שאלה היפותטית.

פנחסון

New member
תשובתי

אין לעניין שום קשר. ודאי שלפי פסק ההלכה של הרב עובדיה יוסף אין לעשן (פסק שמחייב כמובן רק את הציבור שלו) ושגם לפי רבנים אחרים הדבר הינו פסול (אף אם לא אסור הלכתית), אך מה יעשו אותם תלמידים של הרב עובדיה אשר מעשנים כבר עשרות בשנים ומכורים לכך? יתרה מזו, הבאת כדוגמא "דוסים" שמעשנים, והרי בישיבות השחורות נהוג כבר עשרות בשנים לעשן, ופסק הלכה חדש לא הולך לבטל כל זאת. על אף האמור, אודה שקיים טאבו לגבי עישון בחברה הדתית והעישון אכן מפחית את הסיכויים למצוא בחורה/בחור איכותי.

אבל

העישון פוגע ישירות בבריאות וזה אסור כי האדם נברא בצלם ה' ופגיעה בגופינו היא פגיעה בו...למדתי את זה לא סתם

Athaclena

New member
נו יופי

כמו שפנחס אמר יש את אלה שכבר מכורים. אבל אם כבר "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" והכל - הייתי מצפה שהחרדים יזהרו יותר על הכביש (כהולכי רגל וכנהגים)... הם חוצים כבישים בלי חשבון, בלי להסתכל כמעט, לא חוגרים חגורת בטיחות (והילדים ברור שלא), ובקיצור מתנהגים כאילו... אממ... אין להם אלוקים. למה? כנראה שהם לא חושבים, או שסומכים על ה' (ועל זה נאמר: אין לסמוך על הנס). כנ"ל עם העישון. חוץ מזה שנראה לי שהם לא באמת מתייחסים לעולם המודרני של היום כרלוונטי לחלוטין, ופשוט לא אכפת להם שמישהו אמר שעישון זה מזיק. ככה עושים... ולסיום: אני מכירה לפחות דתי אחד שמעשן בצורה קבועה, יש דבר כזה. אני מקווה שלא הרבה.

smadarbi

New member
מוות עכברושים( או שזה חולדות?)

ראיתי אותו מקוקע על גופו של מישהו, יפיפה, אמנות לשמה

TankBoy

New member
אני זוכר.

ולי יש קעקוע של גריבו על הכתף. אבל אני מתכוון להוסיף.

gaspode

New member
אל תעשה קעקוע!

אבל אם כבר...אז את הספרן! טוב, לא באמת. מוות בהחלט פוטוגני, גם מוות החולדות. וגם אנגואה, או רג נעל. אבל הכי הכי - רידקולי. יו! ומה עם מוריס המדהים והמכרסמים המאולפים שלו?

למעלה