שאלה די מעניינת!

Break Dance BoY

New member
שאלה די מעניינת!

אאהמ אז ככה היה לי איזה דיבור עם LORE כשחזרנו מהחוג אבל עדיין לא ממש הצלחתי להבין. כולננו מכירים את הקסם החביב True Strike וכולנו יודעים שהוא מוסיף +20 לאתקפה אחת, אז אם אני עושה את הקסם הזה ואז אני מבצע את הפעולה coold shote עם משהו [ובפעולה זאת אנחנו מקבלים -20 לפגיעה]. בפעולה כזאת עם הקסם הקסם True Strike שהוא קסם רמה 1 הופך ליות ממש עוצמתי, אתה יכול לכוון לראשו של היריב ולהרוג אותו בקלות גם אם הוא הרבה יותר חזק ממך. אז איזה פיטרון יש לזה? כאילו, עכשיו על קוסם רמה 1 נהיה ממש מסוכן [בניוחד אם הוא רוצה ליות באטאל מאיג]

אז מה אם הוא מסוכן?

חיצים מסוכנים, חרבות מסוכנות, כל כלי נשק מסוכן ויכול להרוג אותך ברוב השיטות ששוות משהו.

t3h d00d

New member
שגיאות כתיב איומות

ועוד דבר. לא הייתי משתמש בcalled shot במו"ד. השיטה לא בנויה לכך. ובהתחשב בהתקפה הנמוכה של הקוסם, לא הייתי דואג יותר מדי.

DIDGIN

New member
רק שאלה אחת

מה הכוונה בcalled shot? אתה מדבר על התקפה שמכוונת לאיזור רגיש ולכן היא עם עונש אבל גוררת פגיעה קריטית? אני משתמש בחוק בית בו אפשר לקחת עונש של 2 לפגיעה באיבר גדול יחסית כמו יד או רגל כך שפגיעה תפגע בתנועה\התקפה\משהו בסגנון. לאיברים קטנים העונש הוא 4. בנוסף אני מאפשר לדמות לכוון לאיזור רגיש כלשהו עם עונש של 4. אם היא פגעה, הפגיעה תיחשב כאילו גולגל הthreat range ויבוצע אוטומטית הגלגול השני שקובע פגיעה קריטית ללא העונש של 4. בגלל שראיתי איך true strike יכול לעזור כאן לteaking של החוקים פסקתי מראש שבונוס ה20 שלו לא נחשב לצרכי גלגול מס' 2.

t3h d00d

New member
good job

אני דווקא הייתי עושה אחרת. פגיעה ביד תוריד לאויב 2 בהתקפה לכמה סיבובים ותאט אותו אם זו פגיע ברגל. לדעתי לא צריך להביא את זה למצב של crit כי אחרי רמה מסוימת, המינוס הפצפון לא מזיז לאף אחד.

snift

New member
הספר אינו קדוש..

כאשר אני מנחה משחק, אני קובע סדרים חדשים ללחשים. בהרבה מקרים ההגדרות של הספר אינן מאוזנות ואינן בהכרח מתאימות לעולם שבו אני מנחה. אם לדעתך יש חוסר איזון, אתה יכול לשנות.

Gilgam69

New member
במו"ד הבסיסי אין חוקים לפגוע במיקום

ספציפי, כלומר אין חוק של Called Shot. הטענה מאחורי זה היא שבכל מצב הדמות תמיד שואפת לפגוע במקום האופטימלי. פגיעות במקומות רגישים יותר, כגון ראש, מיוצגות על ידי פגיעה חמורה (כלומר פגיעה קריטית).

פיתויי הפגיעה המוצהרת

בהרבה הרחבות רשמיות ותוספות פרטיות למו"ד מופיעים כללי פגיעה מוצהרת, ובגלל שיטת הנק"פ גובר הפיתוי להשתמש בהם - למה לחצוב בלוחם עם 100 נק"פ במשך כעשרה סיבובים אם אפשר תמורת מינוס קטן (שתוסף התקפה גבוה די מקזז) לפגוע לו בראש ולגמזו חיש-קל? אכן, הפרשנות שלך נראית לי הכי נכונה - פגיעה קריטית שגרמה לנזק גבוה מייצגת פגיעה באזור רגיש יותר - הדמות יכולה כל הזמן לכוון לראש, אבל פעם לשרוט רק את הלחי, פעם לפגוע בכתף, פעם ביד שהיריב הרים בדיוק כדי לחסום אינסטינקטיבית את המכה, וכו'. כל זה עובד בצורה די סבירה, והבעיות מתחילות רק ברמות גבוהות של נק"פ - לוחם בדרגה 8-10 יכול לחטוף באותו הסיבוב שתיים-שלוש פגיעות קריטיות ממעוט-צילצלים לציד לוויתנים שיגרמו לו לנזק המקסימלי האפשרי, וזה לא יזיז לו...

SeaLili

New member
מזכיר לי את הנאקו מנובר

על שם התרגיל המגניב שהמכשפת שלי פעם עשתה. שזה קרן כפור + פגיעה ישירה ללב של עוג. הקפיא לו את הלב והציל את כולנו.

למעלה