שאלה- דיון

WC

New member
כי בא לי

הלוואי והשאילתא הזאת הייתה רלוונטית לה, לאסלה. הלוואי רשיון, הלוואי מכונית, הלוואי המותרה של הויכוחיים בין האסלה ועצמה אם לקחת או לא לקחת (בנתיים ויכוחיה עם עצמה נסתכמו באם אתה מנקה או מורח). אבל יצר השטמרני הטוב של האסלונת אומר, חיילים על מדים, למה לא? מסכנים עייפים ורצוצים ששליש משנות החקי שלהם גם ככה מתבזבז על הנסיון הקלוקל להגיע הביתה. אז הם די נתמכים על שרותי התחבורה הציבורית, שפרושו של עינין, הם לרוב בגפם. אז בעבור כמה קילומטרים וכמה ליטרים של דלק, שהאסלה (הפולניה הקדושה והמעונה) לא תבטיח את מקומה בגן עדן. נו בוודאי שתבטיח. מאידך גיסה, ישנו עינין הנוחות. הרי לא תמיד מתאים לשחק באוטובוס. כך שלאמיתו של עינין, הכל תלוי במצב הרוח, מצב טנק הדלק, והמצב המטרולוגי (חייל בגשם לא ינטש על כבישי ישראל). אבל (כן יש אבל), פרט למחסור ברישיון ובאוטו (שניתן לפטור, והתקווה שבקרוב), הרי שהאסלה במחוזה שלה, אין לה חיילים לשחק איתם מונית. זה חלק מהעינין של לגור במקום הוא צרוף המילים הנודע "המצב הביטחוני" הוא מן מילה ביזארית שיש לחקורה בלקסיקונים ובמילונים בתוך סיפריות מאובכות, לאור עששית. באספניה כמו באספניה, טרמפיסטים הם לרוב נוודים או צעירים שנעים ברחבי אירופה במן מסע גילוי עצמי הזוי. וגם הם, לרוב, כמו מחטים בערימות שחט, חמקמקים, ומעל לכל דוקרים (ישנם כמה וכמה סיפוריי זוועה על טרמפיסטים ומה שעוללו לשומרנים הטובים שהסיעו אותם). שורה אחרונה: כמו בהכל, גם בסוגיה זאת רוצה האסלה לומר שכן, שהיא אישיות נעלה, ושכל מנדהו בצידי בכביש יתקבל בברכה על ספסלה האחורי. אבל לאמיתו של דבר, מכוון שאין לה פה חיילים רצוצים שכמו מרקו, רק רוצים לאמא, היא נאלצת להודות שביישום, היא קרוב לוודאי תמשיך לנסוע, תחליף תחנת רדיו, ותקווה שבסטיישן וואגן מאחוריה יש נהג עם לב יותר רחב. WC אבל זה לא רלוונטי.

shellyland

New member
../images/Emo32.gif קרעת אותי מצחוק

ולא בגלל תוכן דברייך, אלא בגלל הניק והאופן שבו את מתייחסת לעצמך כאל "האסלה". יש לי ידיד שלפני כשנה ביטל חתונה ברגע האחרון, וברוב זעם זרק את הטבעת לבית השימוש והוריד את המים. מאז הוא נוהג להגיד שהוא קידש את האסלה וכל בית שימוש שהוא פוגש הוא מציג כאשתו. אולי זאת את?

../images/Emo45.gifטרמפים - נושא כאוב

עד לפני כשנה היה לי רכב משלי. עברתי לגור בקיבוץ - ומאז אני נאלצת לתפוס הרבה טרמפים. מאז ומתמיד- כאשר אני עם רכב אני עוצרת לטרמפיסטים:בלילה, ביום, חיילים אזרחים, בקיצור- מנסה לעזור לכל מי שאפשר. אז למה אנשים אחרים לא עוצרים לי כשאני תופסת טרמפים?! הכי מרגיז : יש את אלו (נהגים ונהגות) שנוסעים לבד ברכב, מסתכלים לי בעיניים, אבל לא עוצרים. טוב, אז לכל אלה שלא עוצרים: זיכרו יום יבוא וגם אתם תייחלו שמישהו יעצור לכם טרמפ....

אני בחיים לא עליתי על טרמפ

גם לא עם חברים ויש תמיד אנשים שמתסכלים לי בעיניים כשאני לא עוצר להם. אם אני עוצר אז רק לחיילים ורק קרביים שרואים עליהם כבר שהם עייפים

makanaonao

New member
תשובות

למה אני עוצרת? כי אני מחליטה להעביר משב של נחמדות /אופטימיות/צדיקות יתרה בנסיעה... והייתה פעם שבה טרמפיסטים ביקשו כל כך יפה והיה משהו כמו 5 בבוקר ולא יכולתי להגיד לא, כי הרי רק אני באוטו וגם ככה אני בדרך... בסופו של דבר לקחתי אותם עד הבית... למה אני לא עוצרת? יש את החלק שהמהירות באותה שנייה מדברת בעד עצמה... והחלק השני הוא הפחות אופטימי שאומר פחד בשעות לילה מאוחרות/אי נחמדות זמנית/חוסר זמן... מקווה שעזרתי
מקנאונאו

M0RPHEUS

New member
השאלה לא במקום...

לצערי החתך של סוג האנשים שלא עוצר לטרפיסטים הם בד"כ לא משתתפים בפורמים הללו אז לכן השאלה הזאת קצת לא במקום

ofer b

New member
איזה אנשים יש בפורומים?

M0RPHEUS כתב: "לצערי החתך של סוג האנשים שלא עוצר לטרפיסטים הם בד"כ לא משתתפים בפורמים הללו אז לכן השאלה הזאת קצת לא במקום" והשאלה שלי: איזה סוג אנשים יש פה בפורומים? כל מי שנמצא פה כן עוצר לטרמפיסטים? אתה בטוח? על סמך איזה נתונים אתה אומר דבר כזה? אני באמת מחכה לתשובה הטרמפיסט

shellyland

New member
אני מניחה שהוא מתכוון ש:

א. אנשים שהם ידידותיים למחשב, שכן הם גולשים בקלות. ב. אנשים שהם ידידותיים לאחרים, שכן הם משתפים את העולם במחשבותיהם וגשותיהם בפורומים. ג. אנשים שהם ידיותיים לזולת, שכן הם בפורומפי בשביל לקבל ולתת עצות אלו לאלו, לתמוך ולהתמך. ולפיכך סביר להניח שהם אנשים ידידותיים באופן כללי ולכן יעצרו טרמפים. לא?

ofer b

New member
וירטואלים

זה שאנשים משתפים את העולם במחשבותיהם וריגשותיהם בפורומים לא אומר שהם אנשים ידידותיים שיעצרו לכם טרמפ. לא חסרים פה סוטים, אנסים, רוצחים ולא פעם ולא פעמיים שמענו על מקרים כאלו. אנשים שהם ידידותיים לזולת? לרוב אנחנו לא מכירים אישית את האנשים שאנו מתכתבים איתם פה (זה אולי נראה כמו היכרות אישית כשמישהו כותב על הדברים הכי אישיים שלו) אבל אנחנו לא יודעים איך אנשים אלו מגיבים במצבים שונים. אולי אלו אנשים שנוטים להתרגש בקלות? אולי להתרגז בקלות? איך הם פורקים את הכעס הזה? ומי אמר שהם בכלל מספרים את האמת כשהם כותבים שהיום הם נפרדו מחברה שלהם והם מרגישים שבורים וצריכים עצה? וכו´... אז כמו שכתבה "ענבל30" (ובכלל, באמת קוראים לה ככה? ;) ): "זה שאדם לובש מדים, לא עושה אותו לאדם הגון." וזה שאדם ידידותי לזולת באינטרנט לא עושה אותו לאדם הגון במציאות. עופר

אני לא אוסף טרמפיסטים

פעם הייתי אוסף חיילים היום אני כבר לא בעצם היום אני עדיין אוסף חיילים אבל רק אם הם מבקשים אם הם סתם יושבים בתחנה, אני לא אעצור

Idan91

New member
ועוד שאלה בנושא...

האם כמות האנשים שעומדים באותו מקום ומסמנים לכם לעצור לטרמפ משפיעה על ההחלטה אם לעצור להם או לא? היום בדרך לביה"ס, איכשהו קרה שאיזה עשרה תלמידים ניסו לתפוס טרמפים מאותו מקום באותה שעה (כמובן שחלקנו חיכינו יפה בצידו השני של הכביש מתוך ידיעה שאין סיכוי שנעלה כולנו בייחד), אבל גם לשישה שניסו לעצור טרמפים, היו יותר מדי מכוניות שלא עצרו (אגב, לא עמדנו ששתנו בגוש אחד.. היינו די מפוזרים). בקיצור, תהיתי, האם הכמות של הטרמפיסטים משפיעה גם היא. אגב, שלי, חשבתי עלייך כל הדרך לביה"ס! (בגלל ההסכם עם הנערה ההיא, אלא מה?)

shellyland

New member
הכמות בהחלט משפיעה

הרבה יותר קל ונעים לי לעצור כשיש טרמפיסט בודד. ואני מקווה לטובתך שהמחשבה לא היתה "אולי אני אתקשר לשלי שתבוא לאסוף אותי"

Idan91

New member
דווקא לא.. ../images/Emo187.gif

לא היה נעים לי להגיד, אבל אם זה כבר עלה.. המממ.. סתם שאלתי את עצמי אלף שאלות על אותה נערה ועל איך הכרתן, ואז חשבתי לעצמי מחשבות מעריצות כלפייך, וזהו.

shellyland

New member
אז קודם כל תורידי מעצמך

כל מחשבה מעריצה שהיתה לך, כי באמת שזה הרבה פחות הירואי ממה שזה נשמע, ועל שאר השאלות אני אשמח לענות לך בפרטי.

י ע ל 2

New member
טוב ראיתי את ההודעה בדף

הראשי של תפוז וממש הייתי חייבת ללחוץ על זה מרוב התענינות לדעת איך אנשים מגיבים לזה כי גם אני חושבת על זה הרבה... אני גרה בישוב דיי נידח בלי הרבה כלי תחבורה שגם כשיש משהו זה בד"כ בשעות הבוקר (5:00, 7:30, 11:30..) ולידינו יש עיר שבה אני גם לומדת ולפעמים ההסעה לא מגיעה או מאחרת בהמון או שמשחררים אותנו יותר מוקדם ואין הסעה באותה שעה.. ואנחנו תופסים טרמפים.. והדבר הכי אבל הכי מעצבן זה שאנחנו עומדים מיובשים ועוברים מולינו ילדים שאיתנו בבית ספר או ששנה שעברה למדו בבית ספר שמכירים אותנו והם רק לפני חודש-שנה עמדו איפה שאנחנו עומדים וניסו לתפוס טרמפים וכל מכונית שעברה פתחה בפניהם תקווה להגיע הביתה.. וכשהיא לא עצרה אכזבה.. והם לא עוצרים!! לי אישית אם אין איך לצאת מהישוב ואני לא מודעת קודם שיש לי איך לחזור אני לא יוצאת מהישוב.. ההורים שלי מעדיפים להסיע אותי או לתת לי כסף למונית ספשייל העיקר לא לנסוע בטרמפים.. ומנסים למנוע ממני לנסוע, רק כאשר מתחילים שיעורי הנהיגה מתחילים לנסוע בטרמפים יותר רחוק מאשר נסיעה של חמש דקות...

ענבל30

New member
אני יודעת למה אני לא עוצרת ../images/Emo10.gif

אחי, כשהיה בן 23 נסע בליל שישי אחד עם חבר, ועצר לקחת שני בני נוער שעצרו טרמפים. השניים החלו להתפרע לו במכונית, השתוללו עם המערכת החדשה שאח שלי השקיע בה - וכשהעיר להם, התחצפו וצרחו עליו ואף איימו. אחי עצר בצד, ביקש מהם לעוף לו מהאוטו. אחד מהם יצא, השני שלף מספריים ודקר אותו ברגל. אחי "שם גז" ונמלט, אך התעלף מאיבוד דם ועלה על אי תנועה. החבר שלו הזעיק עזרה, אחי הובהל לבית חולים ועבר ניתוח קשה ברגל: המספריים עברו מצד לצד ברגל שלו, קרעו עורק אחד ופגעו קשות בוריד. לאחי יש היום מעקף בעורק ההוא, הוא נוטל כדורים לדילול דם ועדיין סובל כאבים ברגל, שלא לדבר על הטראומה הנפשית. זה שאדם לובש מדים, לא עושה אותו לאדם הגון. אני לא לוקחת טרמפיסטים. שאחרים יקחו סיכון.
(ולכל הטרמפיסטים הנעלבים - אל תקחו אישית... תשמרו על עצמכם, הודו למי שעוצר לכם ותגיעו בשלום למחוז חפצכם.)

למעלה