שאלה היפוטתית..

שישיתגל

New member
שאלה היפוטתית..

אם הייתם צריכים להכיר למישהו שאין לו מושג במוזיקה את המושג רוק, אילו עשרה שירים הייתם נותנים לו לשמוע? כלומר, אילו צריכים להיות השירים הגדולים ביותר מבחינתכחם, השירים ש'מסבירים' מבחינתכם הכי טוב מה זה רוק.

melancholy man

New member
לא הייתי נותן שירים

אולי אלבומים שלמים, הנה רשימה של מאה כאלה. רוק הוא ג'אנר מוסיקאלי בין 50 שנה ויותר, לחשוב שאפשר למצות אותו (או לתמצת אותו) בעזרת 10 שירים, זה קצת לא לעניין.

Jflyaway

New member
אני יודע

שרשימת המאה היא שכלול של טעם הרוב, ואני לא בא להגיד כלום....אפילו שקשה שלא להגיב.. אבל היי - לפחות זה: אפילו ASCDC בעצמם היו מוחרים לשים את ה ANIMALS ב "A" (האלבום ANIMALISMS כמובן) ...

melancholy man

New member
מוזר איך הפורום משתנה

אבל עם כל השינוים ועם כל הבעיתיות בבחירת הרוב בשכגון אלו, הרשימה מכילה 85-90 אלבומי חובה אמיתיים (כמובן לצד 100-200 אלבומים נוספים שלא נמצאים שם) והכל כמובן כשזוכרים שכמו שאמר לנו מישהו לא מזמן כאן, שמאסט יש רק במאסטיק
אין לי ספק שגם האנימלס וגם היארדבירדס והבירדס (אולי הנעדרים הכי גדולים מהרשימה שעשינו אז) היו זוכים לכבוד הראוי להם היום בפורום, ממש כמו האחים אולמן למשל או הסמול פאסייס האהובים שלי או הסטרובס של יקי...

LadyG

New member
ועוד משהו קטן לגבי פרוייקט האלבומים

חשיבות הפרוייקט , לדעתי כמובן היתה בהרתמות חברי הפורום אליו. אנשים הקדישו מזמנם וכתבו מאמר מבוא, ליוו את שרשורי הבחירה והיו כמה מאיתנו שישבו בלילות וספרו קולות. מעבר לזה, הוקדשה מחשבה רבה לנימוקים ויפה לקרוא את השרשורים עצמם עם הנימוקים השונים. הפורום כל הזמן בתהליך השתנות. אם היינו עושים את הפרוייקט היום היתה הרשימה שונה במידה. זה היה פרויקט יפה וחשוב ומתוך המלצות שונות, שחלקן לא תמיד נכנסו לרשימה עצמה, הגיעו למודעות חלק מחברי הפורום, אלבומים שלא היה להם מושג על קיומם.

Jflyaway

New member
תאמינו לי

שלא התכוונתי להשמע ביקורתי לגבי הבחירות שם. מוזיקה היא עניין אישי ונפשי, וכל האלבומים ששם בטוח נהדרים ומרגשים את רובינו. כך שההערה שלי לא באה מלגלוג או חוסר כבוד לבחירת האלבומים. העניין הוא שאם עבר זמן רב מאז, ייתכן שמאז הכנת הרשימה קרו מספר דברים: נוספו עוד אנשים לפורום יצאו עוד הוצאות מחודשות שלא הכרתם אז היתה אבולוציה של טעמים ונטיות מוזירליות.

למעלה