שאלה: האם למישהי יש גם

שאלה: האם למישהי יש גם

אנדומטריוזיס וגם אנטרסיסטיאל סיסטיטיס? אם יש לי כאבים בבטן תחתונה מצד שמאל ודחיפות בשתן, ומחזור סביר ולא קשה, האם יש לי אנדומטריוזיס? עשו לי ציסטוסקופיה בשלפוחית, ומצאו מחלה שדומה לאנדו' רק כנראה פחות נוראית, אך יכול להיות שיש לי את שתיהן, אם לא מואים בציסטוסקופיה אנדו' יכול להיות שיש במקום אחר ולא בשלפוחית?

ברוכה הבאה ../images/Emo6.gif

נשמח אם תציגי את עצמך בהתאם לתקנון הפורום אשר נמצא בראש עמוד הפורום. מה זה מחלה שדומה לאנדו'? ולא הבנתי מה זה יכול להיות ש"יש לך את שתיהן" - יש לך או אין לך? אנדו' יכול להיות בכל מקום לצערי. באיברי הרביה, שלפוחית שתן, כליות, ריאות ואפילו במוח במקרים נדירים. אם תיתני יותר פרטים - מה התגלה בבדיקה, עם עברת ניתוחים בעברך, אם הסימפטמים מהם את סובלת אופיינים לאנדו' (יש כאן שאלון שאת יכולה להיעזר בו) ועוד, ניתן יהיה לעזור לך יותר. בהצלחה ותרגישי טוב

IC ואנדומטריוזיס

שלום לכולם, אני מתנצלת שלא הצגתי את עצמי, לא הסתכלתי על התקנון, עמכם הסליחה. אני בת 25 , סטודנטית לתואר שני ומורה בבית ספר תיכון. לפני כחצי שנה התחלתי לסבול מכאבי בטן איומים, אחרי שבועיים של התעצלות ללכת לרופא, מצאתי את עצמי במיון, עם חשד לדלקת באגן. אנט' לא עזרה, אחרי יומיים חזרתי ואושפזתי לשבוע. בשבוע הזה הסיבה הייתה דלקת באגן ובשתן. גם לאחר השבוע והאנט' עדיין היו כאבי בטן. מרצה מקסימה שלי באה לבקר אותי בבית חולים לקראת סוף האשפוז ואמרה לי שאם כואב לי עוד יכול להיות שיש לי משהו אחר ולא דלקת באגן. הייתי אצל גניקולוג שאמר לי שזו בעיה גניקולוגית ואצל אורולוג שאמר שזו בעיה גניקולוגית. דברתי עם המרצה החביבה שלי והיא ספרה לי על מחלת האנד' ושכדאי לי שיבדקו את זה. הלכתי לגניקולוג פרטי שקבע שזו בעיה שקשורה לשלפחית השתן ולא אנד'. בסופו של דבר הגעתי לאורו גניקולוג מקסים ומצויין, שגילה לי מחלה נדירה שנקראת אנטרסיסטיאל סיסטאיטיס- דלקת לא יחדקית של שלפוחית השתן. ( בציסטוסקופיה ועוד איזו בדיקה). בכל מקרה, בגלל שהתסמינים מאוד דומים בודקים את שתי המחלות גם יחד, הרופא שלי טען שעוד מוקדם לבדוק. ועכשדיו השאלה- יש התאמה של כמה אחוזים למחלה שלי עם האנדו', רציתי לשאול אם למישהי מהפורום יש את זה. ראיתי את השאלון אבל אלה גם חלק מהתסמינים של המחלה שיש לי, אז קשה לדעת. שאלה נוספתהאם יכול להיות לי אנ' בנוסף למה שיש לי על סמך כאבי בטן גם בצד לא של השלפוחית.

קודם כל מצרפת לך קישור

לגבי IC. לגבי הגניקולוג שקבע זה לא אנדו'- איבחון סופי של אנדו' נעשה רק באמצעות לפרסקופיה וכדאי להתייעץ עם מומחה לאנדו' בעניינך. ממליצה לך לפנות לתל השומר למרפאת האנדו' לגבי "זה עוד מוקדם לבדוק" - אנדו' זה לא מוקדם לבדוק אף פעם ולאור מה שאת מתארת כדאי לבדוק את קיום האנדו' ויפה שעה אחת קודם. יש כאן בנות שנותחו בתל השומר ניתוחים גניקולוגים שהם השתתפו אורולוגים לטיפול בשלפוחית- מקווה שהן יכנסו בקרוב. הסיפטומים של האנדו' שונים ומשונים - כאבי בטן, גב, צדדים, דימומים, דימומונים, עייפות, תשישות,מחזורים קשים ביותר,הפרעות במערכת העיכול, הפרעות פיריון ועוד .. מקווה שעוד בנות יכנסו בקרוב, תרגישי טוב

תודה בואינג, אם יש לי כאבים לא

במחזור, אך במחחזור הם מחמירים ואם עשו לי צסיסטוסקופיה, אפשר לראות אנדו' בשלפוחית? אני האם אני סתם הפוכונדרית או שיש לי סיבה לחשוב שיש לי את זה?<

liatsw1

New member
אנדו על שלפוחית

בס"ד כחלק מהניתוח שעברתי היה הוצאת מוקד של אנדו על השלפוחית. התסמינים היו כאבים במתן שתן ותכיפות ודחיפות במתן שתן, אבל רק בתקופת המחזור וכשבוע+ לאחר המחזור. אחרי כן תפקדתי רגיל. זה העלה את החשש לאנדו בין היתר גם על השלפוחית. ניתן היה לראות זאת באולטראסאונד (אבל רק ע"י מומחה) וגם בMRI. אני יכולה להגיד שרופא מומחה כד"ר סוריאנו ואף פרופ' שולמן חשו את האנדו על השלפוחית גם בבדיקה ידנית, כך שאני ממליצה בחום לפנות לרופא מומחה לאנדו' או למרפאה בתל השומר, המצב רק הולך ומחמיר מווסת לווסת. לגבי התופעות שהצגת אני פחות חשתי אותן, שכן הכאבים אצלי היו קשים מאוד לאורך זמן (מהווסת הראשונה) ולא צצו פתאום, כך שיותר קל היה לשייך זאת לאנדו'. בהצלחה בבירור וכולי תקווה כי אינך חולת אנדו' בנוסף למחלה שציינת.

למעלה