שאלה היפותטית

אני מתבייש לראות מה שאתם כותבים

אתם רוצים להיות אילם,או מעדיפים סרטן או שאולי רוצים לקבור את עצמכם>כמה שטויות אני רואה פה אולי תכנסו לבית לוינסטין ותראו כמה אנשים רוצים להיות במקומנו>אני מודה לאלוהים שנתן לי את הגימגום על כל צרה אחרת.ולא רוצה להשוות בין דבר לדבר.

a n i b e n 1 8

New member
תתבייש בשקט.

מה לעשות שיש אנשים מוזרים כמונו שרוצים להיפטר מהגמגום שלהם במחיר כזה או אחר? מספר האנשים שרוצים להיות כמונו קטן בהרבה מאלה שלא רוצים.

vicz

New member
../images/Emo2.gif איי, לא יפה

כל אחד פה זכאי להביע את הדעה שלו
וכמו שנתנו לך את הזכות להביע את שלך, תן לאחרים
לא זוכרת מי אמר את זה: "אני לא מסכים עם הדעה שלך אבל אני מוכן להקריב את חיי למען הזכות שלך להביע אותך"
אז לא לסתום פיות עד שאנחנו סוף סוף יכולים להביע דעה ולא לשבת בפינה ולבהות ברצפה..... ויקי

a n i b e n 1 8

New member
לא התכוונתי שלא יביע את דעתו...

בזה שהוא אומר שהוא מתבייש בזה שאני מעדיף להיות אילם, ובכלל בזה שהוא אומר שמה שאמרו פה זה שטויות, זאת כבר חוצפה. אז שיתבייש בשקט ולא יצהיר את זה במפורש. את דעתו הוא יכול להביע, אבל לא בצורה כזאת.

geashono

New member
אני לא מזדהה

עם מה שאנשים כתבו אבל אני מזדהה עם הכאב רק היום דיברתי עם מישהו ואמרתי לו מה שאנשים מרגישים כדי להמחיש לו את הבעייה והוא היה המום זה אולי יכול להסביר לאנשים את עומק הבעייה

נקודה חשובה ציינת ארי../images/Emo45.gif

אין כל תועלת בלהשוות גמגמום למחלות אחרות. בכלל, כל ההשוואה הזאת לא טובה. אף פעם לא הייתם אילמים או חולי סרטן, אתם לא יודעים איך זה, ואני חושב שאם תדעו תשנו את דעתכם, אבל אולי אני טועה
. אני לא חושב שלהיות אילם זה יותר טוב מלהיות מגמגם. אני מציע לך לעשות ניסוי, נסה לשתוק במשך שלושה ימים, לא להגיד מילה, לא לשיר, לא להשמיע שום קול. אם תצליח אני מבטיח לתת לך פרס
. אולי אם תנסה לעשות את זה תבין איזה טוב זה להיות מגמגם לעומת אילם
. לב.

שמחה99

New member
ואני...

אני לא בטוחה שאני ממש רוצה לכתוב את זה... אבל אולי זה יכול להיות טוב (לי....). אם כבר מדברים על מה עדיף - סבל נפשי או גופני ומה קל יותר וכו'. עברתי בזמן האחרון משהו לא נעים בכלל. אפשר לומר שזה משהו כמו סבל ומתח נפשי מתמשך. (זו אחת הסיבות שלא כתבתי הרבה זמן פה). בגלל זה גם הגמגום החמיר לרמה מטורפת, כזו שלא ידעתי שנים. אם בכלל... ומצבים כאלו, כמו שאתם יודעים, מביא למחשבות, לתובנות ולהרהורים על החיים בכלל... עדיין. אובייקטיבית לא טוב לי. אבל אני באושר עילאי בשבוע האחרון. אושר של שלמות עצמית. אושר רוחני נעלה.
כשאדם יודע שכל מה שקורה לו מכוון ומדוייק ואין שום מקרה בעולם, הוא מקבל דברים בשמחה, בהבנה ובשלמות. איכות חיים אחרת. לא היתה לי שום הרגשת בעסה על הגל הרע. (שהוא באמת שולי בכל העניין...). שום התמרמרות. רוגע. שלווה. שמחה אמיתית. והכי מוזר שחברה טובה שלי שהיתה בעניינים לא מבינה מה עובר עלי עם האושר המוזר הזה. פתאום לראות נקודות חיוביות בכל מיני דברים לכאורה לא טובים שקורים. פתאום אפילו לשמוח מדברים שנראים מהצד רעים וכואבים... וצריך איכשהו לקשר את זה לגמגום
אני לא מנסה להטיף לאף אחד. אני יודעת שיש אנשים שמקבלים יותר קשה דברים. אני יודעת שיכול להיות שקל לי יותר להתמודד עם הגמגום. אבל לא דיברתי על הגמגום. אלא על קבלה והסתכלות על סבל בחיים. זהו. תודה למי שהואיל לקרוא עד פה... באמת יש לי הרבה מה ללמוד מאנשים פה...
שבת שלום

vicz

New member
באמת נעלמת...

התגעגעתי איך היו המבחנים? שמחה שטוב לך ויקי

שמחה99

New member
../images/Emo140.gif תודה ויקי

התגעגעתי גם. תקופת מבחנים עדיין לא נגמרה. יש עוד קצת יותר משלושה שבועות. וזה רק למבחן אחדדדד!
אבל לפעמים ענייני המבחנים נעשים שוליים בחיים. מה לעשות שעם כל הכבוד ללימודים, זה לא הכל...
שמחה גם שאת מוצאת כוחות נפש להיות אופטימית, מעודדת ומבינה. זו עוצמה אדירה לדעת להכיל את השני ולהכנס לנעליו...

av100

New member
באמת זה איכות חיים אחרת

כל הכבוד לך ! לי גם היה מאורע שאוביקטיבית לא היה חמור (לדעת מתבוננים ) שלקחתי אותו די קשה ובנוסף לתקופה לחוצה זה הכניס אותי לגל רע עם הדיבור כך שבמיחד אנחנו פשוט חייבים לקחת דברים בקלות ובהשלמה איפה שצריך אצלי לפחות לא תמיד זה מצליח שבוע טוב מכל הבחינות.התגעגעתי גם

שמחה99

New member
כן..

מהרגע שמבינים את זה עד לזמן שמפנימים את זה ועד לזמן שמתחילים לחיות כך בכל השטחים - זו עבודה. ועבודה קשה. ונופלים הרבה. וקמים עוד יותר פעמים. אבל זה שווה! נראה לי שאני יותר מתפללת על זה מאשר חותרת לכיוון........ אבל זו העבודה שלנו כאן. לא הכל צריך להיות פשוט. ולא כל החיים זה "שולחן של שבת"....... במחשבה שניה - זה יכול להיות כך אם יודעים לחיות נכון... ב"הוספת תגובה מהירה" אף פעם לא נפתחים לי האייקונים. ובמקרה הזה לא נפתח לי "הוספת תגובה" רגיל. אז תדמייני שהכל ציבעוני ומחייך כמו תמיד (-; מעריכה אותך, אני.

hairylee

New member
תמיד מעדיפים את צרותיו של האחר

אבל אם משהו - אני מעדיף לגמגם. לא שחסרות לי צרות בריאותיות אחרות, אבל אני בטוח מעדיף לגמגם על פני סרטן (שלא נדע), להיות אילם, נכות כלשהי או כל דבר שכזה. אולי לי קל לדבר (תרתי משמע) - הגמגום שלי קל יחסית, כך שלמרות שאני מגמגם אני לא יודע באמת מה עובר על המגמגמים הקשים. אבל עד כמה שאני כן יודע, זה עדיף בהרבה על מחלות כלשהן, ואני בטוח שהייתי מעדיף להיות מגמגם קשה על פני אותן המחלות או נכויות.

אני לא מבין איך זה יכול להיות

אני מבין שמגמגם זה בעייה רצינית אבל אני סבור שיש פתרון לפחות עם עבודה קשה אפשר להצליח להשיג קצת שתף ולחיות את החיים ואושר>תראו כמה מגמגמים הצליחו בחיים >מה זה הצלחה?עבודה נשואים שלוות חיים .לא חושב שאם הייתי אילם או אם בעייה אחרת הייתי סובל פחות>ואני לא מאמין גדול באלוהים אבל מקבל את זה שלכל אחד יש את הגורל שלו ולנו יש את הגורל הזה שנכנסנו ב אחוז אחד.אבל כשאני מרגיש רע אם הבעייה שלי אני חושב על האנשים שלא יכולים ללכת נכים או אנשים אם בעיות קשות ואני מודה לאלוהים שנתן לי את הדיבור שלי .מה אני רוצה להגיד לכם>החיים שלי לא היו קלים ואני מאמין שלכם גם לא אבל בחיים לא נכנעתי>תמיד המשכתי קדימה >הרבה אנשים צחקו עלי>וחשבו שאני מפגר אבל לא אכפת לי מה יגידו עלי אני מבין את הבעייה שלי ואנשים אחרים לא מבינים את זה.תאמינו לי אני הדרדרצי המון בדיבור וזמן אחרון אבל גם הצלחתי הרבה שתרגלתי .

Impious

New member
לא כמטרה עצמה

אוקיי אני הולך להסתבך. בכל מקרה.. מה השאיפה שלי לאורח חיים בריא כמגמגם? פשוט לחיות על אף הגמגום ולהעז לעשות כל דבר כמו כל אחד אם לא טוב יותר. אני לא מציב לעצמי מטרה "אני אתחתן עד גיל 28" או "אני אמצא עבודה קבועה עד גיל 25" וכאלה. אולי בגלל שאני עוד צעיר אבל אני לא רואה בזה כהצלחה בחיים או בכלל באופק. לא חסרות עבודות שאפשר להתמודד איתן אפילו כשהגמגום קשה ולא רק זה, מרוויחים מהן טוב. ובסופו של דבר מתחתנים, מה הדחף שזה יהיה כאן ועכשיו? אז בסדר, זה יכול להיות לנו קשה יותר למצוא את האחד/ת בגלל הגמגום אבל זה המצב. פשוט זה לא נראה לי כדברים שצריך כתוב אותם ברשימה של "חיים מוצלחים" ולסמן עליהם V כשבוצעו.

av100

New member
למרות שבעידן פוסטמודרניסטי שלנו אין

הגדרות לעושר עדיין לדעתי הגדרות מסורתיות הם תקפות לרובינו המוחלט (לא תלוי מגזרית) אדם מאושר אם הוא מצליח לקיים באיזון מעגלים עיקריים כמו אני עם עצמי אני בזוגיות ומשפחתיות ואני עם החברה זה נותן לנו הכי הרבה סיפוקים לתווך הקצר ויותר חשוב הארוך אריה, לדעתי, רצה להגיד שמבחינתו הצלחה זה לא משהו גדול כמו להיות ראש הממשלה אלא הצלחות קטנות לא צריך להלחץ ולהגדיר מטרות מוגבלות בזמן אבל בטוח צריך להעריך אפילו דברים הכי קטנים וטריויאליים שמשיגים אני, שלדעתי ,השגתי כל הדברים הנחוצים לחיים מאושרים(סימנתי ןי) מוקדם וכמעט ללא קשיים צריכה כל הזמן להזכיר לעצמי להודות ולהעריך את זה שכולנו לא רק נצליח אלא נדע גם להעריך את הצלחותינו!

למעלה