שאלה - הצהרת הון

josh07

New member
שאלה - הצהרת הון

שלום
אני נדרש להגיש הצהרת הון שניה. מלאתי אותה (לבד) ואף בצעתי השוואה מול ההצהרה הראשונה.
הפרשי ההון הלא מוסברים, שנוצרו בין שתי ההצהרות, הנם תוצאה של: א. פרעון של תוכנית וחסכון ובעיקר כספים שההורים שלי העבירו לי במהלך 5 השנים (כמתנות).

שאלתי: 1. האם יחד עם הגשת ההצהרה למס הכנסה עלי להגיש להם הסברים להפרשים, כלומר אסמכתאות לפרעון תוכנית החסכון ולהעברות הבנקאיות של הכספים מההורים שלי, או שיש להגיש את זה רק לאחר דרישה ממס הכנסה?
2. האסמכתאות שיש לי לעניין העברות הכספים הם דפי הפירוט של החשבון שלי, מהבנק שלי, בו מצויינות פעולות ההעברה מהחשבון של ההורים שלי (רשום ליד כל פעולה כזו שמה של אמא שלי כמבצעת הפעולה). האם זה מספיק? כי אמי לא שמרה תיעוד מהצד שלה. האם צריך לצרף מכתב הצהרה גם מההורים שלי?

תודה מראש על התשובה
חג שמח

hilancohen

New member
הסברים לגידול בהון

שלום רב. ראשית, יפה שאתה מצליח לערוך בעצמך את שתי הצהרות ההון (הנוכחית והקודמת) ואת השוואת ההון בין שתיהן. יחד עם זאת, יש לזכור כי הצהרת ההון והשוואת ההון הינם מכשירים רבי עוצמה בידי רשויות המס, אשר לעיתים מצליחים לבסס באמצעותם טענה שלפיה חלילה לא דווחו הכנסות וע"י כך לבסס שומות מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי, גם בסכומים גדולים. גם משום כך וגם מאחר ושיטת עריכת הצהרות ההון והשוואת ההון היא שיטה יחודית, הדורשת ידע ונסיון, לדעתי לא מומלץ לערוך הצהרת הון והשוואת הון בעצמך. כעת לשאלותיך: 1. עליך להגיש את הצהרת ההון בלבד ואין עליך חובה לערוך או להגיש את השוואת ההון, גם במידה ותידרש לכך. במידה והתיק שלך יימצא בביקורת, מתפקידו של מפקח מס הכנסה לערוך את השוואת ההון. להשוואת ההון שיערוך, תוכל לבקש ממנו להוסיף את ההסברים (מקורות) אותם הזכרת. 2. על מנת שההסברים ילקחו בחשבון ע"י מס הכנסה, צריך להיות להם תיעוד מספק. לגבי פדיון קופות גמל, תוכניות חסכון וכו', יש להמציא אישור על מרכיבי הפדיון, כאשר כמובן שמרכיב הקרן בפדיון לא יהווה הסבר. לגביי מתנות ו/או הלוואות מההורים, נהוג להמציא אישור על העברת הכספים מחשבונם לחשבונך והצהרה שלהם על המתנה/ההלוואה ולעיתים ידרוש המפקח אסמכתאות למצבם ויכולתם הכספים, חשבונות הבנק שלהם וכו'. בהצלחה ובזהירות... חג שמח.

למעלה