שאלה הלכתית...

שאלה הלכתית...

האם מותר לפי ההלכה להתחפש לדמבלדור? כי, מצד אחד זה פגיעה בכבוד המת ומצד שני זה אולי פירסום לאיש יקר ואהוב שהלך למנוחה בגן עדן. מה אתם אומרים?

ס א י

New member
../images/Emo115.gif אני חושבת שכן...

דמבלדור היה שמח נורא אם היה יודע שמתחפשים אליו. זאת דעתי.

IllUS CratioN

New member
בטח שכן

חוץ מזה שהמת הוא דמות ספרותית, ולא אמיתית. פגיעה בכבוד המת? נו באמת
. אני בטוחה שדמבלדור בשמיים לא יראה בהתחפשות שלך אליו כפגיעה... ואם כבר, שאל בפורום דתיים.

אממ...

אני לא מתחפש ואת בטח יודעת למה... רק שעוד מעט פורים ורציתי לשאול בצחוק. הרי זה לא יזיק.

gurke

New member
כן

אני ראיתי דוסים שהתחפשו למשה רבנו אז כנראה שכן

IllUS CratioN

New member
כי אין קשר בין שני הדברים.

להבדיל מאוהבי הארי פוטר, הדתיים אינם מעריצים את משה רבינו, ואין לנו שום צורך להתחפש אליו. מלבד זאת שההודעה הזו היתה מאד בוטה ולא במקום.

מלבד זה שהיא היתה בוטה הוא צודק...

אבל לא מתחפשים למשה רבינו.... ראית מישהו כזה? ואתה יכול לספר לי איך הוא נראה? בכל מקרה מתחפשים למרדכי היהודי ממש המון כך שאין בעייה. ולמרות שזה בציניות אני עונה כי אני נהניתי מהרעיון...

L i O r K u S h

New member
בטח מותר...../images/Emo189.gif../images/Emo34.gif

זו דמות מספר... וחוצמזה מה רע? זה מראה שאת אוהבת אותו לא?? ולגבי הלכות וכאלו אין לי מושג

meital f

New member
כן

א. זה לא בן אדם אמיתי ב. זאת דמות ספרותית שלא באמת קיימת ג. למה שיהיה אסור?

Blood Roses

New member
נכתב בציניות?

"פגיעה בכבוד המת" לא חלה על דמות דמיונית שכלל לא קיימת. מאותה סיבה הוא גם לא הגיע לגן עדן.

אני יודע...

אני לא מפגר ודפוק. ‏(אני לא אומר שכך אמרת לי..) ובקשר לציניות, אני יתן לך להחליט עם רמז קטן: עוד מעט פורים, כך ש...

ספירלי1

New member
בתור דתיה

ב"ה אני אומרת ש..... ברור שכן! זה לא היה בציניות נכון?כי אם כן..הבכתי את עצמי עכשיו... נאמ..

אז ככה...

זה היה בציניות. אין לך על מה להיבכך, כי עוד מעט פורים ואני התחלתי להשתגע. אממ... אם הרגשת לא נעים, אז סורי!

ספירלי1

New member
סולחת=)

ב"ה לא מצליחה להבין את כל הקטע של פורים. שונאת את פורים.. בע פורים! יצא מכל החורים! <על תשימו לב להורסת שמחות שכמותי>

the ror

New member
מותר בהחלט.

להתחפש למישהו שמת(גם אם זו רק דמות וזה לא רציני כל כך) זה לא פגיעה בכבוד המת אלא אפילו ההיפך כי זה כמו איזכור שלו...במיוחד אם זה כדי להעלות את השמחה בחג...

אתה יכול גם להתחפש למרדכי היהודי

והוא כמו שכולכם יודעים מת מזמן.... זה לא פגיעה בכבוד המת... זה מכבד אותו! זה כמו שתגיד שעליה לקבר פוגעת במת כי אנחנו צוחקים עליו שאנחנו חיים והוא לא. ואגב- אחלה רעיון לתחפושת! קבל ח"ח על הרעיון!

עוד הפעם

זה פאדיחה להתחפש למישהו עם פעמונים בזקן קוקו ועוד להיסתובב עם שרביט אז לפחות שזה יהיה של הבוגד בדם סיריוס כן אני בעד האוכלי מוות ואני ירסק את הארי ואם כבר אני ישווק תחפושת של אדון האופל לפחות אין לו זקן כמו של אוהב הבוצדמים

למעלה