שאלה דיי טיפשית.

שאלה דיי טיפשית.

אממ.. רציתי לשאול האם יש הבדל בין "דו-מיני" לבין "ביסקסואל"? ואם כן, מה ההבדל? לפי מה שידוע לי דו-מיני הוא אדם בעלי איברים [כאלו או אחרים] גם של זכר וגם של נקבה בעוד שביסקסואל הוא בעצם אדם שנמשך גם לבנים וגם לבנות, ולכן להגיד "דו" במקום "בי" זה לא נכון. אני צודק?

המממממממ

ממה שאני ידוע, דו מיני וביסקסואל זה אותו דבר... אנשים שנמשכים גם לבנים וגם לבנות... אדם שיש לו איברי מין נקביים וזכריים נקרא, אם אני לא טועה, אנדרוגינוס (או משהו בסגנון). אל תבלבל אבל, דו מיני (או בקיצור דו) וביסקסואל (או בקיצור בי) זה אותו דבר.... אגב, למה זה משנה לך?

חחחחחחח

אממ, בבקשה אני מניח
נו, אז מה, הפסדת בהתערבות? (מה אתה חייב למנצח?)

אהה אנחנו עדיין מתווכחים על זה XD

אני צודק P: אממ.. לא בטוח אם זה לא עובר על איזה כלל לפורום [אחרי הכל יש לשמור על שפה נקיה
] אבל בגדול.. "לרדת" למנצח. P: אההה הו וול.

וואו....

חופשי מיניות והתנהגות פוסט-מודרניות.... (למה כתבתי את זה? מה עובר עליי?! חחחח, כנראה שהגיע הזמן לישון... מזעזע מה שהצבא עושה לשעות שינה של בן אדם). אממממ, סחטיין עליכם? חחחח

אוי....

כדאי לך להשתתף במשחק "מעולם לא".... תגיב לשרשורים שקיימים שם... מעניין לראות מה יהיו התוצאות שלך, למרות שנראה לי שכבר ידוע לאיזה כיוון אתה תפנה....
ואם כבר, תישאר בפורום... the more the merrier....

M KO

New member
../images/Emo15.gif יש חילוקי דעות על הנושא...

תשובה בקישור - כאן

wiseman19

New member
יש הבדל בין המובן הביולוגי ובין הסלנג

שמשתמשים בו. בתאכלס אותו דבר שם שונה :)

דו-חיים.יצור בעל איברי נשימה

תת מימיים(זימים) ואברי נשימה יבשתיים. דו-מיני:אדם/חיה בעל איברי מין זכריים,ונקביים. וביסקסואל זהוא משהוא אחר,בדומה להומו,סטרייט וכו`

סמנטיקה

אם שמת לב, דו-מיני זה בעברית וביסקסואל זה באנגלית (במבטא ישראלי
). יש כאלה שאומרים שהם דו ויש כאלה שאומרים שהם בי והכוונה היא אחת. נראה לי שמי שיש לו גם איברים של זכר וגם של נקבה לא יגיד כלום ומקסימום יגיד שהוא הרמפרודיט. בכל מקרה, נראה לי שבמקרה שכזה אין שום דבר רע לא בלנצח ולא בלהפסיד...

ItsikH

Member
קצת פירוט דו מיני הוא המונח העברי לביסקסואל, מדובר במשיכה המינית ולא בפיזיולוגיה. מי שיש לו אברי מין זכריים ונקביים נקרא הרמפרודיט או אנדרוגינוס, אבל אלו מונחים מטעים, יש כל מיני דקויות בענין הפיזולוגי וסוגים שונים ומשונים. תוסיף לזה שיוך מגדרי - איך אדם חווה את עצמו. ייתכן לכאורה, למשל, אדם בעל אברי מין נקביים, שחווה את עצמו כגבר (שיוך מגדרי) שנמשך לבני מינו (הומוסקסואל) |כאב ראש| - התוצאה כלפי חוץ תהיה אישה נורמטיבית... אבל זה ידע כללי בלבד, אם זה ממש, אבל ממש, מעניין אותך, מעבר להתערבות (למה צריך להתערב בשביל לרדת לו - לא הבנתי../images/Emo6.gif) - יש פורומים לנושאים האלו ויש לנו גם מומחים.

וגם זה שבי סקסואל (או הומו או כל דבר אחר)

זה משיכה מינית ולא מדובר בפיזיולוגיה- נתון לויכוח, ונעשו על זה המון מחקרים פיזיולוגיים, אבל זה כבר לשירשור אחר...

ItsikH

Member
פיזיולוגיה במובן אברי המין המשיכה עצמה איננה פיזיולוגית - אין לנו, לפחות לפי מה שידוע כרגע, מנגנונים פיזיולוגיים למשיכה (בניגוד לחרקים למשל שמפרישים פרומונים - ולכן גם הפרסומות לדאודורנטים ולבשמים שיוצרים משיכה כזו הם מצוצים מהאצבע כמובן). הויכוח שאתה מדבר עליו הוא על הגורם למשיכה הזו.

אמרתי את זה בגלל

שלא מזמן קראתי על מחקר שבדק פעילות מוחית בתגובה לפרומונים (פרומון המופרש בזיעה גברית ופרומון שמופרש בשתן נשי). בקיצור- גברים ונשים סטרייטים מראים דפוס פעילות מוחית שונה והצליחו לראות שאצל הומואים הייתה פעילות במוח בתגובה לפרומון של הזיעה הגברית ולא לפרומון הנשי- בעצם, דפוס פעילות כמו של נשים סטרייטיות. (אני לא מתכוון ליצור כאן ויכוח מגדרי כמובן,אלא רק מציין מחקר שנעשה).

ItsikH

Member
יש לך קישור? לא ידועים פרומונים בבני אדם. לגבי שינויים במבנה המוח ופעילותו - המחקר היחיד שאני מכיר טוען שיש הבדל בגודל של אונה מסוימת במוח אבל הוא בוצע במספר מצומצם של נבדקים פוסט מורטום - בניתוח לאחר המוות, והם כולם מתו מאיידס, כל כך הרבה גורמים שמעמידים את המחקר בסימני שאלה. אשמח לקישור - אין שום סיבה עקרונית "להתנגד" לטענה כזו, רק שלא ידוע לי על ביסוס משמעותי לה.

אין לי קישור

כי זה מאמר שלמדתי עליו לא מזמן ובדיוק למדתי סיכום שלו למבחן אז אני זוכר אבל אין לי אותו... מה שבדקו זה לא הבדל בגודל אלא בפעילות של ההיפותלמוס במוח. צרפתי את התוצאות של הסריקות, אם זה אומר משהו למישהו. AND- פרומון המופרש בזיעה גברית. EST- פרומון המופרש בשתן נשי. הריבועים האדומים- פעילות דומה בהיפתלמוס הקידמי בתגובה לAND אצל נשים וESR אצל גברים הריבוע הירוק- בקרב הומוסקסואלים נצפתה פעילות בהיפותלמוס בתגובה לAND ולא בתגובה לEST מקווה שרואים משהו (הנקודה האדומה הקטנה היא מיקום הפעילות)

למעלה