שאלה דיי דחופה

B ג ו ד

New member
שאלה דיי דחופה

שלום לכולם, הסיפור אותו אני הולך לכתוב נראה קצת מסובך. אנא עזרו לי וקראו את הפוסט כולו בבקשה אחי ואישתו השכירו דירה כלשהי שזה יחידת דיור (כמו עליית גג) בתוך בית פרטי של מישהו שהוא המשכיר. לאחר ויכווח לגביי חשבון כלשהו לתשלום הגיעו להסכמה שב 1.7 שהיה לפני כמה ימים הם עוזבים את הדירה. בחוזה נחתם שברגע שהשוכר מחזיר את המפתחות של הדירה הוא מקבל את כל השקים שיש למשכיר בגלל עסקת הפשרה (שולמו שקים לשנה מראש). ב- 1.7 כפי שסוכם אחי עזב את הדירה וביום שלמחרת החזיר לו את המפתחות אבל את השקים לא קיבל בחזרה!!! פתאום, כשאחי בודק את לוח החשמל כדי לדעת מהרגע שהתחיל החודש עד הרגע שעזבו שחברת חשמל ישלחו חשבון חדש ניגש אליהם איזה בחור שלא הבין למה הם מתעסקים בארון החשמל, ככשאל מה הם עושים ענו לו "אנחנו גרים כאן" הבנאדם התעצבן נורא ונודע לנו שאותו בחור שפגשנו הוא בעל הדירה! כלומר, ההוא שהשכיר את הדירה הוא בעצם שוכר אותה בעצמו. (הדירה שלו היא כל הבית הפרטי ואחי גר פשוט בעליית הגג של הבניין שזה אומר כניסה לדירה שלו ואז כניסה לדירה של אחי). ע"פי מה שידוע לי למי שמשכיר דירה ממישהו אסור לו להשכיר חלק מהדירה בזמן שהוא גר שם למישהו אחר נוסף. המצב שקורה כרגע, זה שאחי ביטל את השקים שנשארו אצלו, ויש בידיו שיק פתוח! (שאמור לשמש כשיק ביטחון לדירה) אבל לא כתוב למוטב לא כתוב שיק ביטחון לא כתוב כלום זה פשוט שיק פתוח ואנחנו מפחדים שהשיק יתגלגל... ואז יבואו אליו בבעיות.... לאחי כמובן שכבר אין מפתחות לדירה... והוא כבר מנתק לו את הטלפון בפרצוף לאחי ואישתו... אשמח אם תגידו לי מה לעשות?! אני בצרה צרורה!!! תודה לכולם ואשמח לענות לשאלות אם משהו לא מובן. וכמובן שאשמח גם לתגובות גולשים וגם לתגובת העוד. תודה שוב

תשובה

1. לבטל כל הצקים, כולל צק הבטחון (מקוה שבפעם הבאה כבר יזכרו לרשום עליו "למוטב בלבד"). 2. לשלוח מכתב בדואר רשום למשכיר ולהזהיר אותו לבל יעשה כל שימוש בצקים. 3. לקחת בחשבון שאפשר ומישהו ינסה לפרוע הצקים ולאחר מכן ינסה לפתוח תיק הוצל"פ בגין אי פרעונם ואז תיאלצו להתמודד עם הבעיה (השאלה אם יש או אין לה פתרון טוב מבחינתכם תלויה בשאלת זהות הגורם שינסה לפרוע אותם).

B ג ו ד

New member
קודם כל תודה רבה

דבר שני, ביטלנו את השקים, אבל אנחנו מפחדים בגלל שהוא מלא בחובות שהשק יגיע לשוק האפור... מה עושים בקשר לזה? ודבר נוסף, לאחר שאני מקבל את השקים האם אני יכול לתבוע אותו ביחד עם בעל הקרקע בטאבו כנג זה שהשכרתי ממנו את הדירה? שנחבור שנינו ביחד נגדו?? תודה

פולספגן

New member
לא בכל החוזים מצויין שאסור להשכיר את הדירה

לאחר, לכן צריך לקרוא את החוזה בכדי לדעת, האם זה רשום?

אם לא הגבלתם את הסחירות של הצקים

אתם יכולים להיות בבעיה אם הם הגיעו לידי צד שלישי תם לב. לא הבנתי מה הנזק שלכם מהעובדה שהמשכיר אינו הבעלים? לדעתי אין לכם (להבדיל אולי מהבעלים) סיכוי בתביעה כזו.

B ג ו ד

New member
אז ככה

העוד שלנו נפגש איתו, והגיעו להסכמה שהוא ייתן לו א חוב חשבון החשמל שאותו לא הכחשנו ואחמרנו שנשלם אותו והכל טוב, למחרת אחי הביא לעוד את הכסף שיביא לו (כי ברגע שהעניין בטיפול עוד אנחנו נמנעים מלדבר ואו להפגש איתו. ביום למחרת... הוא לא עונה לשיחות (המשכיר) כי אנחנו יודעים שהוא מסר את הצקיחם לחברה לנכיון ולמחרת ביקש אותם חזרה... אין לו איך לשלם לחברה כדי לקבל את השקים בחזרה. ובגלל זה הוא לא עונה לנו ולא נוצר מצב שאנחנו יכולים לסגור איתו... כל פסק זמן שאנחנו נותנים לו מחוסר ברירה נגמר שלאחר מכן הוא לא עונה...... מה עושים?? וכן רשום שהדירה למגורים בלבד!כשבפועל היא עסק והוא עשה ביחידה שאחי גר בה שינויים בבית כגון התקנת כיור שגם זה אסור ע"פ החוזה של המשכיר עם בעל הדירה.... שאלה נהוספת במידה ואנחנו מגיעים איתו להסכמה והצ'קים חוזרים אלינו, ואנחנו חותמים לו שאין לו יחותר תביעות כלפיו ולא לו כלפינו. האם אנחנו יכולים ללכת כעדים במשפטו של בעל הדירה כנגד המשכיר?? (אנחנו יודעים שיש לו עילה לתביעה)

למעלה