שאלה היפותטית

שאלה היפותטית

האם הייתם מחליפים את הגמגום באיזה שהוא מחלה אחרת או איזה פגם או איזו נכות כלשהיא? אם כן פרטו עד כמה רחוק הייתם מוכנים להחליף. כלומר דוגמאות. אם לא, פרטו למה. לי אין עדיין דעה מגובשת בעניין, ורציתי לשמוע את דעתכם. תודה ויום טוב.

asa112

New member
לא היתי מחליפה ...

בחיים כל קושי יחסי. יש לי בן עם PDD, איך היתי רוצה שהוא היה רק מגמגם !

dudu2873

New member
לא מוכן להחליף..

לא חושב שהייתי רוצה להחליף את הגמגום במשהו אחר או נכות.. יש דברים יותר גרועים מגמגום... אולי מסתכלים עלינו קצת שונה...שעה עד שהוא מוציא מילה ודברים כאלה... על אנשים שיש להם נכות גם מסתכלים אחרת ..אפילו קצת יותר... המשך יום טוב...

Impious

New member
הממ הממ.. ../images/Emo3.gif

להיות תתרן, לא נראה לי בדיוק משהו קשה. וזהו בעיקרון

shuky63

New member
עד שהתרגלתי לחיות טוב עם הגמגום

אתה רוצה שאני יתרגל לבעיה חדשה?no way!

תשובה

כן. הגמגום די תוקע אותי בהמון שלבים בחיים. המשפחה שלי משלימה לי משפטים, למרות העקשנות שלי לומר את כל המשפט בשלמותו. הם די מתביישים שיש לי בעיה של גמגום למרות כל היתרונות האחרים שיש לי, הם תמיד מוצאים תירוצים לאנשים. אני שותקת מרבית מהזמן במקום להעמיד אנשים במקומם, ואם אני אפתח את הפה, הם יתחילו לרחם עליי . לא רוצה שירחמו עליי!!!!! שונאת את זה! אם היתה לי אפשרות, הייתי בוחרת להתמודד עם הסרטן, כי סרטן זה מחלה עם זמן בלתי מוגבל, והייתי רוצה להספיק כ"כ הרבה כדי להראות לאנשים עד כמה אני מסוגלת לעשות, ובמקרים כאלה אנשים די מפסיקים עם הרחמים ומתחילים לראות את האדם שמאחורי ה"מחלה" וכל זה כמובן, נשאר בגדר "חלום"....

זה עצוב, זה מוכר

והכי מעצבן, שאין לי את הכוחות האלה להעמיד את האנשים במקומם. וצריך לשנות את זה! עם כל הקושי. רק איך עושים את זה?

תגובה

הכלתפוס21, תאמיני לי שאת לא רוצה לחלות בסרטן, יהיה מה שיהיה. אבל זה קשה לי לראות את המבטים האלה כשאני נתקע, מבטים כאלה של "תסיים את המשפט כבר, ויאללה נסיים את השיחה". קשה תמיד שחושבים עליך שאתה לא חברותי, סנוב או מה שלא יהיה. קשה לא להיות מסוגל להגיד את מה שאתה רוצה באותו הרגע. קשה לתת לדברים לעבור לידך, כי אתה לא בטוח אם הפה יבגוד בך הפעם. ועוד הרבה קשה קשה... אבל לא חושב שהייתי מחליף את זה בשום מחלה/פגם אחר. בסה"כ למדתי לחיות עם זה לא רע. גם הסביבה חיה איתי לא רע. הגמגום גם לימד אותי הרבה, עיצב את האופי שלי , נתן לי זווית ראיה אחרת על הכל. בקיצור, אני והגמגום חברים די טובים, אבל נקווה שיבוא יום וימאס לו ממני... :)

av100

New member
את לא מתארת לעצמך כמה סבל

נפשי עוברים חולים אונקולוגיים אני עובדת במערכת הבריאות כך שאת יכולה להאמין לי שלא נדע ונעריך את מה שיש לנו עם כלהקושי שבדבר

vicz

New member
../images/Emo122.gif

תאמיני לי שאת לא רוצה סרטן !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כנראה שאף פעם לא פגשת אדם החולה בסרטן כנראה שאף פעם לא שמעת מה עובד על האדם בטיפולים או בגסיסה איטית מסרטן הזמן הוא לא בלתי מוגבל יש (או אולי נכון להגיד היה...) לנו חבר משפחה קרוב שנפטר מסרטן תוך קצת יותר מחצי שנה ואני לא אפרט מה עבר עליו, אבל זה היה נורא ועליי עבר קטע מפחיד לא מזמן היה לי גוש בצוואר שלא עבר הרבה זמן הראתי לרופאת משפחה בהזדמנות הזמינה בדיקות דם יצאו לא טובות הזמינו אולטרסאונד בינתיים החלטתי לברר באינטרנט מה זה יכול להיות (טעות גדולה!!!! אף פעם אל תעשו את זה...) - ולפי כל הסימנים זה היה .... שבועיים נוראים של חרדה עברו עליי בהמתנה לתוצאות אולטרה סאונד שהראה שזו לימפה מוגדלת מאוד אך לא חשודה כלל וכמה שפחדתי מסרטן לפני כן, עכשיו אני פוחדת עוד יותר כי זה פשוט מבהיל ככה שאל תפתחי את הפה לשטן הרבה בריאות ויקי

יש לי סף סבל גופני מאוד גבוה

והרופא שלי יכול להעיד עליי, שאני מתפקדת גם כשאני ממש לא מרגישה טוב. אבל סבל נפשי, אני בקרשים... ממש סבל נפשי יכול ממש להשפיע עליי, הייתי במיטה קרוב לחודש בגלל משהו שעברתי, וזה אף פעם לא קרה לי. אני בד"כ קופצת ורצה ועושה... מלא. אבל עד שזה מגיע לנפש.. פגשתי כמה אנשים שחלו בסרטן מקרוב, לי היה חשד לפני חודשיים למשהו בלתי מזוהה (וגם אני ביררתי באינטרנט...)

vicz

New member
זה קשה

וגם קשור למקום בו את נמצאת בחיים לאו דווקא גיל, אלא ניסיון התמודדות לפני כמה שנים הייתי לוקחת כל דבר, במיוחד אם זה היה קשור לגמגום כסוף העולם עם הזמן רואים שיש דברים יותר גרועים וגם הגרועים ביותר חולפים עם הזמן נשמע כאילו את נפגעת מהגישה של ההורים שלך לגמגום אולי כדאי שתדברי איתך ותסבירי איזה יחס את מעדיפה בנושא זה בא כנראה מהחשש שלהם שלא תסתדרי בכוחות עצמך אבל ככל שיצא לך לעשות דברים לבד, ללמוד, לעבוד וכן הלאה, תראי שהם ידאגו פחות ואת תהיי רגישה פחות למה שהם אומרים או עושים בנושא הכי כואב הוא מה שפוגע בול. בחששות, חרדות ופגמים שאנחנו מודעים להם...

asa112

New member
גימגום יותר טוב מסרטן...

אני בטוחה שכל חולה סרטן היה מתחלף איתך ברצון רב. אבל משבאמת לא בסדר - שמשפחה שלך לא תומכת. אסור להשלים משפטים לבן אדם מגמגם ! אם המשפחה היית תומכת בך היה לך הרבה יותר קל להתמודד. יש בסביבה שלך אנשים תומכים ? אולי להיות איתם בקשר יותר ? תחזיקי מעמד.

בשביל מי את חיה 'הכל תפוס21'?

את חייה בשביל ההורים שלך שמתביישים בך או בשביל עצמך? תני להם להתבייש, תני להם להמציא תירוצים לאנשים, אבל את אל תעשי כמוהם. אל תתביישי מעצמך, ואל תתביישי להתבייש. 'הבושה היחידה היא להיות חסר בושה'. תהיי עמצך ותחייה את החיים שלך ולא של ההורים שלך
בהצלחה
לב.

אני חיה כי זו המציאות!

אני חיה בגלל שבורא עולם רצה כך! בגלל שבורא עולם רצה שאני אוסיף משהו לעולם הזה והגמגום הזה בחיים שלי כדי ללמד אותי משהו כדי ללמד אותי לא להחליף מילים כי במילים אחרות אני פחות מגמגמת... וכל ההחלפות מילים הופכות לשקרים... ומשקרים, א"א לצאת, כמו שכולם יודעים. הגמגום בא להעמיד אותי במקום, לומר לי שעם כל כמה שהמילה הספציפית הזו קשה, את חייבת לומר אותה כי אחרת הדרך קצרה לשקר... ונסיון החיים הראה לי עד לאן זה יכול להגיע... הגמגום בחיים שלי כדי ללמד את הסביבה ואותי להיות אנשים סבלניים ל"שונה" ממך... לפעמים כשאני נתקעת על משפט יותר מ5 דק', אני כבר מוותרת ומתיאשת ואז הם אומרים את מה שהם הבינו כבר בעשר שניות הראשונות שהתחלתי לדבר, או שפשוט שמתי לב שאנשים כבר לא מקשיבים לי... אני חיה בשביל בורא עולם ותו לא. שבוע טוב.

a n i b e n 1 8

New member
אני מעדיף להיות אילם.

ככה אני יחסוך מעצמי את כל הפאדיחות שבגללן אני רוצה לקבור את עצמי כל יום. כמובן שאני רוצה להחליף את הגמגום בנכות המינימלית ביותר (מישהו ציין תתרן), אבל אילמות זאת הנכות החמורה ביותר שאני מוכן לקחת במקום הגמגום. זה נותן לי את הלגיטימיות המיוחלת לשתיקה.

למעלה