שאלה הלכתית

גוססי

New member
הדיבר הראשון אינו ציווי

זו הצהרה הבאה לתאר מצב עובדתי. תרצה תאמין...

selgarat

New member
אתה צוחק?

עשרת הדיברות הם האמא של הציווים, ואדם יהודי חייב לבצע את כולם, באותה מידה. לא להאמין באלוהים זה חטא עבור יהודי, או שאתה חושב אחרת? אם אני מבין נכון ממה שאתה כתבת בתגובות לשאלה הזו, אסור ללמוד ספרים חיצוניים כי זה עלול לערער את אמונתך וזה יוצא אותך מגן עדן, כלומר חוסר אמונה היא חטא שהעונש עליו הוא שאין לך מקום בגן עדן. אם אני מבין את זה נכון, אז איזו סיבה תהיה לאדם לא מאמין לבצע מצוות, בכל מקרה הוא מקבל כבר את העונש הגרוע ביותר, בכל מקרה אין לו מקום בגן עדן. להמליץ ללא מאמין לעשות את המצוות זה בערך כמו לבקש מרוצח שיתנהג יפה לנרצחים שלו, אם הוא יהיה נחמד אליהם תפחית לו מהעונש? הבנתי את הסיבה של עשיית המצוות יכולה לקרב את האמונה, אבל זה רק נכון עבור אנשים שרוצים להאמין, השואל של השאלה המקורית לא הביע רצון כזה, להפך הוא הצהיר שאינו רוצה כלל להאמין ועדין האם יעזרו לו המצוות. לדעתי התשובה היא לא. אפילו להפך, אדם שעושה את המצוות בלי אמונה הוא חוטא יותר גדול מאדם שלא עושה אותן, כי בלי אמונה הוא מדרדר את המצוות לשטות גמורה, הוא צוחק לאמונה כאשר הוא לוקח מעשים שניתנו כדי לחזק את הקשר עם אלוהים ולועג להם.

חלק המראשונים לא הסכימו..

למנות את "אנוכי ה'" במניין המצוות, כי הם סברו שזה אינו מצווה, זה רק הסיבה לכל המצוות.

פלסטיק

New member
דעה שניה - לא חייב להאמין ../images/Emo13.gif

ומה הטעם? הרי חלק גדול מהמצוות לא יודעים מה הטעם להן (בשר וחלב למשל) או שהטעם אבד ובכל זאת מקיימים אותן (קיטניות בפסח) מכאן שגם ללא הבנה או צורך קיום המצווה מספיק ליציאת ידי חובה כך שאם תקיים את המצוות יצאת ידי חובתך גם אם אתה לא מאמין חוץ מזה האמונה אומרת שאם תקיים את המצוות גם בסוף תאמין (מתוך שלא לשמה...) אבל זה כבר נימוק אחר

tamarhp

New member
אמממ

יש הבדל בין אמונה להבנה. אני מאמינה שהקב"ה יודע מה הוא מצווה, ואני מקיימת את המצוות גם בלי להבין. "ומתוך שלא לשמה בא לשמה"

למעלה