שאלה הלכתית

שאלה הלכתית

שלום, אני רוצה לברר לגביי ההלכה בקיצור שולחן ערוך סימן קעא סעיף ב: "אסור לאיש להעביר שער בית השחי ובית הערווה אפילו במספריים...מפני שזהו תיקון לנשים. ואסור לחוך בידו בשער בית השחי ובית הערווה כדי להשירם...ומי שיש לו חטטים ומצטער מחמת השערות-מותר להעבירן. האם זו הלכה? אם כן האם זה מהתורה או מדרבנן. אם מישהו כן גוזר את השיער מבית השחי למשל מה עונשו? אודה על תשובה מפורטת ממי שבקי בהלכות בלבד.

זו הלכה מדברי סופרים, ואסור.

משום שזהו תיקון נשים. ראה: רמב"ם הלכות עבודת כוכבים פרק יב הלכה ט. ושולחן ערוך יורה דעה קפ"ב סעיף א´. העונש על זה מפורט שם, ככל העובר על הלכות דרבנן.

לא נראה לי..

שזה ממש קשור לפורום השאלה שלך.. אבל את זה המנהלים יחליטו.. בכל אופן, מקווה שתמצא פיתרון לשאלתך

רבנו כבר הוריד לנו הכל

וע,כ מחמת שהשער של בית השחי וכו שהם שערות שבגוף שלשם נמשך עיקר המותרות של המוח. כי המוח מתפשט בכל הגוף ושם בבית שחי ובית הערוה שהם מלאים זיעה שם עיקר המותרות. ע"כ אסור להשחיתם כדי שלא יתגבר המותרות על המח ח"ו שזהו בחינת פגם הברית שהוא פגם הדעת וע"כ עובר מזה משום לא ילבש גבר וכו שהאיסור הזה הוא בשביל שמירת הברית שהיא שמירת הדעת כנ"ל {ליקוטי הלכות יורה דעה הלכות לא ילבש וכו.......] ואח יקר שלא תחשוב בליבך שדיבורים הללו ח"ו לא בשבילך כי רבנו מדבר לגדול שבגדולים ולקטן שבקטנים

אמיתי 21

New member
אני ממליץ לך לבדוק ברב פעלים

עמ"י עש"ו בעיניין זה הוא מרחיב שם בשופע מה זה תיקון נשים , ואיסור זה מדרבנן ובגלל זה ניתן למשוך אותו לכל כוון כל עוד זה לא עובר על הגדר של התורה למשל אסור לאיש לצבוע שערות כי זה תיקון נשים , אבל מותר להלבין אותם. מבין כי זה לא דרך יופי ודע שכל מיקרה נידון לגופו ואין פוסקים הלכה לפי ספרים זה כלל גדול צריך ללכת לחכם ושהוא יפסוק לך

למעלה