שאלה - הגירה בלגיה.

bluewolfski

New member
שאלה - הגירה בלגיה.

היי, אם יש מישהו מנסיון אישי שיוכל לעזור אני מאוד אשמח. בלגיה - לסדר מסמכים וכו' דרך ישראל או להגיע לשם ואז להתחיל בתהליך? אם יש למישהו ידע או עצה טובה אני אשמח לקבל. זה מאוד יעזור לי להעריך את המצב העתידי
תודה מראש לעונים או לעונה ...
ד'. שמחכה כבר לרגע בו אוכל לרכוש את כרטיס הטיסה ONE WAY !!!

TrigATUSA

New member
מי? מה?

איזה תהליך בדיוק את/ה מנסה לעשות? מה הסטטוס החוקי שלך באירופה?

smaak

New member
חסרים פרטים

(אני זוכרת את הניק שלך), איפה בבלגיה? פלנדריה או וואלוניה? שנית, מאז שהגעתי הדברים השתנו. אני רק הגעתי לכאן, הלכתי לעירייה והתחלתי תהליך, אבל אני נשואה לאזרח בלגי, ואין לי מושג מה המצב החוקי שלך, האם יש לך דרכון, נישואים לאזרח וכו'.

een ogenblik

New member
כמו אלו לפני, גם אני תוהה מה בדיוק ההליך

אנחנו הגענו לפני למעלה מעשור, כך שדברים השתנו כלכך שאולי אין הרבה קשר. מי שמגיע על ויזת עבודה חייב להסדיר זאת מחוץ לבלגיה (אנחנו ערכנו את כל הסידורים בהונג-קונג).

bluewolfski

New member
כמה פרטים להבהרת השאלה

היי לכולם, והיי לסמאק, גם אני זוכרת את כולכם. עברו עלינו שנתיים מטורפות. אני אפרט אם בא לכם בפורום של ישראלים באירופה.
בעיקרון אני ובעלי שנינו אזרחים ישראלים. בעלי הוא סופר/יזם שלפי האתר הזה - http://diplomatie.belgium.be/en/services/travel_to_belgium/visa_for_belgium/long_stay/working/self_employed/ ניתן להנפיק ויזת עבודה לאנשים שהם self employed . אני נטורפתית אבל אני רוצה ללמוד בבלגיה או בצרפת . (גסטורנומיה) . כמובן שאצטרך ללמוד את השפה בבית ספר מסודר לשפות ואז לצלול למים של לימודים אקדמיים. אנחנו נעבור לבלגיה לצד הפלמי ונגור באנטוורפן בשנה הראשונה (במרכז) לאחר מכן בטח נעבור לאיזה פרבר או אולי ללובן. גרנו בעבר באנטוורפן - ווילראיק. (במשך 4 חודשים- וכן אני יודעת שבמשך חודש היינו בלתי חוקיים אבל פשוט היה קשה לעזוב) (שכרנו דירה והיה ממש קל לעשות הכל וגם להישאר עוד איזה שנתיים ככה. אנחנו פשוט רוצים לעשות הכל חוקי הפעם.) שנינו מדברים פלמית מאוד בסיסית.אבל כן מצליחים לתקשר ולהבין מה רוצים מאתנו בדרך כלל, גם בכתב. השאלה היא מתי כדאי לנו להתחיל בתהליך. אני מתה כבר להיות שם. אנחנו מתכננים בסוף יוני להגיע מקסימום ביולי. חשבנו להגיע ואז להירשם אבל לפי מה שכתבת צריך להתחיל מפה ונראה לי שעכשיו !! אוקיי, עזרתם לי . האמת, מעניין באמת אם את כותבת שזה היה לפני יותר מ10 שנים.. אולי זה השתנה ???
אני מקווה. אני פשוט לא רוצה להתקע בישראל יותר ממה שאני מתכננת/מסוגלת/רוצה ...חחחח.... תודה בינתיים. אם יהיה משהו לעדכן ואם זה מעניין מישהו אני אעדכן .

Nobilis

New member
תשובה זריזה

לפני שאתם אורזים (את מדברת על יוני/יולי) כדאי שתתחילו ביצירת קשר עם שגרירות בלגיה והתנעת תהליך של ויזה. אני יכול רק לשער שהשגת ויזת יזם/עצמאי אינו משהו שמוגבל למילוי שני טפסים וחסל, אלא שיש כאן שיקול דעת לרשויות. לפני שאתם רותמים את העגלה בידקו האם בכלל ניתנת לכם ויזה. וזה בלי להיכנס בכלל לזה שאת צריכה לקוות שהשהות הבלתי חוקית שלכם בעבר לא תסבך את התהליך או תהפוך אותו לבלתי אפשרי לחלוטין. אפשרות אחרת (אם ויזת היזם/עצמאי לא תצא לפועל) היא ניסיון להגירה על בסיס ויזת סטודנט (את מזכירה לימודים למעלה). וכל זה כמובן בהנחה ויש לך את הכסף לממן לימודים, וכו'.

bluewolfski

New member
תגובה זריזה

תודה על התשובה המהירה, ואל דאגה המזוודות עדיין בבוייידם . (או איך שלא מאייתים את זה.. ) ברור שזה לא מילוי טפסים והופה לצאת לדרך. אנחנו מגישים בקשה ואנחנו צריכים להוכיח שהעסק שלנו הוא רווחי לבלגיה ומעניינה של המדינה שנגור בה. העניין הוא שאם הבן אדם שמחליט אם אנחנו לטובת המדינה או לא נותן סירוב, זה עוצר אותנו לשנתיים. אז אולי בכלל כדאי להתחיל עם ויזת סטודנט? יש לנו הרבה שאלות ואנחנו מנסים להבין מה הדרך הכי טובה להתחיל את הכל. בגלל זה פניתי לפורום הזה. אולי מישהו עם נסיון או עצה טובה יכול לעזור. ואם אני כבר כאן..... ניסיתי לחפש בתי ספר ללימוד פלמית באנטוורפן. לא ממש מצאתי ועד שמצאתי אחד "רציני" העלות שלו היא 10,500 אירו !!! מה לעזאזל??? זה הגיוני בכלל ?? (לחצי שנה, לשנה שלמה זה היה 32,000 ) אם יש למישהו עצה (או בכלל חיזוק חיובי) מנסיון אישי אני אשמח לקבל אותה
תודה,
ד'.

een ogenblik

New member
הבעיה היא שאם ההליך הולך לכיוון מסויים

זה רק לכיוון הקשה יותר. לפני עשר שנים אני לא הייתי צריכה ויזה משלי. רק הגעתי לבלגיה ונירשמתי בעיריה כנלווית לבעל הויזה. לפני כשלוש שנים אישתו של פוסט-דוק כבר הייתה צריכה לקבל ויזה משלה לפני ההגעה לבלגיה. בנוגע ללימודי פלמית, חפשי CVO באנטוורפן. זהו מוסד ללימודי מבוגרים, והמחירים שלהם הגיונים. יש גם מצבים בהם חדשים מקרוב באו חייבים לקחת קורסים ללימוד שפה, והם עושים זאת שם. אבל לפני עשר שנים לא הייתה אופציה כזו, אז איני מכירה את הפרוצדורות.

bluewolfski

New member
תודה ../images/Emo13.gif צריכים עכשיו רואה חשבון .....

דיברנו היום עם השגרירות והדברים נראים קצת יותר ברורים. צריך לנשום עמוק ולהתחיל לחשוב ולתכנן טוב מאוד איך עושים את זה. אני אבדוק את בית הספר לשפות שנתת
(אני באמת רוצה ללמוד את השפה) אבל בכל מקרה זה לא יעניק לנו ויזת סטודנט. לפי השגרירות ניתן לקבל ויזת סטודנט רק אם מתקבלים ונרשמים ללימודים אקדמיים באוניברסיטה. הדרך השניה היא להיות מועסק על ידי בלגי שצריך אותנו והוא מוכיח את זה. הדרך השלישית היא לפתוח עסק בבלגיה. ליצור קשר עם רואה חשבון להקים עסק, לחזור לארץ לחכות ואז כשיש אישור לחזור לבלגיה. בכל מקרה אסור לשהות שם במהלך הבקשה. אה... אם הייתי חושבת על זה לפני 10 שנים , חבל שהייתי בי"ב
אנחנו מחפשים עכשיו רואה חשבון באיזור אנטוורפן. אם את מכירה או סמאאק או מישהו אחר שקורא אנחנו נשמח לקבל המלצה. צריך להתחיל איפשהו

smaak

New member
מכירה רואה חשבון מצויין

אבל הוא לא נמצא באנטוורפ :) אם תרצי בכל זאת את הפרטים שלו, שלחי לי מסר.

een ogenblik

New member
אין לי מושג לגבי רואה חשבון

לגבי הבי"ס, את צריכה לחפש את הדף הזה וגם את ההוא. זה אמנם על שנת הלימודים הנוכחית, אבל תוכלי להסיק מזה משהו, אני מקווה.

למעלה