שאלה - הטיפול של נעמה

שאלה - הטיפול של נעמה

מהתגובות בפורום הבנתי שחלק מכם חושבים שכל מה שקרה בין ראובן לנעמה בפרקים האחרונים היה חלק מהטיפול בה, כולל שני הפרקים האחרונים. אני הבנתי שהיה שלב שבו הגבולות נפרצו וראובן באמת מנסה לפתח קשר אישי עם נעמה שלא במסגרת הטיפול. בכך לפי דעתי הוא נכשל בטיפול בנעמה
למרות זאת, חלק מכם החמיאו לו על האיפוק ועל הטיפול. זה רק אני שלא מבינה עניין וקיצונית בתגובה שלי למהלכים של ראובן או שעוד מישהו חושב כמוני? אני ממש התאכזבתי מראובן (ואף מכותבי הסדרה) בשל ההתפתחוית האחרונות עם נעמה.מה אתם חושבים

שצקהלה

New member
מזדהה

אני מזדהה איתך לגמרי וזאת אחת הסיבות הרציניות שנכנסתי לפורום, לבדוק האם עוד אנשים מרגישם אכזבה כמוני. הסדרה היתה די מקצועית ועל רמה ועכשיו היא הופכת לאופרת סבון! וחשבתי דוקא שזאת הזדמנות מצוינת להפוך את הטיפול הפסיכולוגי למשהו נגיש ועכשיו ניתן לחשוב ש:א. בטיפול יש סיכוי גדול שיתפתח קשר רומנטי מחוץ לחדר. וב. יחסים מתפתחים בין המטופלים של אותו מטפל. ג. ישנה סבירות גבוהה לנסיון אובדני בחדרו של המטפל. ד. בסוף מתאבדים.

elindith

New member
א. נכון, משהו בזה נהיה סבוני מידי

ב. יש סיכוי שיתפתח קשר רומנטי בין מטפל/ת למטופל/ת. ג. יש סיכוי שיתפתח בין המטופלים של מטפל מסוים קשר. ד. ישנה סבירות לניסיון התאבדות בתוך או מחוץ לחדר המטפל. ה. יש גם כאלה שמצליחים. אלה החיים. זה אינו טיפול אידיאלי. אנחנו אנשים, לא מכונות. לא לכל יש תשובות פשוטות, אין נכון ולא נכון, כל אחד עושה מה שהוא רוצה ומה שהוא מסוגל ברגע נתון. כשאנשים מטפלים באנשים שבאים במגע עם אנשים הדברים האלה יכולים לקרות. אז ישנו קוד אתי וכוונות טובות, אבל האם את היית נשמעת לקוד אתי הנוגד את מה שאת חושבת שיגרום לך אושר או יעניק לך חופש? נגיד שהיית רוצה להתאבד, מישהו יכול היה למנוע בעדך? נגיד שהיית מתאהבת במישהו ש"לא מוסרי" להיות איתו. האם היית מונעת מעצמך להיות איתו רק בגלל שזה לא מוסרי? פסיכולוג לא יכול להציל אותנו. הוא יכול לעזור לנו להציל את עצמנו. לא כולם רוצים או יכולים לקבל את העזרה הזו. פסיכולוגים הם לא קוסמים. הם רק אנשים, ואם הם היו מנסים להתערב בחיינו באופן פעיל רובנו הגדול היה דוחה את ניסיון ההשתלטות. אף אדם אינו אנחנו ואינו יכול להחליט בשבילנו. באותה מידה גם אף קוד אתי לא יכול לקבל את ההחלטות שלנו בשבילנו. חוקים הם אמצעי נחמד לסדר, לשלווה, אושר, אורח חיים בריא... חוקים אינם המטרה.

elindith

New member
הוא לא מטפל בה

מידי פעם יש לו הבלחות של מטפל, אבל היא אינטיליגנטית מכדי לא לשים אליהן לב. וכן, התפתח ביניהם קשר אישי שיצא מחוץ לגבולות הטיפול. אפילו נדמה היה לי בשלב מסוים שהיא מטפלת בו. עדיין, רוב הזמן ראובן שומר על גבולות ברורים ביחסים ביניהם. הוא מרשה לעצמו להפתח אליה ולדעתי זה יפה וגם נכון. היא רוצה לראות בו ידיד, היא לא יכולה לסבול שהוא מתנשא מעליה. לדעתי הקטע עם הסירוב לנסיעה משותפת באוטו מצד ראובן היה נכון. העניין שהוא ניסה להראות לה שהוא אינו תומך או מקבל את החלטותיו של אבא שלו ושיש לו ביקורת על הדרך בה הוא הולך עכשיו מצאה חן בעיני. אני אוהבת את היכולת שלו להפגין "העובדה שאני אוהב אותך אינה אומרת שנהיה יחד ואין משמעות הדבר שהפסקתי לאהוב את אישתי. אני עדיין מרגיש מחוייב לאישתי ולזוגיות שלנו." נעמה היא זו שמנסה כל הזמן לפרוץ את הגבולות, ולדעתי הוא עומד יפה בניסיון. הוא בסה"כ בנאדם. יש לו שם פיתוי נוח והוא לא ניגש אליו. הוא נהנה מקיומו, זה מחמיא לו ונותן לו הרגשה טובה, אבל הוא אינו מנצל את מעמדו ואינו מממש את הפנטזיה שלו משום שהוא מכיר בהבדל בין פנטזיה למציאות ויודע מה הדבר הנכון לעשות.

למעלה