שאלה+ דעה על EMPTY PLACES

DrSnoop

New member
שאלה+ דעה על EMPTY PLACES

מישהו יודע אם יש התקדמות בנושא אחד הסרטים ה-BUFFY ORIENTED שדיברו עליהם בזמנו, כמו סרט ספייק (שג'יימס אמר בזמנו שישמח לעשות) או סרט ג'יילס וכו... ומה עם הסדרה "THE RIPPER" שדובר עליה ב-ביביסי? יש חדש בעניין הזה? ולסיום, רציתי להגיד משהו קטן על EMPTY PLACESת שראיתי שרשור לגביו. אני חושבת שזה הפרק היחיד שאני לא אהיה מסוגלת לראות שוב (אמנם ראיתי פעמיים- כמובן...). הוא ממש הכאיב לי כשראיתי אותו ( לפני בערך שנה וחצי), ומילא אותי בהמון כעס ותחושת בגידה. אני גם חושבת שהסיום שלו מאד לא הגיוני ברמה העלילתית, כלומר שהגירוש של באפי לא נבנה מספיק במהלך הפרק, או יותר נכון היחס של הדמויות אליה (בעיקר ווילו ודון,אבל גם זאנדר). והכי גרוע (לא ברמה הרגשית, אבל מבחינת אי הנכונות שלו) הנאום של אנייה. מעבר לזה שעצם זה שבאפי היא הנבחרת מעיד על היותה ראוייה יותר מאחרים, היא גם הוכיחה כל כך הרבה פעמים במהלך השנים, בהחלטות החכמות והמחושבות שלה, ביכולות המנטליות והרגשיות שלה וגם ביכולת TO KICK ASS BIG TIME (כולל של סליירס אחרות)- שהיא ראוייה יותר מכל מי שאפשר לדמיין להיות מנהיגה ומובילה. ולכן הנאום הזה היה מאד מאד ל במקום. גררר.

ממה שהבנתי לאחרונה, סרט על

ספייק לא יהיה בתקופה הקרובה. לגבי אמפטי פלייסס, זו לא בגידה, החבורה פשוט רצתה לשקול מחדש ודרשה סיבה מוכחת ולא תיאוריה, כמו שכבר נאמר, כולם הגזימו בתגובות שלהם. לגבי מה שאניה אמרה, (שאגב, לטוב ולרע היא כנה ושמה הכל על שולחן, ולא שומרת דברים בבטן, וזו הבעיה של החבורה, ובכלל ביחסים בין אנשים, שלאורך הסדרה הם שמרו דברים בבטן ולא שיתפו את הקרובים להם, לכן הרגשת הבדידות התעצמה ונוצרו אי הבנות רבות), יש נקודה במה שהיא אומרת, באפי אכן חושבת שהיא יותר טובה מאחרים (היא מודה בזה ב"שיחות עם אנשים מתים"). כל העניין בעונה הזו היא שאכן באפי היא הנבחרת, אבל לולא האנשים מסביבה היא הייתה נכשלת מזמן (דוגמא לקוטלת שנכשלה בגלל הבדידות האמיתית, היא פיית'). לגבי זה שאת אומרת שבאפי עשתה כך וכך, זה לא עושה אותה יותר טובה מאחרים, זה פשוט עושה אותה יותר מתאימה ומוסמכת לתפקיד הקוטלת, זה לא הופך אותה ליותר טובה מאחרים ובהחלט לא מצדיק זלזול בסביבה הכי קרובה אליה.

DrSnoop

New member
מסכימה חלקית

אני מסכימה שאניה היא אישה שאומרת את אשר על ליבה-תמיד- וזה משהוא שאני מאוד אוהבת בה לאורך כל הסדרה. אני די בטובה שבמציאות היה קשה לחיות עם אדם כזה, כי הנאיביות שלה, חוסר הידע שלה מתי דברים נאמרים מאד לא במקום, הוא ממש טוטאלי. אני חושבת שזה מאד אהיב אבל אני רואה גם את החסרון שבזה: זה לא נעשה מתוך בחירה (לדעתי ולהבנתי), אלא מתוך חוויות חיים שלא לימדו אותה אחרת. זו מי שהיא, לטוב ולרע. אני פשוט ממש לא מסכימה עם התוכן של הדברים שלה בנאום הזה. אני חושבת שבאפי באמת יותר טובה מכל האנשים בחדר, בהרבה מובנים- במובנים שרלבנטיים: יש לה הכי הרבה ניסיון בקרבות (וניסיון מוצלח), ובסופו של דבר, כשזה היה חשוב, היא תמיד עשתה את הבחירות הנכונות (וכבר ראינו שלסלייר יש תמיד בחירה, למרות שזה היעוד שלה, ושלא תמיד הבחירות שהיא עושה הן חיוביות או נכונות, ולאן היא יכולה להגיע בעקבות זה). הבחירה העקבית של באפי, ובחירה שלא באה לא בקלות והיא הייתה צריכה לבחור כל פעם מחדש, היתה בטובת הכלל, הרבה מאד פעמים על חשבונה ועל חשבון הצרכים שלה. אז כן, היא זכתה בנקודות זכות שלאף אחד שם אין. וטכנית- היא פשוט הכי מנוסה, הכי אסטרטגית- ובקיצור- יותר טובה למטרה שלשמה התייצבו. ולא פחות חשוב- היא בנאדם מאד טוב, גם אם לפעמים קשה ואפילו נוקשה. וממש לא מגיע לה יחס מהסוג שהיא קיבלה, אחרי כל מה שהיא עשתה, ושוה- בחרה לעשות, כל כך הרבה שני, ובעקביות. אלו כמבון המחשבות האישיות שלי.

אז לא הבנת את הכוונה שלי.

אף אחד לא אמר שהיא לא טובה במה שהיא עושה, כל האנשים בחדר יודעים שהיא הטובה ביותר בעניין הזה אף אחד לא חלק על זה, אלא הבעיה היא הייתה פחד של כולם והחשש מכושר ההחלטה של באפי לאחר הנפילה למלכודת של כיילב שגרמה לאיבוד העין של זאנדר. לא אמרתי שבאפי לא טובה, רק אמרתי שהיא לא טובה יותר מאחרים כאדם, כל העניין הוא שבאפי הרגישה יותר טובה מאחרים כאדם כי היא הקוטלת, זה כל העניין. וכך גם אניה אומרת לה, שבגלל שהיא קוטלת היא חושבת שהיא יותר טובה מאחרים כאדם, אבל אף אחד לא אמר לה שבגלל האופי של באפי או משהו היא הנבחרת. ואני אמרתי שלדעתי היא הנבחרת בגלל שהיא טובה במה שהיא עושה כקוטלת. וגם מה שבאפי מבינה בסוף שכולם עושים טעויות וכולם מרגישים לבד ולא רק היא.

chinabird

New member
יש סמי-חדשות לגבי סרטים בהמשך

(ובהזדמנות זו, שלום כולם, וברוך הבא לי. אני קורא אתכם כבר זמן רב) אפשר להציץ באתר www.whedonesque.com, ויש שם קישור לראיון עם מרטי נוקסון. היא אומרת שיש דיבור על סרטי באפיוורס ל-DVD (שלא יעסקו כנראה בבאפי, וכנראה גם לא בווילו; שמ"ג וא"ה עסוקות מדי, להערכתה). מצד שני, כפי שאמרה לי חברה יקרה בהקשר זה ממש, seeing is believing.

הנה ציטוט של ג'יימס

על האפשרות לסרט על ספייק: That's not to say he wouldn't revisit the role, although he doubts that the long-rumored TV movie about Spike will pan out. "(Buffy creator) Joss (Whedon) has said he has no plans to do anything, but if he ever got plans, would I be interested?" he says. "And I told him yeah. I said he had five years, because I'm not a vampire, and I am aging." *הציטוט הוא מכתבה שהתפרסמה היום באינטרנט. בכל מקרה ג'וס דיבר עם ג'יימס על האפשרות לסרט על ספייק וג'יימס הסכים, והוא גם דיבר עם טים מיינר ושאל אותו אם הוא רוצה לכתוב ולביים סרט על ספייק. בנוסף הWB אמרו כמה פעמים שהם יהיו שמחים לעשות סרט על ספייק, אז לדעתי יש סיכוי גדול מאוד שבקרוב נראה סרט על ווילאם דה בלאדי.

charmer

New member
סרט טלויזיה..

ככה שאנחנו צריכים רק לקוות שהוא גם יגיע אלינו.

למעלה