שאלה די מטומטמת..

מולקולת ענק,

שבה יש יחידות["מר"] רבות החוזרות על עצמן["פולי"="הרבה"] באופן תבניתי מסויים,לרוב, וכל יחידה קשורה לשנייה על ידי קשרים כימיים כלומר קוולנטיים.

לא בדיוק..

בחומרים שציינת רק אטומים בודדים "חוזרים" על עצמם מבחינה מבנית, בפולימרים כל יחידה מורכבת ממספר אטומים, כיוון שכל יחידה במקור "באה" ממולק' בודדת אחת או אף יותר.

וכל החומר מחובר בקוולנטים?

נגיד כמו סיליקון? שזה גם Si וגם O? או שזה דברים אחרים בכלל? סתם מעניין אותי. אני לא לומדת את זה, אני רק בי"א. לומדים את זה בי"ב?... נשמע מעניין...

Si ו-O הם אטומים בודדים

סיליקון (בהנחה שאת מתכוונת ל-SiO2) מוגדר בתור חומר אטומרי כלומר סריג של אטומים שמחוברים כולם בקשרים קוולנטיים. פולימר זה כש-n מולקולות זהות מחוברות אחת לשניה ליצירת מולקולת ענק שיש בה דפוס חוזר. לכאורה SiO2 נכנס להגדרה של פולימר, אבל כל המולקולות מחוברות אחת לשניה בקשרים קוולנטיים אז קשה לדעת איפה אחת נגמרת והשניה מתחילה. נראה לי שההבדל הוא בכך שבפולימר לא כל אטום מחובר לכל אלה שסביבו בקשר קוולנטי, ומתאפשרים גם קשרים חלשים יותר. אבל שמישהו שיודע יענה

ניסוח דפוק

ב-SiO2 כל אטום מחובר לאלה שסביבו בקשרים קוולנטיים ולכן קשה לדעת איפה נגמרת "מולקולה" אחת ומתחילה השניה

../images/Emo45.gif

הרעיון נכון,אבל אולי עכשיו זה יהיה מנוסח יותר טוב: SiO2,יהלום,SiC וכו' הם אטומריים כי הם מבנים ענקיים שביניהם יש רק קשרים קוולנטיים חזקים. בפולימר יש מחזוריות דומה,בערך, אבל שם בין מולק' אחת[הבנוייה מהרבה "מרים"-יחידות קטנות,מולק' קטנות, למשל אתילן בפוליאתילן] לשנייה יש כוחות בין מולקולריים, כגון ואן דר ואלס וקשרי["גשרי"] מימן.

bhmi100

New member
לדעתי ההבדל בין סיליקה ויהלום

להגדרתכם לפולימר היא סמנתית. ניתן לחשוב על יהלום כפולימר תלת מימדי. כמו שגרפיט ניתן לחשוב עליה כפוליבנזן.

גם אני חושב כך...

ואז כל אלקטרון לא מאותר של פחמן מבצע את ה"אל איתור" עם שאר האלק' הבלתי מאותרים..אפפעם לא חשבתי על זה ככה ת'אמת,אבל רעיון נחמד[ונשמע גם נכון
] !

bhmi100

New member
יש לי חשיבה מקורית :)

תזכור גם שכך מסופר שקקולה גילה את המבנה של הבנזן עצמו.

דווקא דיברנו לא מזמן "פה"[

בקומונה למעשה] על דרך הגילוי שלו,איך הוא הגיע להברקה: הוא חלם על נחש שנשך את הקצה של עצמו

deathcaster

New member
אמיר

זה כמו שתגיד לי שספדקס רטוב זה כמו קלקר... אולי זה נראה אותו דבר, אבל זה לא

למעלה