שאלה+דיון

• פותח הנושא taos
  • פורסם בתאריך

taos

New member
שאלה+דיון

כמו שחלק מכם יודעים יש לי סייח פיינט בן שנתיים וחצי. אתמול שמתי לב שיש לו פרסה דיי גדולה יחסית לגודל הגוף, ההורים שלו זה אבא ערבי ואמא מקומית אבל גדולה כמו טורברד כמעט. השאלה היא האם יש אפשרות לחזות לפי הפרסה או לפי כל פרט אחר אצל סייח מתבגר לאיזה גודל הוא יגיע? הסייח לקח את הפרסות את הצבע ואת הראש מהאמא שלו, האופי הוא ערבי טיפוסי (מניאק משתולל) והגודל של הגוף נראה פשוט קטן מידי כדי לגדול ממש, למרות שבשנה הוא גדל ברבע לעומת איך שהוא הגיע לחווה (בחווה הקודמת לא טיפלו בו בכלל ובקושי קיבל אוכל והיה ממש רזה) קדימה תתחילו לדיין

אבו-דני

New member
פרסה וגודל הסוס

--- אצל כלבים יש אינדיקציה שכאשר גודל כפות הכלב גדולות מצביעות על אפשרות גודל הכלכלב לכשיגדל לא כך באשר לסוסים או מפריסי הפרסה בכלל... הפרסה הינה קטנה יחסית לגופו של הסוס על מנת שתהה בעלת שטח פנים קטן בעת הריצה, הסוס כחיה ניצודה חייב!!!! לנוע במנוסתו מטורפו במהירות גבוהה. כך שהפרסה ככל שהיא קטנה הרי זה משובח,ברם דקה כמו סיכה זו כבר הגזמה ביציבות הסוס על הקרקע, אי לכך הטבע "החליט" שזו המידה הראויה ורוב הסוסים בעלי אותה מידה. לגבי גדלו של הסייח בבגרותו לא ניתן לדעת אלא רק לפי ההורים והסבים עד כמה דורות אחורה שכן גנים מסויימים רדומים יצוצו בשלב שלישי כמו בכל זן אחר על פני האדמה. דהיינו גובה של הסוס לא יהה שונה מההורים בהרבה אלא אם כן ההורים הם פוני וטורהבראד שני קיצונים שכאן צריך רק לנחש ולבצע סבירות סטטיסטית.. באשר לחוזקו של הסוס לא תמיד יש קשר ישיר בין גובהו ומשקלו של הסוס לחוזקו...(ראה הסוס הערבי)

S H I L G I

New member
אני רק יודעת..

שלפעמים לסוסים יש פרסות יחסית גדולות/רחבות.. יש את האפשרות הזאת ויש את האפשרות שזה כמו הכלבים האלה עם המלא עור, שככל שהם גדלים העור מתמתח ומתמתח זאת אומרת שהוא לא גודל... אין לי ממש מושג..

למעלה