שאלה- דיון

taz512

New member
שאלה- דיון

היום בדרכי חזרה מהעבודה (בטרמפים כרגיל) עלתה בי מחשבה, האנשים שעוצרים לטרמפסטים, למה הם עוצרים, או יותר חשוב למה האנשים שלא עוצרים באמת לא עוצרים. אני מבין את המצב הביטחוני והכל, אבל עדיין חייל על מדים וכדומה. אז אני שואל את האנשים בפורום שיש להם רשיון נהיגה פלוס אוטו. אתם אוספים טרמפסטים? לא? למה לא? סתם נושא שמעניין אותי מאוד מאוד, בתור טרמפיסט כבד מאוד. טאז, השד והטרמפים

shellyland

New member
לפעמים כן ולפעמים לא

זה תלוי כמה אני ממהרת, אם יש לי מקום באוטו (כי לפעמים הוא עמוס בלגן) ואם יש לי בכלל מצברוח לארח אדם זר לידי. אבל יש לי קושי גדול לעצור לתלמידי הישיבות הרבים שמרימים את אגודליהם ברחבי ירושלים. לא יודעת להסביר למה, אבל משהו בתוכי מתקומם, ואני אומרת "שיקנו חופשי חודשי!"

shellyland

New member
אה, וגם

נערה צעירה שעוצרת טרמפים לבד באמצע הלילה, תמיד תקבל ממני טרמפ (גם אם זה לא בכיוון שלי), אבל תוך כדי הנסיעה תקבל ממני כזאת שטיפה, שתקלל את היום בו עצרתי לה.

את כה צודקת יקירתי

ולשאלתך, טאז: בעברי הייתי מעניקת טרמפים ידועה, עד שכמה מחבריי הטובים במערך הבטחון הישראלי, הפנו את תשומת לבי שזה לא-מי-יודע-חכם-מצידי. כמובן שלא התיחסתי אליהם, והמשכתי, אבל היום אני ממעיטה בכך. אם אני נוסעת בחברת איש/ה נוספ/ת, אני שמחה לקחת טרמפיסטים (כמובן רצוי שהם יהיו חיילים, מסוקסים, עם גלילון מקוצר, תג יחידה של גדוד צנחנים, ורצח בעיניים), אבל גם אזרחים מתקבלים, לעיתים מסוימות. זכורתני, זה היה לפני יותר מחמש שנים, הייתי בדרכי לסופש חביב בגליל העליון. בן זוגי לאותה העת נהג, ואנוכי הייתי ממונה על התקליטייה. מהרגע שיצאנו מתל-אביב רבתי, נוצרה מעין רכבת אווירית, או שרשרת טרמפיסטית באוטו. מתל אביב (גלילות) לקחנו חייל צעיר עד ואדי ערה (הוא גר בזכרון). מאותה הצומת לקחנו חיילת חביבה ואת חברתה לצומת גולני (כן, יש אנשים שמשרתים בגולני, תתפלאו). מאותה הצומת לקחנו שוטר (במדים), בדואי או ערבי, לא תהינו על קנקנו במדויק, והורדנו אותו במע´ר (עיירה חביבה בדרך לכביש עכו-צפת). ואז, בעליה לקרית שמונה, אספנו קיבוצניק מגדות שרצה להגיע לחברה שלו בקיבוץ עמיר. כל ישראל בערך היתה אצלנו באוטו באותה הנסיעה, ובינינו, חוץ מהמצווה, הם היו חבר´ה נורא נחמדים.

erlich

New member
אין כאלו חיילים :)

אולי במדינה אחרת, אבל עדיין, כל מי שקרא 7 ימים יודע שלא מכרנו הרבה גלילים לשום מדינה. הצנחנים היחידים שתראי אפי יהיו מצויידים בנשק אחר. פעם עצרנו לאיזה אחד מהצנחנים, ואחרי 300 מטרים (ואני יודע כי מדדתי!) הוא ירד מהאוטו ואמר שהוא הגיע. (הוא גם באמת הגיע ולא נבהל מאיתנו או משהו). נורא צחקנו עליו
. לשאלתך. אני עוצר כשמתחשק לי. וכשאני לא ממהר. זה עד כדי כך פשוט :) פעם נסעתי וראיתי שתי בחורות שנראו ממש טוב, והמבטים שלנו הצטלבו והיה להן ברור שאני עוצר להן רק בגלל איך שהן נראו. לא עצרתי. לא יודע למה האמת :) אפילו לא מיהרתי. אני לוקח טרמפים כמעט כל יום. זה מתיש ומעייף אבל מה כבר אפשר. ותחשוב שלי עוד עוצרים הרבה פחות בגלל האזרחי. אצלנו בישוב גם יש מין הסכמה שבשתיקה כזו שאם אתה רואה מישהו ברכבת או בכלל אתה ישר שואל אותו אם יש לו איך להגיע ואז מסתדרים כבר יחד איכשהו. הבעיה מתחילה בזה שהישוב די (מאוד) קטן. אז אם תראו אותי תעצרו לי?
, ארז. נ.ב. אסלה יקרה, מה את עושה כאן? התגעגעתי. אני דורש אי סי קיו ומהר!

adidas^

New member
שלי, אני מעריכה אותך מאד אבל...

תתני לנערה המסכנה "שטיפה"? זה לא קצת מתנשא? אם היא נערה צעירה אז היא בטח כבר אחראית למעשיה, ושטיפה ממך בטח לא תשנה דפוסי התנהגות קלוקלים. חוצמזה שבוודאי היא מודעת לסכנות שכרוכות בעצירת טרמפים מאוחר בלילה ולא תחדשי לה משהו. (מדברת אחת שתופסת טרמפים רק מאנשים מהיישוב ורק כשהיא מפספסת את האוטובוס)

Idan91

New member
עדי, את טועה ../images/Emo187.gif

השטיפה בהחלט במקום. תמיד כשאנשים שאוספים אותי בטרמפים לביה"ס כשנאי מאחרת את ההסעה מעירים לי, אני חושבת לעצמי שהם צודקים, ובמקומם - הייתי עושה בדיוק אותו דבר.

adidas^

New member
וזה עוזר?

הרי את תמשיכי לפספס לפעמים את ההסעה, ותמשיכי לתפוס טרמפים במקום. אז במה זה בעצם הועיל?

shellyland

New member
זה המשחק הזה

של "אני המבוגרת ואת הילדה ואחריותי לנזוף בך". שתינו יודעות את העובדות. היא יודעת שהיא לא צריכה לעצור טרמפים ואני יודעת שכשהייתי בגילה עשיתי אותו דבר בדיוק. אבל יש משהו מאוד נכון ובריא במשחק של המתבגרים-מבוגרים: סימון גבולות וחצייתם. מתנשא? אולי, אבל זה חלק מהעניין.

taz512

New member
אני יגיד מה שאני אומר לנהגים

שלוקחים אותי טרמפ. "מתי פעם האחרונה שמעתם על מישהו שנחטף ונרצח בטרמפ?" "מזמן" "מתי בפעם האחרונה, שמעתם על מישהו שעלה לאוטובוס וירד בשק גופות?" זה בדרך כלל משתיק אותם. יש כזה טאבו על טרמפים, אבל בסופו של דבר מבחינת אחוזים זה לא כל כך מסוכן. ואם יותר נהגים נורמלים יתחילו לעצור רק יהיה יותר טוב. טאז, השד והטרמפים

אושר מ

New member
לפעמים שלי, איןב ררה

למקום מגורי, להלן "החור", אין אוטובוסים... איךב דיוק אני אמורה להגיע הביתה? ברגל?

shellyland

New member
מוניות? חברים? אמא בואי תאספי אותי?

היתה תקופה בה אני שימשתי מעין "אמא אומנת" לנערה מתבגרת, והיא ידעה שלא משנה איפה היא או מה השעה, אם אין לה איך לחזור הביתה היא מרימה אלי טלפון ואני באה לאסוף אותה. בלי שאלות. בלי הטפות מוסר. בלי צעקות. זה היה ההסכם בינינו, ואפילו כשהיא התקשרה אלי יום אחד בשעות המאוד קטנות של הלילה ואמרה שהיא תקועה בתל-אביב בלי אפשרות לחזור חזרה לירשלים, מייד קמתי מהמיטה ונסעתי להביא אותה (טוב, לא מת"א. אמרתי לה שתיקח מונית שירות וחיכיתי לה עם כסף עבור נהג המונית בתחנת ההורדה בירושלים). לא כעסתי, לא נזפתי, לא גרמתי לה להרגיש רע כי ידעתי שהיא מרגישה מספיק רע ובמבוכה מזה שהיא היתה צריכה להוציא אותי מהמיטה והעדפתי להתרוצץ עם פיג´מה במרכז העיר אבל להיות בטוחה שגם בפעם הבאה היא לא תעשה שטויות ותעיר אותי במקום לפנות לזרים.

אושר מ

New member
שליא ני לא גרה באמצע עיר

אני בסה"כ גרה בעמק יזרעאל הקטן. ההורים שלי משתדלים לאסוף אותי, אבל לא תמיד זה אפשרי. ומוניות אין פה. לא מוניות שירות, ואני לא אשלם חמישיםש קל שאין לי בשביל 10 דקות נסיעה..

Idan91

New member
שלי, ../images/Emo187.gif

אני מזמינה אותך לטייל לצפון, ובערך בשבע וחצי בבוקר לעבור בכביש מהקיבוץ לביה"ס שלי. את נראית לי נהגת ראויה.

zimes

New member
גם אני

והמון פעמים - מתה לאיזה טרמפיסט עם רשיון נהיגה, כדי לא להרדם על ההגה. פעם אחת זה הצליח לי.

shellyland

New member
את נורמאלית???

בחיים אני לא אפקיד את ההגה של השלי-מוביל בידיו של איזה טרמפיסט מזדמן! את יודעת כמה הוא יקר לי? את יודעת כמה הוא קרוב אלי? את יודעת כמה אנחנו קשורים? מה פתאום שאני אתן לאדם זר לשחק לו בהילוכים, לפמפם לו דלק, להסתכל לו במראות או ללטף לו את הברקס???

zimes

New member
אוי שלי!

ראיתי אתמול סטיקר משובח במיוחד בשביל השלי-מוביל: ירושלים בלעדיך אני חצי בנאדם. (ורק עכשיו אני קולטת שאני אמורה לזמזם את זה.)

shellyland

New member
אההההההההההההההההההה../images/Emo70.gif

אני רוצה כזה גם! זה ילך מצויין עם ה"שלי עכשיו" שיש לי על האוטו. מי משיג לי?

realmagic

New member
טרמפיסטים

אז ככה, באופן עקרוני אני נורא אוהב לקחת טרמפיסטים. מצד אחד, זה גם מעביר את הנסיעה ומפיג את השעמום וגם מצווה - עזרת למישהו ובכלל, מה אכפת לי לקחת מישהו לכיוון שאני נוסע בו בכל מקרה? מצד שני, אני בד"כ בורר את הטרמפיסטים שלי בקפידה.. אם מישהו לא נראה לי, אני פשוט לא אעצור לו.. ועכשיו, 3 בקשות מכל מי שתופס טרמפ. 1. הרבה פעמים, נהגים עוצרים לטרמפיסיטים כדי שלא יהיה להם משעמם בזמן הנסיעה. הם מצפים ממכם, הטרמפיסיטים, להיות משתפי פעולה ולענות ולהשתתף בשיחה (ואפילו לנסות ליזום אותה). רצוי גם להיות נחמדים ולא אנטיפתים בזמן הנסיעה. 2. עליתם לטרמפ? תשתדלו לא להרדם. למען השם - זה שעליתם לטרמפ לא הפך את הנהג המסכן שעצר לכם לנהג המונית הפרטי שלכם. נגיד ובכל זאת נרדמתם? בבקשה, להשתדל לא לנחור! 3. נגיד יצא לכם ואתם כבר מדברים בטלפון סלולרי בזמן טרמפ. תשתדלו לעשות את זה בצורה מנומסת - לא לצעוק בקולי קולות בתוך האוטו. אני מנמיך את הרדיו כשיש לטרמפיסטים טלפונים. לפי דעתי זה לא אומר שהוא יכול לדבר 25 דקות בעוד אני מחכה שהוא יסיים כדי להגביר את הרדיו.. הכי חשוב: להיזהר בטרמפים! על הכבישים יש הרבה מטורפים והרבה גורמים עויינים שרוצים לפגוע בנו. תיזהרו עם טרמפים! כמו שאומרים בצבא: "אל תעלו לטרמפ שאתם לא יודעים איך תרדו ממנו".

למעלה