שאלה היסטרית

arui34

New member
שאלה היסטרית

אני לא מבינה במחשבים ורכשתי היום מחשב נייד של טושיבה גדם satellite l30-113 לפי הבנתי המצומצמת הוא מתאים לצרכים שלי ,אך שהגעתי הביתה והתקנתי את מערכת ההפעלה , הבנתי שהויסטה שלי הינה באנגלית- והייתי רוצה שזה יהיה בעברית-חשוב לציין שהויסטה שמגיעה רשום עליה באנגלית הומ בייסיק. האם ישנה אפשרות למרות ההתקנה שעשיתי להפוך את הויסטה לעברית ? האם יש דיסק מיוחד לויסטה בעברית ודיסק לויסטה באנגלית? האם הייתי צריכה לשים את הדיסק שקיבלתי בכונן ואז לעשות את הנקסט , נקסט?- כי אני לא שמתי. תעזרו לי . אני יודעת שמה שרשמתי מצחיק אך אני צריכה עזרה דחוף

יאיר B

New member
כשהתקנת את המערכת בפעם הראשונה - הוא

שאל באיזה שפה לבנות את המערכת. היתה צריכה להיות אפשרות של עברית או אנגלית. אם היית קוראת את המסך הרלוונטי, היית רואה שאפשרות הבחירה היא בלתי הפיכה (ככה הם כותבים לפחות). איזה דיסק בדיוק קיבלת? (כיום מרבית החברות עובדות עם מחיצות נסתרות). אם יש מחיצה נסתרת, לדעתי יש שלושה אפשרויות: 1. להתקשר לשירות ולשאול אותם אם הם מוכנים להתקין עבורך מחדש את המערכת (ומן הסתם סביר להניח שזה יעלה לך). 2. לקנות מערכת הפעלה חדשה ולהתקין מחדש (גם זה לא יהיה זול). 3. להישאר עם האנגלית. אם ההתקנה היא מדיסק (ואין בכלל מחיצה נסתרת), צריך לברר בחברה אם ניתן לקבל דיסק בעברית במקום באנגלית. היבואן של טשיבה הוא חברת "מפעיל".

dimiboy

New member
והמספר שלהם

הוא 03-9183333 אני בדיוק היום הולך להתקשר אליהם מהסיבה הזו רק שאצלי המחשב מחו"ל מקווה שזה אפשרי להחליף את הדיסק או משהו.

arui34

New member
תודה על העזרה ועכשיו יש לי בעיה חדשה

התקנתי את הרוואטר האלחוטי. המחשב רושם שהוא מזהה את התדר שלי והכל מחובר אך האינטרנט לא עולה. כששמתי את הכבל שמתחבר למחשב הנייח וחיברתי לנייד אכן האינטרנט עבד. אל כאינטרנט אלחוטי לא עבד - מראה הודעת הרור

יאיר B

New member
והגדרת בראוטר את כל מה שצריך?

(שם משתמש, סיסמא, כל הסיפור הזה?) בדוק בממשק של הראוטר שהוא אכן מחובר לספק (כלומר החיוג הצליח). בכל ראוטר זה שונה (קרא בחוברת ההדרכה). אני מקווה גם שלא הגדרת לראוטר סיסמא להחברות (כי או אז צריך את הסיסמא לשים גם במחשב - הוא יבקש אותה) או שלא הגדרת סינון לפי כתובות MAC (ואז צריך את כתובת ה-MAC של כרטיס הרשת שלך להגדיר בראוטר). כל הנושא של הגדרת רשתות אלחוטיות כתוב יפה באתר הבית של פורום רשתות אלחוטיות (יש קישור לפורום הזה בצד שמאל בצבע ירוק זית).

למעלה