שאלה היפוטתית.

Amit Remmus

New member
שאלה היפוטתית.

נגיד ואחד מהחברים שלכם היה מבקש שתשלחו לו את הדיסק של מוקי, כי הוא מתכנן לקנות אותו, אבל כרגע אין לו כסף- האם הייתם שולחים? ואם מדובר באדם שרוצה קודם לשמוע את הדיסק ואח"כ יחליט אם הוא שווה את ההשקעה או לא? מישהי שאלה אותי את השאלה הזו בקשר לפי.אר טרופרז וכדי לענות לה תשובה טובה כמה שיותר טובה, שאלתי את דוויק. הוא אמר שהוא היה שולח את הבן אדם לטאוור רקורדס ולא נותן לו את הדיסק. אבל כשאני עמדתי במצב כזה (עם אותו דיסק, אגב), שלחתי אותו, ואותה אחת באמת קנתה את הדיסק כשהזדמן לה. אז מה הייתם עושים?

idk

New member
אני לא עושה סיפור גדול מדי מזה..

נכון לצרוב זה רע וכאלה.. אבל גם אני צורב ומוריד (את רוב המוזיקה שלי.. ואל תדאגו- את מוקי קניתי, כל דבר שחשוב לי יותר אני משתדל לקנות) אז מה אני יגיד לאנשים?.. וכולם פה גם צורבים ומורידים שירים.. אז אף אחד לא יכול להגיד לאף אחד כלום.. הנה למשל הבאתי לחבר שלי את האמפי שלוש שלי (דיסקאוןקי כזה) והיה שמה גם את הדיסק של מוקי.. הוא התלהב מהשירים, אבל הוא לא יקנה.. ותאמת- זה לא מזיז לי כי גם אני ככה.. אני לא יהיה צבוע ויגיד למישו לקנות, כשאני מוריד ומוקי לא יותר מיוחד מאנשים אחרים

Amit Remmus

New member
לידיעתך,

אבא שלי קנה לי צורב ליום הולדת לפני שנתיים, ומאז צרבתי בדיוק פעם אחת- הכנתי לעצמי דיסק mp3 שפשוט שמתי עליו כל מיני דיסקים שיש לי ורציתי לשים על דיסק אחד. אז לא, לא כולם פה צורבים.

idk

New member
וכמה שירים את מורידה?..

אני מבין שאת כל המוזיקה שאת שומעת זה מדיסקים קנויים כן?..

Amit Remmus

New member
לא, אבל 90% כן.

יש שירים בודדים שאני אוהבת של אמן מסוים, ולא שווה לי לקנות את כל הדיסק בשביל זה.

idk

New member
אז או ש..

את לא שומעת כל כך הרבה מוזיקה או שיש לך את הכסף לקנות כל כך הרבה דיסקים.. או שאת באמת אחת האחרונים בארץ שמשקיעים כל כך במוזיקה שהם אוהבים וזה לא לפתוח וויכוח.. אז אני יגיד בכללי: שאף אחד לא יזיין תשכל לאף אחד על 'גניבת מוזיקה' , אלא אם כן הוא לא מוריד שירים מהאינטרנט ולא צורב ולא 'גונב'.

Amit Remmus

New member
משקיעה במוזיקה שאני אוהבת,

עובדת כבר שנה וחצי כדי לממן את התחביב הזה :)

Amit Remmus

New member
WTF?

הוא אמר שכולם צורבים, אמרתי שזה לא נכון. יש לי את האפשרות לצרוב, אבל אני לא רואה בזה מעשה נכון אז אני קונה דיסקים.

TF ש

לא היית צריכה לספר את כל הסיפור הזה כי את נשמעת כרגע כמו איזה צפונית (וסליחה... אני שונאת לפתוח ריבים כאלה וגם מיותרים באינטנרט... אבל יוצא) מטומטמת בקטע של "אבאל'ה קנה לי צורב אבל יש לי מספיק כסף בשביל לקנות רק מקוריים...
" (וד"א.. 10% זה מספיק לצרוב בשביל להיחשב מישהו שצורב)

Amit Remmus

New member
o_O

יש לי מספיק כסף בשביל לקנות רק מקוריים כי אני קורעת את התחת בעבודה בשביל זה.

מישהי עצבנית?

אם את שונאת לפתח ריבים במיוחד על דברים טיפשיים שכאלה אז באמת שלא היית צריכה לכתוב ת'הודעה הזאת ולא להגיב... ומה קשור צפונית מטומטמת? בגלל שאבא שלה קנה לה צורב והיא מעדיפה לקנות מקורי? לפחות את הרוב... זה אומר שהיא מעריכה מוזיקה ומעריכה אמנים ואמנות!!! ובבקשה פעם הבאה בלי לפתח ריבים מיותרים

fieldy snuts

New member
מה קשור בכלל?!?!!?

זה שיש אנשים שמעדיפים להוציא את הכסף שלהם על בגדים (שתפר ילד תליאנדי ב4 דולר לשעה) או על סיגריות, או על שיחות ארוכות וחסרות טעם בפלאפון, או על אלכוהול, ועל מסיבות ועל עוד מיליון דברים. אבל לא קונים מוזיקה מקורית כי למה לקנות דיסק ב80 שקל זה ממש יקר!! אז זה גם ממש יקר להכין דיסק זה השקעה שמתחילה מ20 אלף שקל!!!!! אין לי כסף אני חייל את כל ה350 שקל שאני מקבל כל חודש אני מוציא על מוזיקה. עם זה על מיתרים לבאס או בטריות לבאס ועם זה דיסקים על זה הכסף הולך. ולא בגלל שאני צפונבון. וזה בולשיט! הדברים היחידים שאני צורב זה דיסקים שיש לי בבית ואני רוצה לשמוע באוטו (ובגלל שהם מקוריים הם לא יוצאים ממנו). או דיסקים שאי אפשר להשיג בארץ או בכלל.. אז די עם הזיוני שכל האלה שכל מה שהם באים לעשות זה להצדיק את העובדה שאתם צורבים ב100%

M C A

New member
חחחחחחחחחחחח

למרות שזה לא שייך, הייתי חייב להגיב. "בגדים (שתפר ילד תליאנדי ב4 דולר לשעה)" 4 דולר אולי לחודש!

עזבו את זה פשוט

ראסמי צודקים סליחה... אני פשוט ממש עצבנית, מי שמכיר אותי אולי יודע מה עובר עליי עכשיו... סליחה מיכל אתה בטח מכיר את תומר..בולי.. נכון? בהצלחה עם ההרכב שמעתי שהוא מעולה

M C A

New member
המממ...

אני לא מתבייש לומר שאת שמע ישראל אני הורדתי מהאינטרנט ובגלל שאהבתי אותו אז קניתי אותו גם. ככה גם דיסקים של הביסטי בויז. תשמעו, כיום אנחנו בתהליך שבעוד כמה שנים התעשייה שנקראת חברות תקליטים (שמנצלת אמנים ומאזיני מוזיקה עד האגורה אחרונה בכיס המחורר שלהם) תתפורר לחלוטין. אמנים היום נהנים מהעובדה שהשירים שלהם מוצעים להורדה בחינם מהאינטרנט כי ככה תאכלס הם משיגים קהל הרבה יותר רחב כי כשמשהו בחינם, כולם לוקחים ושומעים את המוזיקה ואז באים להופעות וקונים מרצ'נדייס זה מכניס כסף לאמן, הרבה יותר ממה שהוא מפסיד אם לא קונים את התקליט. וככה כולם מרוויחים! ... חוץ מחברות התקליטים.

idk

New member
שטויות

בישראל פשוט החברות תקליטים חארות. זה לא דבר רע חברות תקליטים, צריך לדעת להשתמש בזה.. וראבאק, על איזה מרצ'נדייזינג אתה מדבר?.. היחידים שיש להם מרצ'נדייס זה תאקט. זה ישראל! ל99 אחוז מהאומנים זה הדבר שהכי לא שווה לעשות הכסף היחיד שהאמנים יכולים להשיג בארץ זה מפרסומות ומהופעות (וגם מהופעות הם לא מרוויחים משו אם זה לא מאורגן טוב וגדול מספיק.. כי צריך לשלם על הציוד הנסיעות, כמובן שכר לאנשי סאונד ללהקה למנהל ובלי לשכוח שהמוזיקאים נחשבים עצמאיים אז יורד להם המון כסף למס הכנסה וכל הקקי הזה) הדבר הטוב בזה שמורידים זה כמו שאמרת, שזה מביא קהל גדול יותר.. וגם הקהל הזה רובו בלי 'פוטנציאל'.. כזה קהל שלא יקנה את הדיסקים.. הוא טוב מהבחינה שזה ימשוך מפרסמים לפרסם דרך האמן הזה, כי הרבה אוהבים את השירים שלו ממוזיקה בארץ לא מרוויחים.

למעלה