שאלה דיי חשובה...

ohad101

New member
שאלה דיי חשובה...

האם ה-Febrous Pericardiuom מחובר באופן ישיר לסטרנום?? אם לא אז למה הוא מחובר (בנוסף לחיבורו עם הסרעפת)?

תשובה בעירבון מוגבל

עד שעמית או דן יפתחו את ה"נטר" שלהם (או איזה ספר שמועדף עליהם) אנסה לנחש לפי מה שאני זוכר מהדיסקציה האחרונה שלי (לפני כ-4 שנים) שחלק זה אכן מחובר לסטרנום מבפנים. בני

nsr

New member
תשובה בערבון מוגבל * 101

לפי נטרי, הפריקרדיום לא מחובר מחובר באופן ישיר אל הסטרנום. אלא יש בין הפריקרדיום שכבה, שומנית, כמדומני, שנקראת - anterior mediastinum שמפרידה\ מחברת (?) בין\את הפריקרדיום לסטרנום. אגב, זה נכתב כך: Fibrous Pericardium לילה טוב

yolas

New member
המדיאסטינום

המדיאסטינום אינו מוגדר כ"שכבה שומנית"....זהו חלל בבית החזה שבו נמצאים הלב, בלוטת התימוס ועוד.הוא נמצא מאחורי הסטרנום

nsr

New member
אבל...

בציור שמופיע בנטר, נמצאת שם שכבה שומנית. יכול להיות שאני לא צודק ב101%, כי אני לא בקיא בכל נפלאות האנטומיה. אבל מה שכן בטוח, זה שיש שם משהו, ושזה לא ריק.

יכול להיות שיש שם רקמות שומניות...

אבל אני לא חושב שהן מחברות את הלב לסטרנום

שומן...

היי לכולם! נפל בחלקי מספר פעמים לראות מבפנים את החלק הזה וכן, יש שם שומן וזה לדעתי השומן שמצפה את הפריקרד הויסצראלי (זה שצמוד ללב). כידוע לכם אני עצלן, אך הפעם ממש הזזתי את התוכעס ופתחתי אטלס של גרנט ובעמוד 23, ציורים B ו-C רואים חתכים טראנסוורסליים (רוחביים) של החזה ורואים ממש יפה איך ה- fibrous pericardium צמוד מבפנים לסטרנום. למעוניינים ולבעלי גישה לספרות רפואית: Grant's atlas of anatomy, 9th edition, page 23 בני

amitp

New member
למען האמת

בד"כ אני מעדיף את נטר, אבל מכיוון שהספריה בב"ש ואני בחופשת מולדת, נאלצתי להסתפק בGray's, ספר אנטומיה שהועלה גם לרשת (http://www.bartleby.com/107/ ) העמוד אודות הפריקרדיום נמצא ב - http://www.bartleby.com/107/137.html ומתוכו: " By means of these upper and lower connections it is securely anchored within the thoracic cavity. It is also attached to the posterior surface of the sternum by the superior and inferior sternopericardiac ligaments; the upper passing to the manubrium, and the lower to the xiphoid process. " כך שהפיברוס פריקרדיום מתחבר לסרעפת, לכלי הדם הגדולים (ול-deep cervical fascia) ולסטרנום (מנובריום וקסיפואיד).

למעלה