שאלה היפוטתית

רחלי228

New member
שאלה היפוטתית

אם היית מתחיל/ה קשר,שבו נעים ונחמד לך ואחרי כחודש,היית מקבל/ת טלפון ממכר/ ה והשורה התחתונה של השיחה היא `לתפוס מרחק מהבן אדם שאיתך`.איך הייתם נוהגים?

היפוטתית

אני הייתי תופס מרחק מעשית...הייתי בודק בשבילי חרה של אחד... זה זהב בשביל השני...

לעולם אבל לעולם לא לשפוט עפ"י מה

שאחרים אומרים. לך נחמד? למדת בטח להכיר קצת את האיש... מה שלא טוב ולא נחמד לאחרים יכול להיות טוב ונחמד עבורך. לא שופטים אנשים ע"י מערכות יחסים שהיו להם בעבר עם אנשים אחרים. אני אישית - לא הייתי שופטת. לא הייתי תופסת מרחק... הייתי מחליטה בעצמי מה טוב ומה לא טוב עבורי.

Rinattt

New member
בעיה...

תלוי מי אומר לך... זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון... יכולה לאמר לך יש כאלו צרי עין שסתם משקרים... ויש כאלו שלא... ויש מישהי שנניח והייתה איתו והיה לה רע, אבל לא בהכרח מה שרע לה יהיה רע לך ולהיפך... במקומך... אם זו לא ממש חברה... הייתי אולי ממשיכה... לא ממש נכנסת למחוייבות... בוחנת יותר... בכל זאת לא בא לנו על לב שבור, להפגע משקרים, וכל מיני דברים אחרים... תמיד... כבדהו וחשדהו... ולא משנה מה אומרים... כי בכ"ז אנחנו לא ממש מכירים... אבל, אני לא ממש יכולה לעוץ לך עיצה... אין חכם כבעל נסיון... ואני לא נתקלתי בבעיה דומה... מה שכן גם כל מקרה לגופו... חושבת אולי שאם אתקל בסיטואציה כזו אנהג כמו שרשמתי לך...
ואין לי איך להתקשר אלייךךךךךךךך אז רשמי לי את הנייד שלך במסר... כשיהיה לי נייד חדש אכניס שוב לזכרון... נשיקות

למה היפוטטית ? בואי נדבר תכלס

בעבר הרחוק שלי (בפורום) הייתי אחד כזה שמשך אליו אש של רב-סרן שמועתי וללא כל קשר למלעיזים (שחלקם ידוע לי) תשומת הלב צריכה להיות מופנית דווקא לאלו שהקשיבו להם בדיוק כפי שאת מביאה את הדילמה. האינטרסים של אלו שהלעיזו עלי יכולים להיות קינאה,צרות עין, פחד מפני תחרות ושאר ירקות אבל זו בעיה שלהם ולא שלי אלו ש"נעלמו" בעקבות השמועות שבנו תדמית מסויימת לעולם לא ידעו את האמת הואיל ולא טרחו לבדוק אותה, יתרה מכך גם לאחר שהתאכזבו ממפיצי השמועות לא השכילו לחשוב שאולי בדרך גם "הפסידו" כמה אנשים שכדאי לבדוק מחדש ולעמוד על טיבם ללא התיווך של רב סרן שמועתי. בכל מקרה מבחינתי ההפסד כולו שלהם !!! לצורך העניין הנה סיפור שיעזור לך לפתור את הדילמה: איש אחד בא לסוקרטס ואמר: "האם שמעת את מה שמספרים על הידיד שלך ?" "לא" ענה סוקרטס, "אבל לפני שאתה מספר לי,תגיד לי האם העברת את השמועה דרך שלוש המסננות ? " לא, אילו מסננות ?" שאל האורח " הראשונה - מסננת האמת האם אתה בטוח שהדבר שאתה עומד לספר לי על ידידי, אמת ? " האורח היסס: " בעצם אני לא בטוח. רק שמעתי את הסיפור מפי אחר. ומה המסננת השניה ?" " השניה - מסננת הטוב אמר סוקרטס,"האם הדבר שאתה עומד לספר לי על ידידי הוא דבר טוב ?" "להיפך", אמר האורח,"זה משהו איום ונורא,מה המסננת השלישית ?" " השלישית - היא המסננת של הנחוץ "האם זה נחוץ לספר לי את הדבר הנורא על ידידי שספק אם הוא אמת ?" אחרי הפסקה אמר האורח: "לא, אין זה נחוץ כל כך" "אם כך, אז תשתוק" אמר סוקרטס....

Kטלנית

New member
טלה ידע גם ידע

ועל זה הוא אמר: "הינשא בכל מקרה. אם תהיה לך אישה טובה תהיה מאושר, ואם רעה- תהפוך לפילוסוף." לפחות יצא לו מזה משהוא חיובי

לכן במקרה הזה שום שכפ"ץ לא יעזור

ומי שנפגע באמת זה רק אלו שמקשיבים לו כי הם בחיים לא ידעו מה האמת

האמת ? שלי זה מזמן הפסיק להפריע

למרות שחייב להודות שלא עמדתי במצבים שלך אבל גם אצלי בימי הזוהר היו הרבה נשמות טובות (בנים ובנות) שדאגו להלעיז עליי (צייד וכדומה) ואני מניח שאתה יודע את זה אבל מה יצא בסוף ? אני חי את חיי בכייף שלי, בזולה שלי ועושה מה בא לי בעוד שהמלעיזים (המקשיבים) מלחכים עשב כעיזים ואחר כך מעלים גירה

חחחחחחחחחחחחחחח

ימי הזוהר...וואלה מצחיק אתה בבוקר אצלי הבעיה קצת שונה... אתה יודע שיש הבדל בין מלעיז שסתם מדבר...ואחת שממש רוצה לפגוע.. אבל תאמין לי שבמקום שלי טוב לי מאוד שמייח שלא מעורבב כמו פעם אולי לא חיים מושלמים (בדרך) קח למשל את השירשור של שבת בבוקר...אני אהבתי אותו מאוד ואם היה ניק שהייתי מכיר הייתי שמייח יותר ואני יודע מילה מילה מהיכן באה... ובסופו של דבר השירשור הזה מאוד תרם לי (כן אל תתפלא) ובנימה אישית אומר לך יצא כמה פעמים בשנים האחרונות שבאו ואמרו לי ש..אדון פשוט ואמיתי מלכלך עליך אמר כך ואמר כך וכעסתי. אבל באותו רגע גם נזכרתי בהתחלה שלי פה וזכרתי כמה משקל היה לך בהרבה דברים שעשיתי למען עצמי בזכות מילים שלך ושל עוד כמה בודדים

כמו שאמרת : "אמרו" ומי שלמד להכיר

אותי יודע שאצלי שלוש המסננות עובדות תמיד והאמת היא אחד הדגלים שאני נושא בגאוה כל עוד לא נשאלתי שאלה באופן ישיר כל מה "שאמרו" מבחינתי לא קיים

אתה צודק

רק תקרא שוב את ההודעה קצת יותר מלמעלה... היא אומרת בעצם שגם אם תגיד לי בפנים עדיין נשאר העבר שאותו אני לא יכול למחוק והוא רק לטובה!

למעלה