למה היפוטטית ? בואי נדבר תכלס
בעבר הרחוק שלי (בפורום) הייתי אחד כזה שמשך אליו אש של רב-סרן שמועתי וללא כל קשר למלעיזים (שחלקם ידוע לי) תשומת הלב צריכה להיות מופנית דווקא לאלו שהקשיבו להם בדיוק כפי שאת מביאה את הדילמה. האינטרסים של אלו שהלעיזו עלי יכולים להיות קינאה,צרות עין, פחד מפני תחרות ושאר ירקות אבל זו בעיה שלהם ולא שלי אלו ש"נעלמו" בעקבות השמועות שבנו תדמית מסויימת לעולם לא ידעו את האמת הואיל ולא טרחו לבדוק אותה, יתרה מכך גם לאחר שהתאכזבו ממפיצי השמועות לא השכילו לחשוב שאולי בדרך גם "הפסידו" כמה אנשים שכדאי לבדוק מחדש ולעמוד על טיבם ללא התיווך של רב סרן שמועתי. בכל מקרה מבחינתי ההפסד כולו שלהם !!! לצורך העניין הנה סיפור שיעזור לך לפתור את הדילמה: איש אחד בא לסוקרטס ואמר: "האם שמעת את מה שמספרים על הידיד שלך ?" "לא" ענה סוקרטס, "אבל לפני שאתה מספר לי,תגיד לי האם העברת את השמועה דרך שלוש המסננות ? " לא, אילו מסננות ?" שאל האורח " הראשונה - מסננת האמת האם אתה בטוח שהדבר שאתה עומד לספר לי על ידידי, אמת ? " האורח היסס: " בעצם אני לא בטוח. רק שמעתי את הסיפור מפי אחר. ומה המסננת השניה ?" " השניה - מסננת הטוב אמר סוקרטס,"האם הדבר שאתה עומד לספר לי על ידידי הוא דבר טוב ?" "להיפך", אמר האורח,"זה משהו איום ונורא,מה המסננת השלישית ?" " השלישית - היא המסננת של הנחוץ "האם זה נחוץ לספר לי את הדבר הנורא על ידידי שספק אם הוא אמת ?" אחרי הפסקה אמר האורח: "לא, אין זה נחוץ כל כך" "אם כך, אז תשתוק" אמר סוקרטס....