שאלה => הלם ספטי

Daffynes

New member
שאלה => הלם ספטי

שלום! (שוב
) לימדו אותנו שבהלם ספטי יש זיהום שפוגע בדפנות כל"ד וגורם לבריחת דם החוצה וזה מה שמוביל להלם. בהזדמנות אחרת לעומת זאת למדנו שהזיהום פשוט גורם להרחבת כל"ד ונפילת ל"ד. אז..... מה? תודה!

New member
קצת מזה וקצת מזה...

בהלם ספטי, הזיהום גורם לשחרור חומרים טוקסיים (רעילים) מסוגים שונים ואלה יכולים לגרום להרבה השלכות שליליות כאשר שלושת הרלוונטיות למצב של הלם ספטי הן: א. לפגוע בחדירות של תאי האנדותל של הקפילרות כך שסינון המים לתוך הרקמה החוץ תאית מן הדם יעלה. כלומר, פלזמה (ולא דם) תעבור לנוזל הבין-תאי כמו בבצקת. ב.שחרור של חומרים שמרחיבים כלי דם (ובינהם NO) - הרחבת כלי הדם גורם לירידה בתהנגדות הפריפרית של מע' הדם ולכן לחץ הדם יורד (בנוסף נפח הדם שנמצא בורידים עולה ע"ח הדם שבעורקים הוא עוד גורם שמוריד את לחץ דם). ג.בנוסף לשני אלה ישנה גם פגיעה בלב ובמערכות הבקרה עליו כך שהוא גם מייצר פחות לחץ דבר נוסף שמוביל ללחץ דם נמוך. שילוב של שלושת הגורמים הנ"ל ועוד כמה גורמים נוספים מובלים למצב של הלם ספטי שיש לטפל בו במהירות וברצינות כאילו היה מדובר בהלם היפווולמי ואף חמור מכך (כי להלם היפווולמי יש פתרון קל פשוט - החזרת דם ונוזלים). אבירם

Daffynes

New member
תודה ו...

תודה רבה רבה
זה ממש עזר!! ועוד שאלה... למי שמכין מערכים, למערך מספר 8 (מערכת הדם) מוקצבת חצי שעה. איך (לכל הרוחות) אמורים להכניס את כל מה שיש על מערכת הדם בחצי שעה?? :-O

הממ

אני לא רשמתי זמנים בשום מערך.... אין לי שמץ של מושג איך לחלק את הזמנים שלי, מעולם לא הדרכתי, ככה שאין לי תחושת זמן... אם אני יחלק בסופו של דבר, זה יהיה רק לפי מערכים שראיתי, ששייכים למדריכים בתחנה שלי.. ( מדריכה אם נרצה לדייק.. חח ) אבל אני מתאר לעצמי שיהיה בסדר.. מקווה בכל אופן... לילה טוב,שבת שלום, ובהצלחה לכל מי שיוצא בקורס ביום ראשון.. :)

למעלה