שאלה הפעם !

Mr. Pooh

New member
שאלה הפעם !

מה הקשר בין אורך מהלך הבוכנה לצילינדר ? בתור התחלה.... הדב מתחיל לגחך מתחת לשפמו על הסערה הקרבה...

עדיין לא ברור....

למרות שאני חושב שהבנתי...יא עצלן....קשה לך לרשום את השאלה, כמו שצריך... מהתחלה עד הסוף, אם יותר פירוט לכוונת המשורר ? יאללה...
השדון

Mr. Pooh

New member
לבדוק במרפסת לא היה לי כח אז...

שארשום את השאלה שהתכונתי לשאול מלכתכילה במלואה ? מה קרה ? בגלל שהתבלבלתי במילה ? אתה לא יכול כבר לרשום ת´שאלה יא-עצלן-מדופלם ! מה הקשר בין אורך מהלך הבוכנה למומנט ? או - למה במנועים בהם מתפשרים על המומנט ומחפשים כ"ס, יוצרים מהלך קצר יותר ? יופי ? מרוצה ? הדב, שרואה כיצד שדון לילה משתלט לו על היער...

סקניה

New member
על רגל אחת....

כדי לא להיכנס לדיונים מפולפלים מידיי... מהלך בוכנה קצר, עוזר למנוע להגיע לסל"ד גבוה...בגלל שהבוכנה לא צרחיכה לעבור מרחק גדול בין נקודה-מתה-עליונה לנקודה-מתה-תחתונה.סל"ד גבוה עוזר למנוע להוציא הספק גבוה....יותר פעימות עבודה לזמן.... מהלך ארוך עוזר למנוע לשמור על מומנט תנועה לאורך זמן ארוך....בגלל המהלך הארוך יותר של הבוכנה.... זה היה על רגל אחת.....
הסקניה עושה פרצוף של פלמינגו....

Mr. Pooh

New member
OK עד כאן הכל מובן...

הבנתי שסל"ד גבוה מאפשר הספק יותר גבוה ולכן "מקצרים" מהלך בוכנה. אבל למה מהלך ארוך יניב מומנט גבוה ? עזוב אותך מפלמינגו, ZX7 הרבה יותר יפה.

Mr. Pooh

New member
OK עד כאן הכל מובן...

הבנתי שסל"ד גבוה מאפשר הספק יותר גבוה ולכן "מקצרים" מהלך בוכנה. אבל למה מהלך ארוך יניב מומנט גבוה ? עזוב אותך מפלמינגו, ZX7 הרבה יותר יפה.

אנא RF

New member
מה זה, פורום ציפורים???

לאחר פיצוץ התערובת בחלל הבערה לבוכנה יש מהלך ארוך לרדת. תהליך העבודה במנוע נמשך לכל אורך המהלך ולכן למוע יש יותר זמן שבו הוא מפיק את המומנט ולכן סך כל המומנט גדול יותר. אגב, שים לב. בכדי לקבל מהלך בוכנה גדול יותר מרחיקים את ציר התלתל על גל הארכובה מציר גל הארכובה עצמו, מכאן יש יותר מומנט... גם במכניקה פשוטה אפשר לראות זאת. נסה לפתוח בורג אלן מהודק, לדוגמא, עם המפתח המתאים. שים לב שככל שתרחיק את ידק מהבורג (ציר הסיבוב) כך תצטרך להתאמץ פחות אבל לעשות דרך ארוכה יותר... KAPISH? וחוצמזה, מה אתה יושב במרפסת שלך ומחפש דברים לשאול רק בשביל לפתוח פה דיונים????? BE WELL, WALK SLOW...

אלון DRZ

New member
למה לתת תשובות לא נכונות

מומנט מוגדר ע"י כוח*זרוע ולכן ככל שהזרוע (רדיוס הסיבוב של גל הארכובה) גדולה יותר כך המומנט גדול יותר ( יחס ישר) שים לב- אורך מהלך הבוכנה שווה לקוטר הסיבוב של גל הארכובה. אלון.

אנא RF

New member
כנראה שלא הבנת אותי....

מה שאתה אמרת נכון. מה שאני אמרתי זה בערך אותו דבר. היד שמסובב את מפתח האלן היא הבוכנה. יותר קל ליד לסובב את המפתח רחוק מהבורג אבל היא צריכה לעשות דרך יותר ארוכה, ומכאן גם הבוכנה עושה דרך ארוכה יותר ויש לה יותר כח שמופעל על סיבוב גל הארכובה. לא סתרתי את דבריך, פשט נתתי להם דוגמא...

Mr. Pooh

New member
כן, כן, הבנתי...

לא היה כזה מעניין.... מה אני עושה במרפסת ? שאל את השדון בהזדמנות. בקשר לדיונים, תשמע, תראה, תשמע... הדב.

אלון DRZ

New member
תיקון קטן

הבעיה היא לא אורך המהלך אלה המהירות שאליה מגיעה הבוכנה בנקודות ה"מתות" (דרך אגב בשפה המקצועית לא נהוג יותר לומר נקודה מתה מכיוון שזה פשוט לא נכון, אומרים נק´ קצה עליונה ...) ככל שאורך המהלך גדול יותר כך המהירויות והתאוצות בנק´ הקצה גדלות ולכן גם הכוחות גדלים , לכן יש צורך בחומרים חזקים יותר או יותר חומר וזה חיסרון. אלון.

אפשר להוסיף עוד גורם למשוואה???

אני יוגע את התשובה- עקרונית, אך הייתי רוצה הסבר יותר מדוקדק.... כיצד יחס הדחיסה מצטרף לכל המשוואה הזאת של מהלך הקדח??

barakhalla

New member
תשובה...

הרשה לי לתקן אותך: מהלך בוכנה, לא מהלך קדח... תראה: כידוע לכולנו נפח המנוע מחושב ע"י שטח קדח הצילינדר כפול גובה נקודת הקצה התחתונה עד נקודת הקצה העליונה (של הבוכנה!) עד עכשיו הכל טוב ויפה... איך זה מתקשר ליחס דחיסה? כאשר פעולת הדחיסה מתבצעת אויר ודלק נדחסים לאיזור מאד קטן בתוך תא הבעירה. הלחץ הוא אדיר וחיוני לביצועי מנוע מיטביים. אך יש בעייה... כאשר הלחץ גבוה מדי אדי הדלק מתלקחים מעצמם!! כלומר לפני פעולת ההצתה! דבר שיכול לגרום לנקישות חמורות ואף לשבירת התלתל. אם כן מהו היחס האופטימלי?? היחס האופטימלי הוא פונקצייה של דחיסה ודחיסה אמרנו שהיא למעשה המרחק בין נקודת הקצה התחתונה לנקודת הקצה העליונה שהיא למעשה מהלך הבוכנה(או איך שאתה מגדיר - מהלך הקדח....) כמו כן קשור לעסק: אוקטן הדלק וזה לדיון אחר...

תודה....

אך עד כאן הכל היה כבר די ידוע... השאלה היא איך יחס הדחיסה משפיע על המומנט וההספק..בהמשך לשאלתו של פו ידידנו.. לא פעם נתקלתי בעדכון של אופנועים שחלק מהשינויים שחלו בהם היה גם יחס הדחיסה.. אז כמובן שאי אפשר לעבור את יחס הדחיסה האופטימלי, אך עדיין, כנראה שיש משחק קטן, איך הוא משפיע?? תודה אייל

barakhalla

New member
תשובה

שאלה מצויינת! אתה באמת מבין עניין! אז ככה: בסל"ד גבוה הבוכנה עובדת מהר. ופעולת דחיסה מהירה (ביחס גבוה) מפריעה למנוע לטפס בנוחיות במעלה הסל"ד.. כלומר דחיסה מרובת אויר "מפריעה" לפעולת מנוע מהירה ועל ידי שינוי יחס דחיסה בשילוב פרמטרים נוספים כגון תזמון שסתומים שונה ותזמוני הצתה שונים מקבלים עקומת כוח שונה לצרכים שונים ראה דוגמא: מנוע ה GPZ וה EN הוא אותו מנוע! פשוט ב GPZ מכוון המנוע (תזמון שסתומים הצתה יחס דחיסה...) לכוחות סוס מירביים בסל"ד גבוה וב EN למומנט על חשבון כוחות סוס וכאן הגענו בחזרה לשאלה על המומנט שהוא יחסי גם ליחס הדחיסה וגם למהלך הבוכנה. כמו כן תזמוני הצתה ושסתומים... מקווה שעזרתי...

למעלה