שאלה- היפוכונדריה?

רזונת

New member
שאלה- היפוכונדריה?

שלום יש לי בעיהץתקופה מסויימת בערך כשנה (מאז שחרורי מהצבא), אני סובלת מדאגת יתר לבריאותי. כל כאב קטן,למרות שאני יודעת ממה הוא נובע (דלקת גרון,אימון כושר וכו) הופך אצלי בראש לסרטן... אני נלחצת, בוכה וממהרת לבדיקות כדי להרגע. לאחרונה זה ממש מוגזם, התעוררתי והחלטתי שיש לי מחלה למרות שאני יודעת שאין סיכוי שנדבקתי בה. אני מנתחת בהגיון (גם עם חברות והורים) את המצב, נרגעת אך זה חוזר לתקוף אותי שוב ושוב ושוב. כשאני עסוקה, אני רגועה ומבינה זהז שטויות, אך המחשבות חוזרות והג´וק לא עוזב. אציין שסבלתי בעבר מהפרעות אכילה וכיום גם מעט ממשחק בשיער. מה יש לי? מה לעשות? האם זה קשור לעובדה שבתקופה זו אני משועממת ומנסה להעסיקאת עצמי בשטויות? דברתי עם רופא המשפחה והוא אמר שאין לי מה לדאוג ועלי או להתמודד בעצמי עם המחשבות או לפנות לשיחה אצל פסיכיאטר. מה דעתכם? תודה!

תמצאי עבודה

קודם כל תמצאי עבודה....אכן אנו מחטטים שאין לנו במה לחטט (לי למשל יש את עור הפנים). נראה לי שלא כדי להכנס להגדרות וכאלה מאחר וכאן די אנשים מקובעים על ההפרעה וראיית העולם שהכל הם שלוחות שלה. תבדיקי מה מפריע לך באמת חוץ מהיפוכונדריה? למה תמיד הדאגה לגוף? כי מה מסתתר שם מאחורה?.. פחד ממה? נסי כרגע לדבר על הקיום שלך על הרצונות הפנטזית וכ"ו. אני מאמין שההתעסקות היא מילוט מפני דברים אחרים

KOMA2

New member
וחשבתי שאני היחידה שמחטטת...

בעור הפנים... שזה מה שמסביר את הסירחון של הקרם על הפרצוף שלי...

עמית_

New member
היי

יכול להיות שאם היית עסוקה יותר היה לך פחות זמן להתעסק בזה. מצד שני, זה לא בהכרח היה עוזר. יש לך בעיה. רצוי לנסות לטפל בה בעזרת מי שיש לו ניסיון בדבר. רצוי שתפני לפסיכיאטר או לפסיכולוג, לייעוץ ולטיפול. פסיכיאטר יכול לרשום תרופות ו/או לטפל באמצעות פסיכותרפיה (למרות שבפועל יש רבים שמתרכזים במתן תרופות) פסיכולוגים - פסיכולוג שמטפל בשיטה הדינמית - העלאת קונפליקטים מהעבר, ניתוח חלומות... זה הגירסה המעודכנת לטיפול פסיכואנליטי קלאסי. פסיכולוג שמטפל בשיטה ה"התנהגותית-קוגניטיבית" - התמקדות בהווה ("כאן ועכשיו") - עם המחשבות ו/או ההתנהגויות שמהוות בעיה. אפשר לפנות לפסיכולוג/פסיכיאטר באופן פרטי או באופן ציבורי (דרך קופת-חולים , או מרפאות חוץ פסיכיאטריות בבתי-חולים או מרפאות לבריאות הנפש בערים).

רזונת

New member
תודה

תודה לכולכם. אגב, אני כן עובדת- אבל העבודה משעממת ועוד מעט אני אתחיל ללמוד. וביינתים- איך לחיות עם הפחד הלא-רציונלי הנוכחי?

לאב

New member
מה פירוש שאת שיחקת קצת בשיער?

זו הבעיה שלי ולכן הפכתי ל"מומחית" לעניין בנוסף, אני ממליצה בחום לגשת לפסיכיאטר, שיכול לתת לך תרופות שירגיעו את החשש האובססיבי לבריאות, הדברים נינים לטיפול אז חבל לסבול

סיזיפוס

New member
פחד מוות!!!!

גם לי היה את זה, והדבר היחיד שהצליח להרגיע אותי היה הספר של לואיז היי,"אתה יכול לרפא את חייך". כשהבנתי שגם לנפש שלנו יש מה לומר בענייני מחלות, ויש לנו באיזשהו אופן ומידה יכולת לשלוט במחלות, נרגעתי קצת. אל תשאלי מה היה לי... וכן, היה קשר בין דכאון- מוות - דכאון - OCD. וכן, תקופה שלא עושים בה משהו שאוהבים יכולה להשפיע. אל תתני לזה להדרדר - טפלי בזה עכשו, חבל על כל יום סבל שעובר. ככל שמטפלים בזה מוקדם יותר גם יש סיכוי להבריא יותר מהר. הזמן הוא עכשו!

למעלה