שאלה הלכתית חשובה

בסג

New member
שאלה הלכתית חשובה

אשה נשואה שבגדה פעם אחת בבעלה, והוא לא יודע מזה האם היא חייבת לגלות לו בתור ווידוי (וכנראה שהוא יחליט להתגרש) או לא (אולי כן צריך להגיד כי נדמה לי שהבעל חייב לגרש אם היא בוגדת ואחרי זה הוא יכול להתחתן מחדש וזה גם מצווה של מחזיר גרושתו) או מה צריך לעשות? תשלחו את התשובות פה כתגובה, (רק בבקשה אל תשלחו הערות על המעשה עצמו) תודה מראש לכולכם ((נשאל בפורום דתיים))

שאלה קשה ...

השאלה הזאת קשה! מצד אחד אם רק לפי טענתה בלי עדים שראו אותה וכו, ספק אם יש לה נאמנות, אפילו שבעלה מאמין לה. זאת אומרת שבית דין לא יחייב אותו לגרשה ואם יגרש אותה לא תפסיד את הכתובה שלה. אם יש עדים אז הבעל יחויב לגרשה והיא תפסיד את כתובתה והוא לא יוכל להתחתן איתה שוב.

בסג

New member
תודה רבה! אבל...

זו שאלה של דיני נפשות, כמשמעו. יהיה טוב לקבל תשובה יותר ודאית, מאשר: "ככל הידוע לי נהוג לפסוק שלא לומר". צריך תשובה מוחלטת, אם אפשר לברר את העניין עם פוסקים/דיינים יהיה ממש מועיל!

אין מקום...

בפורום ציבורי לענות על שאלות כ"כ אישיות ורגישות, שלא ניתן לרדת בהם לפרטי פרטים.

דג123

New member
שתתגרש!!!

אני בחיים לא אסלח לאדם שבגד בי ולא הייתי רוצה לחיות עם בן אדם כזה!!! אני מכירה בעל שבגד באישתו ואשתו תפסה אותו והיום יש להם ילד. אני לא יודעת איך היא מצליחה לחיות עם גבר בוגדני אבל לפחות היא יודעת וזו החלטה שלה והיא לא חיה באשליה או בשקר!!!

למעלה