שאלה הסטורית

morashtty

New member
שאלה הסטורית

בפרק של היום ובכלל בסדרה יש התיחסות לאלים שונים רובם מצריים אבל לא רק לדוגמה היום היה לורד מות' שאמור להיות אל כנעני ובעבר דיברו גם על מורדוך שאמור להיות אל בבלי (עונה 5 בפרק the tomb) בעונה גם מוצאים סרקופג בתוך מקדש של המאיה אולי יש דוגמאות נוספות אבל לא עולות לי עכשיו בראש כאלה, בכל אופן: 1.איך יכול להיות שיש לתרבויות שונות איזכורים של אלים בתקופות מאוחרות יחסית הרי אם המצרים קברו את השער בתקופתם בתקופה של הבבלים כבר לא היה אמור להיות אף גואולד שהסתובב בשטח? 2.בעיה יותר רצינית שההגיון אומר שאם יש אלים הם אמורים להיות רק מצריים הרי לא ייתכן שהסטארגייט נדד בין כל הארצות ?

Chelnak

New member
נסיון לתשובה:

א. היה יותר משער אחד על כדור-הארץ - כפי שנאמר בפרק Solitudes בעונה ה-1, בו נמצא השער באנארטיקה, אם הגואולד חשבו שזה כדאי, הם יכלו להביא שער נוסף לפלנטה בה השער המקורי הושבת. ב. הם יכולים גם לבוא בספינות. ג. הם יכלו להגיע ממקום מושבו של השער אל כל מקום אחר על-פני כדור-הארץ בקלות - בעזרת הטכנולוגיות האחרות שלהם. ד. לא כל החיזרים שלקחו לעצמם דמויות של אלים היו גואולדים - למשל האסגרד, ומינים נוספים (כמו אומורוקה מהפרק Fire and Water מהעונה הראשונה). ה. גם אחרי ששני השערים הושבתו, עדין הסתובבו גואולדים בשטח - סת', למשל. והיו גם כאלה שנשמרו בתרדמה - כמו האת'ור, אוזיריס, איזיס. ו. העובדה שהסרקופג של האת'ור (עם האת'ור בתוכו) המצרית נמצא במקדש של המאיה, מעיד על העירוב בין התרבויות העתיקות הרחוקות גאוגרפית, בשל התערבות גורמים חיזריים - ועל יכולתם של גואולדים להגיע ממצרים לאמריקה בלי שער... מקווה שעזרתי

Chelnak

New member
ועוד משהו:

עוד בעניין זה שהאלים אמורים, לכאורה, להיות רק מצריים: בכל מיני מקרים, כשחברי הצוות מחפשים מידע מיתולוגי על גואולד/חיזר זה או אחר, הם מוצאים אזכורים שלו, בשמות שונים, בתרבויות שונות - מה שאומר שגואולד אחד יכול היה לקחת את דמותו של אל מצרי, והאל המקביל לו במיתולוגיות אחרות.

בקשר ל2

פאן, סאטיר, השטן. אין לי כוח להסביר, אני מת מעייפות (מודיעין זה חור! חור אני אומר לכם!)

למעלה