תגובה :
"אתה לא רוצה אבל אתה נשמע". מן הסתם - אם לא הייתי חושב שאני נשמע גס, לא הייתי אומר "אני לא רוצה להשמע גס", לא חושב ? "ואם היית מועיל לרדת לסוף דעתי לפני שעזרו לך" נתחיל מכך שכבר בהודעתי הראשונה - לא ירדתי לסוף דעתך. ונמשיך בכך - שלא ראיתי איזה עזרה ניתנה לי, ההודעה הראשונה שלי - עדיין תקפה, כי אני יודע בדיוק למה התכוונת. "אז היית בולם את פיך" ידידי, הרבה יותר תצטרך בשביל לגרום *לי* "לבלום את פי". >זה ברור שלא כל מחלל שבת מת בתאונה מן הסתם אם זה היה כך לא היה טעם לשכר ועונש כי כולם היו שומרים שבת" ברור שזה ברור, אבל הקביעה שלך הייתה שרירותית מידי, ולכן הקצנתי בשביל לעמוד על הרעיון, ראה מה כתבת : "את כל חילולי השבת היום השם יירחם בגלל זה כל תאונות הדרכים וההרוגים הרבים שיש בכל יום ויום בר מינן" אני מדגיש "*כל* תאונות הדרכים ווהרגים הרבים שיש בכל יום ויום בר מינן". זאת אומרת, יש דברים בגו. >אמרתי רק [אגב ציטוט של הרה"ג דניאל זר שליט"א] שתאונות זה עונש על חילולי שבת כמו שמחלות והרוגים וכו' זה עונש על פריצות.< בין היתר, אך הקביעה השרירותית שלך של ה"כל", שינתה את כל הקונואציה. ועם כל הכבוד שלי לרה"ג דניאל זר שליט"א, ותאמין לי - יש הרבה כבוד, אני משוכנע שגם הוא אינו מתיימר לדעת חשבונות שמיים, אלא רק העלה עניין מסויים, שיש *קשר קוהרנטי* בין נפגעי-תאונות-הדרכים לבין מחללי-השבת, אתה הפכת זאת לקביעה שרירותית בעלמא, לא הרה"ג דניאל זר שליט"א. >זה ברור שמה לנו ולחשבונות שמיים אבל אם יש משהו שכתוב ורואים שהוא מתקיים אז אפשר לשייך,וכל אחד עולם ומלואו והמקרה שלו ממש ספציפי בשבילו לכן אין אנו יודעים כלום כמעט אבל< סוף סוף דברים שאני יכול להסכים עמם, מלבד "ורואים שהוא מתקיים" - היכן אתה רואה שהוא מתקיים ? "וכל אחד עולם ומלואו והמקרה שלו הוא ממש ספיציפי בשבילו" - מילים כדורבנות, ואכן לא רק שהקביעה שלך הייתה שרירותית כפי שציינתי, אלא גוזמא-פרועה. אמרתי, יש קשר קוהרנטי, אך אנו יכולים להעמיד ולהאמיד אותו, כפי שאתה עשית. >בכל זאת באופן מאוד מאוד כללי ניתן לשייך את רוב התאונות שמספרם גבוהה ביחס למדינות אחרות לחילולי שבת שרק בדורות האחרונים נפוצו< יש לך סימוכין לכך ? האם אתה קובע בוודאות, שאחוז גבוה *יחסית* לשאר מדינות העולם, של נפגעי תאונות הדרכים, הוא כיוצא מחילולי השבת. כאן אתה כבר עושה הרבה מעבר לקבוע שאדם המחלל שבת, יתכן ודינו הוא תאונת דרכים, אלא קובע, שזה גם הגורם לאחוז הגבוה יחסית, והרי רגע לפני אמרת שכל מקרה (ספציפי) לגופו - ואין זה מחייב בעליל. שוב, יכולות להיות המון סיבות לאחוז הגבוה של תאונות הדרכים בארץ (וגם איני יודע באמת עד כמה אחוז גבוה יחסית מדובר), אבל זה לא בוודאות ולא שרירותי כפי שקבעת. כפי שאמרתי, וכאן אסיים דבריי (ואתה יכול להסכים עם כך, ואתה יכול שלא - אל תתרעמם או תתקומם חלילה מהודעתי, איני בא בכוונה לפגוע) אכן יש קשר קוהרנטי בין תאונות הדרכים לחילולי שבת - ואיך אנו יודעים זאת ? מכיוון שזה מה שהורו לנו גדולי-ישראל. מעבר לכך, לקבוע ש*כל תאונות הדרכים* אני מרים גבה. להגיד שזו הסיבה לאחוזים גבוהים *יחסית* למדינות אחרות - אני מרים שתי גבות. יתכן שזה נכון, אך תכלס, יש לך סימוכין לדבר ? ואני שואל שנית, מאי נפקא מינא ?!