראה בירידה מהאוטובוס או באוטובוס..נהג /אחר או תלמידים...
אתמול רכשתי לה חדש - 2500 שח עם הביטוח.
העניין הוא ש..וכאן מתיעצת איתכם.
פחות משנה היה לה את הטלפון גלאקסי ארבע אס
רכשתי לבת באהבה רבה. אחרי שבוע נישבר המסך..שלמתי שוב לבת \0בזכות ביטוח שנשעה שבוע קודם 450 התיקון).
נישבר שוב המסך לפני חודשיים וחצי נישבר המשך ותוקן לפני שוב 450 שח
ממש אחרי שבוע שוב נישבר הטלפון הפעם היא שלמה עבור התיקון 450 שח. בדיוק לפני נסיעתה.
נסעה..וניגנב הטלפון.
אמרתי בווטצפ שאקנה חדש ואכן נירכש הטלפון.
אך...אני חושבת שהבת צריכה לשלם משהו עבורו ולו על מנת שתלמד להעריך ולשמור על הטלפון.
אני מרגישה קצת נקיפות מצפון ?ולעניין כמה לדרוש? לוותר....מה לעשות
היא עושה ביבי סיטר קצת חסכה בקיץ....וידי לא מאד משגת כספית...
מה דעתכם מתייעצת...

נומלה

New member
בפעם הבאה שתגיע

במקום לרוץ ולקנות "באהבה רבה" מכשיר שאינו בתקציבך, מוטב לומר לבת שיש לך לנושא X שקלים ושאם היא רוצה משהו יותר מזה עליה להשלים. בפעם הזאת, אפשר לפתוח את נושא ההשתתפות בתשלום אבל זה בעייתי.

חני בו

New member
הייתי קונה לה מכשיר פשוט

יש סמארטפונים זולים. והיא צריכה לשלם על מה שקורה עם המכשיר שלה.

זו המדיניות אצלנו

לאחר שזוהה שלאמצעי הצעיר יש קושי לשמור על אייפוד בלי שהמסך נשבר אחת ל... קניתי לו טלפון חכם סיני תואם סמסונג 3 1:1 בשלוש מאות וחמישים ש"ח וכולם מבסוטים מהעיסקה...

מבחינת ילדים בגיל הזה עדיף לא לקנות להם

מכשיר בכלל מאשר לתת להם מכשיר פשוט. מבחינתם אין הבדל, אז לפחות שתחסוך גם את ה-350 שקל האלה אם זה מה שהיא בוחרת

mykal

New member
נראה לי שהשאלה

צריכה להיות--איך את 'מלמדת' אותה לשמור על חפציה,
בידיעה שאת באמת לא יכולה 'לזרוק' כסף.
או במילים אחרות--תלמד אחריות ולא תשית עליך את ההוצאה המיותרת.

כרגע היא בחו"ל וכבר יש בידה מכשיר.
כשתחזור, תוכלי לשוחח אתה ולומר לה--השקעתי במכשירים הניידים הרבה כסף.
מעבר לזה אינני מתכונת להשקיע.
אם יאבד או יגנב. נרכוש מכשיר הפשוט ביותר--שישמש לתקשורת.
נראה לי שאת ההסכם הזה אפשר לעשות בעודתחומים.
אם תרצה לשדרג, שתעשה זאת על חשבונה. אגב, כל מה שתוציא מחשבונה ישמר טוב יותר.

12רוניתי

New member
תודה על התגובות

היא חזרה ממסע המישלחת. הטלפון נירכש עם הגעתה ארצה.
מסכמת שאקח ממנה סכום מסויים ועל מנת שתלמד אולי לשמור על חפציה.
אחשוב על סכום כלשהו...תודה על התגובות לומדת גם מכם.

למה רצת לקנות חדש?

אם הילדה לא מסוגלת לשמור שהטלפון לא יישבר ולא ייגנב, ואם אין לך כסף מיותר -
אין סיבה שיהיה לה מכשיר יקר.

אם חשוב לה סמרטפון - שהיא תשלם.

דעתי כדעת הקודמות. ידך לא משגת? אז לא.

שהיא תשלם על הנזק שגרמה ושתסתפק במכשיר פשוט וזול.

לאונידס

Active member
ספרתי כמה? שני טלפונים ו 3-4 מסכים בשנה?

נראה שהטלפון והילדה לא ממש מתאימים אחד לשני.

בהנחה שאין מצב בו לילדה לא יהיה סמרטפון אני רואה כמה אופציות ראליות:
תמשיכי לקנות לילדה את הטלפונים היקרים ביותר (לא מבין את הקשר לאהבה) והיא תמשיך להשמיד אותם.
תעברו לטלפונים זולים יותר, אפשר לקנות אנדרואידים ברבע מחיר מגלקסי.
תתקצבי אנדרואידים זולים ואם המותג חשוב לילדה שהיא תממן את ההפרש.

תבחרי

12רוניתי

New member
היי הבנתי את רוח התגובה

רכשית טלפון נוסף השבוע
3 פעמים נישבר המסך
היתה השתתפות אחת של תשלום מסך האחרון
ועתה ברכישה שילמתי אני..הבת אמרה שתוציא מהחשבון שלה סכום לטלפון.
חשוב לי שתשתלם על מנת ללמוד לשמור על חפצים.
תודה על התגובות!!

לאונידס

Active member
אז טלפון אחד אבד, 3 מסכים נשברו

וטלפון נוסף חדש נרכש.

אני יכול להגיד לך ששלושה מסכים שבורים בתקופה של שנה זה המון.

יכול להיות שקנס כספי ילמד את הגברת להיות זהירה יותר, אבל את שאלת אז כנראה שאת לא בטוחה.
אם לא בטוח שקנס כספי יביא לתוצאה המקווה ומסכים ימשיכו להישבר אז תגרם הרבה עגמת נפש לכל הצדדים כי אני בטוח שהילדה לא נהנית לאבד טלפון או לשבור אותו ואת לא נהנית לקנוס אותה. אם תרכשו טלפון זול יותר עגמת הנפש תצטמצם.

רזאי

New member
עם הבן שלי זה לא עזר.

הוא פשוט לא אחראי מספיק, לא משנה מי שילם על הפלאפון...
לפני שנה וחצי הוא מאוד ביקש סמארטפון יקר. בעלי אמר שהוא מתנגד בגלל נסיון העבר. אני אמרתי שאני מוכנה, בתנאי שאם יקרה משהו למכשיר, קניית המכשיר החלופי תהיה עליו.
קנינו סמארטפון, והוא החזיק יומיים. הילד הלך לחנות וקנה טלפון פשוט ומיושן. עד היום הוא לא העלה על שפתיו את המילה סמארטפון. הוא הבין בעצמו שהוא לא מספיק אחראי.
אני חושבת שצריך לדבר עם הילדים מראש, ולא לקנות להם את מה שהם מבקשים ואח"כ להודיע להם שהם נדרשים לשלם.

אימם

New member
היא לא שמה מגן מסך?

אם שמים מגן טלפון+מגן מסך אין מצב שזה יקרה (לפחות לא לעיתים כה קרובות כפי שתיארת)
לצערי אני מסכימה איתך שהילדים לומדים לשמור לרוב כשכואב להם בכיס.
לדעתי את חייבת לתת לה לממן מכיסה את התיקונים

recordion

New member
לא תמיד זו אשמת הילד

אם זה היה תלוי בי, הילדים שלי היו נשארים עם כסילופונים עד התיכון. במיוחד כי הבן איבד וקלקל אותם בקצב. אבל לילד יש אבא עשיר ונתון לשכנוע, והוא רכש. ורכש, ורכש... הילד כילה 3 אייפונים 4, שלא לדבר על דגמים זולים שהיו לו לפניהם עד שהגיע לנחלה עם האייפון 5, שמחזיק - הפלא ופלא - המון זמן (יחסית).

המכשירים האלה עלולים להשבר, גם אם הם עטופים במגן מכשיר ומגן מסך. אפילו לי יש שבר במסך (סמארטפון סיני זול, ירושה מהבן שאבא שדרג לו). המכשיר עובד ואין לי כוונה לתקן, אבל זה קורה.

עד גיל מסוים, אני מבינה את הצורך לא להוסיף תסכולים לילד שלא מצליח לשמור על הציוד שלו. מגיל מסוים באמת מגיע הזמן להעביר חלק מהאחריות הכספית לילד. זה -לא- יגרום למכשירים להשבר פחות, אם הם עדינים מדי. זה כן ירגיע קצת את קצב הדרישות. אצלנו הילד היה צריך לבחור בין טלפון חדש לאופניים חדשות והעדיף ללכת ברגל או לממן את הניידות שלו מעבודה. בינתיים הסידור הזה מקובל עלי (למרות שבפועל לא אני מממנת). בינתיים גם לא צריך לתקן, ואני שמחה על כך. ברור שבכל בית הסידור יהיה אחרת. אבל כן, מגיע הרגע שצריך להעביר אחריות על אי זהירות לילד, לפחות חלקית.

רזאי

New member
ברשותך, מאמצת את המושג כסילופון.

הכי פשוט

רכשת לה מכשיר באהבה כי מה לעשות וואלה קורה שגונבים את הפלאפון ובדרך כלל זה קורה למכשירים חדשים.
אם יש לה בעיה של שמירה על החפצים והיא מרוויחה כסף מבייביסיטר אז צריך להגיד לה שאם הוא נשבר אז התיקונים תחת האחריות הכספית שלה ואחרי זה מן הסתם גם לקיים במקרה הצורך אחרת היא תבין שאפשר לשבור אותך בקלות..

זה הכל תלוי במצב הכלכלי שלכם

יש אנשים שמחליפים טלפונים כמו שאני מחליפה את החול של החתולים, פעם ביומיים. אם אתם מסוגלים לעמוד בזה כלכלית- מצויין. אם אתם לא מסוגלים לעמוד בזה כלכלית, אז אין כאן בעצם שאלה, לא?

למעלה