שאלה הנוגעת לעייפות

rans778

New member
שאלה הנוגעת לעייפות

שלום לכולם,
בתנו מצויה בשילוב בכיתה רגילה עם סייעת.
בחודש האחרון נטען ע"י המורה שהיא עייפה לאחר השעתיים הראשונות ורואים שינוי ברמת הריכוז שלה.
בנוסף, בדרך כלל כשיש רצף של 2 שיעורים היא חייבת לצאת עם הסייעת להפסקה
למען הסר הספק, כמות שעות השינה שלה היא תקינה (בין 10 ל-11 שעות כל לילה) והיא אוכלת ללא כל בעיה.
דיברנו באופן לא רישמי עם הפסיכיאטרית שלה מן הגן והיא אמרה כמובן שייתכן שייתכן מקור הבעיה הוא בבעיות קשב וריכוז.
כרגע היא לא מקבלת ריטאלין וגם לא קיבלה בעבר.
באופיה היא אינה תזיזיתית ואינה היפראקטיבית - בדיוק להיפך.

שאלותיי הן:
בעבר, כשעוד היתה בהתפתחות הילד, הגיעה פסיכולוגית לצפייה בגן. התפתחות הילד (של קופת חולים מכבי) מטפל בילדים רק עד גיל 5, האם ישנה אפשרות דומה גם כאן למרות שכבר עברה את הגיל?
(בעדיפות לפסיכיאטר כמובן ולא לפסיכולוג מאחר ועסקינן בתופעה פיזיולוגית)
האם יש סיכוי לקבל שירות דומה מהשירות הפסיכולוגי בעירייה?
או שאולי פשוט צריך ללכת לפסיכיאטרית דרך קופת חולים (כבר היינו לפני כשנה, פרוצדורה לא קצרה במיוחד)?

arana1

New member
זה יכול לנבוע גם ממוצפות מתמדת

דווקא אנשים שאינם מגיבים בתזזיתיות והיפראקטיביות לא מפעילים מסננים על מבול רשמי הסביבה
וכתוצאה מזה הם נוטים להיכנס למצב שבו הם כל הזמן מוצפים ואין להם שום דרך לפרוק את המתחים שמצטברים מהר מאוד לעייפות מאוד קשה ויכולים להביא בסופו של דבר גם לדכאון

הבעייה שאנשים שקטים לא יודעים לבקש סביבה שתתחשב ברגישות שלהם

dina199

New member

schlomitsmile

Member
מנהל
הרושם שלי שמדובר בביטוי פיזיולוגי לקושי רגשי מכירה את זה גם מבני (וגם מעצמי).
מתחברת מאד למה שאראנה כתב כאן.
יתכן שלא טוב לה השילוב היחידני באופן שבו זה נעשה או בכלל.

dina199

New member
רצף של לשני שיעורים קשה לכל ילד.

לא סתם המציאו הפסקה אחרי 45 דקות.
ייתכן שהבת שלך פשוט מתעייפת . כיתה רגילה עם רעש והמולה - זה מעייף . ואם עוד מצמדים שיעורים (זה אומר צורך להיות בריכוז שעה וחצי ) מה הפלא שמתעייפים.

rans778

New member
ובכל זאת

כרגע היא היחידה שממש חייבת את ההפסקה. כל שאר הילדים מסתדרים גם עם 2 שיעורים צמודים.

TikvaBonneh

New member
ככה גם היה לבן שלי בשילוב

הנה ציטוט פחות או יותר מדבריו:
"אני מתחיל את שנת הלימודים מלא אנרגיה, ולאט לאט מתעייף.
אני מתחיל את השבוע עם כוחות, ובמשך השבוע מתעייף
אני מתחיל את הבוקר כשאני מסוגל ללמוד, ובסוף היום אני מותש כולי.
מאוד מעייף אותי גם להקשיב בשיעור וללמוד וגם לחשוב איך אני צריך להתנהג ולשים לב איך שאר התלמידים מתנהגים, ולהתחבר איתם בהפסקה, ולהשתתף בשיעור לא יותר מידי ולא פחות מידי.
זה יותר מידי בשבילי."

schlomitsmile

Member
מנהל
גם ל
שלי היה ככה בשילוב יחידני "יש יותר מדיי אנשים בביה"ס".
מורות התלוננו שהוא שם ראש על השולחן.
היתה לו מוטבציה אדירה ללימודים, ובכ"ז.

TikvaBonneh

New member
דווקא בגלל המוטיבציה שהייתה לו הוא התעייף

כי היא גרמה לו להתאמץ ולעשות מעל ומעבר. ובשבילו להיות עם *יותר מידי אנשים* ולהצליח ללמוד זה היה מעל ומעבר. ילדים אחרים לא מתעייפים - מה זה משנה? הוא כן מתעייף. הוא חווה את הכיתה הגדולה כמתישה.

dina199

New member
מזכיר לי מקרה עם בן שלי

תמיד היה לו כתב גרוע.
ופעם (לא זוכרת מה הסיבה אבל זוכרת את המקרה) הוא עשה מאמץ עילאי וכתב דף בכתב יפה (המאמץ היה ענק).
והמורה במקום לשבח על הכתב ובמיוחד על המאמץ אמרה 'אתה רואה, כשאתה רוצה את יכול לכתוב יפה. אז למה אתה לא עושה את זה תמיד ?' . ההתבטאות הזאת לא גרמה לי לכבד מורים

schlomitsmile

Member
מנהל
המורה הזאת לא סובלת מעודף שכל
אבל זו לדעתי לא סיבה לא לכבד את כל המורים

dina199

New member
בוא נגיד שבסיכום הכללי

בחינוך רגיל נתקלתי ביותר מורות מהסוג הזה.
זה בכל לא חשוב אם אני מכבדת אותן או לא , הבעיה שהן לא מכבדות את התלמידים.
אז חוסר כיבוד שלי לא יכול לעשות להן נזק, אבל מה שהן עושות יכול לעשות (ואכן עושה) נזק לתלמידים

schlomitsmile

Member
מנהל
אבל גישה שלילית מראש כלפי בנאדם (וגם מורות הן בני אדם
)
עלולה להוות נבואה שמגשימה את עצמה,
ואז הילד יהיה זה שישלם את המחיר.
לכן לדעתי, רצוי להגיע למפגש עם מורה
(לך כבר לא רלוונטי, הילדים שלך גדולים
)
בגישה חיובית, נותנת קרדיט.
זה מגדיל את הסיכוי שהן יהיו מוכנות להקשיב.

dina199

New member
נכון , הילדים שלי גדולים

פשוט אני אישית כשלמדתי בארץ , ולאורך הזמן בו הילדים שי היו בחינוך רגיל (הבת 12 שנה, והבן 9) לא נתקלתי כמעט (אני אומרת 'כמעט' רק בעיקר בגלל פוליטקלי קורקט) ביחס חיובי.
נכון, מורים הם בני אדם (כשהרוב המוחלט של מורים הן מורות) אבל זה תקף כשיש מצב שווה ערך : מורה - הורה.
אבל מאחר שלמורים שי שליטה כמעט מוחלטת (זה אותו 'כמעט'
) על הגורל של תלמידים , מבחינת התלמיד זה לא עוזר שה'מורה הוא רק בן אדם'. מורה זה בן אדם שולט על גורל בן אדם אחר שזה התלמיד.
ולגבי מפגשים שלי עם מורים אני מאוד שקטה , סגורה ולא מדברת (ז"א הכי הרבה קרדיט שיש) . אני לא מהווה אף איום על אף מורה , אני בחיים א צעקתי על אף מורה, ולא ביקרתי אף מורה על אופן ההתנהלות שלו (אולי היה עדיף אם כן הייתי מהווה איום
, דורכים רק על חלשים, אף אחד לא מעיז לדרוך על חזק)

dina199

New member
נתתי רק דוגמה שזה יכול לקרות גם לאחרים

אבל גם כשהיא היחידה, זה לא משנה את העניין . היא מתעייפת . זה לא קשור בשינה ואוכל המסודרים שלה.
היא מתעייפת בתנאים הסביבתיים הנתונים.
חוץ מזה בהנחה שיש יותר מ 30 תלמידים בכיתה (אולי אפילו 40) ייתכן שגם אחרים מתעייפים בשיעורים כפולים.
רק שאף אחד לא מרגיש בזה כי אלה תלמידים 'רגילים' שאף אחד לא בודק את מצבם.
אבל היא מתעייפת גם אחרי שני שיעורים נפרדים. אז ייתכן שהיא צריכה יותר הפוגות לפרידת מתח. למשל לצאת מהכיתה כל רבע שעה.

מרב געש

New member
אני לא יודעת מהיכן אפשר להביא ואם אפשר בכלל

להביא פסיכיאטר לתצפית, אפשר להביא את הפסיכולוגית שאחראית על בית הספר מהשירות הפסיכולוגי של העיר שלכם לתצפית. ואפשר להביא את מומחית תחום אוטיזם מהמתיא.

ירידה ברמת הריכוז אחרי שעתיים בהחלט מעידה על עייפות. אני לא יודעת באיזה כיתה היא ומה היה בשנים קודמות. אם זו שנה ראשונה שהיא משולבת או שהיא בכיתה א' - אין ספק שהיא זקוקה לתהליך הסתגלות הדרגתי יותר, או יותר הפסקות ומנוחה בין דרישות הריכוז. אפשר לדבר עם מומחים לקשב - לראות אם הם מכירים את התבנית הזו של התגייסות לזמן מוגבל ואחכ עייפות גדולה. אם כן, אולי רטלין יעזור.....

rans778

New member
לא נראה לי

היא אוהבת ללמוד.
ואוכלת טוב.
בשעתיים הראשונות היא מתפקדת מצויין.

למעלה