שאלה/ דיון

דוראן2

New member
שאלה/ דיון

מי לדעתכם האל האמיתי או שיש יותר מאל אחד או אף אחד?

mariats

New member
נראה לי שדיברנו על זה באיזשהו מפגש

לפי דעתי האל האמיתי הוא האל בעל הפנים הרבות. זה נשמע לי הגיוני כי זו הדרך להסביר את סוגי הקסמים השונים שקורים בספר. מצד שני עכשיו כשאני חושבת על זה רוב הקסמים שראינו עד עכשיו קשורים באש למשל הקסמים של מליסנדרה והבקיעה של הדרקונים של דני ומצד שני הקסם של האחרים. לא באמת רואים הוכחות גשמיות לקיומם של השבעה או של האלים הקדומים או אפילו האל הטבוע ככה שזו שאלה די מסובכת.

Susan Death

New member
עד כמה שהבנתי

האל בעל הפנים הרבות בוא בעצם ייצוג של כל האלים יחד, ובגלל זה, אם יש אל אחד ואמיתי, זה יהיה הוא, אבל גם לא בדיוק הוא, כי זה יהיה הוא כייצוג של האל האמיתי...או משהו כזה

הלדין

New member
האל בעל הפנים הרבות הוא אל המוות

מדובר בפטרון של "חסרי הפנים", גילדת המתנקשים, והוא מתיימר להיות התגלמותם של כל אלי המוות של כל התרבויות השונות בעולמו של מרטין ("האיש הנחמד" אומר את זה לאריה בשלב מסוים). לא שיפתיע אותי אם האל האמיתי היחידי בעולמו של מרטין הוא אל המוות. זה הדבר היחיד שוודאי שם.

Brien of Tarth

New member
מעניין...

למען האמת אני חושבת שאצל ג'ורג' מרטין *כל* האלים אמיתיים, או שאף אחד מהם לא אמיתי. הדמויות של מרטין מתעסקות הרבה באמונה, שואלות את עצמן שאלות על האלים, האם הם שומעים והאם בכלל אכפת להם. אני חושבת שציינתי כבר באיזה מקום שדאינריז וגם אריה, כשהן רוצות משהו בכל מאודן או צריכות להתגבר על משהו הן משננות מנטרה. דאינריז חוזרת ואומרת לעצמה: "אני דם הדרקון" ואריה אומרת לעצמה שהיא "זאבה מווינטרפל" או כל דבר אחר שהיא בוחרת להיות באותו הרגע. לכן אני חושבת שמה שאמיתי אצל מרטין הם לא האלים אלא האמונה. אבל מצד שני, אי אפשר להכחיש לגמרי שיש קסם בעולם של ששאו"ק - הכוהנת מירי-מאז-דור למשל או מליסנדרה, שתיהן השתמשו בסוג של קסמים אפלים. הילד של דאני יצא מעוות ודרקוני ומת כבר שנים ואני אפילו לא אתחיל לדבר על המעשים של מליסנדרה. גם לדרקונים או למשפחת טארגריין יש רמז על קסם: דאינריז נכנסה למדורת הקבורה של דרוגו ויצאה ללא פגע. הקסם - אמיתי, האלים - כנראה לא, האמונה -אמיתית בהחלט ומניעה חלק מהדמויות ומהעלילה.

אני חושב שמרטין מכוון לכך

שהאלים האמיתיים הם אלי הצפון, אך הם עצמם אומרים במפורש לבראן בחיזיון שלו שאין להם כוח בדרום, במקום בו לא קיימים עצי סוכך (או עצי לב, כבר לא זוכר). ויש לנו גם את ר'הלור שמראה לנו את כוחו במפורש. אבל כפי שניתן לראות, ר'הלור של מליסנדרה, ר'הלור של תורוס ור'הלור של ז'אקן ממש לא נשמעים כמו אותו באל, וכל אחד משלושתם עושה מעשים אחרים בשם אותו באל, כך שאולי מרטין רוצה להראות דרך המקרה של ר'הלור שהאלים הם מה שבני האדם עושים מהם.

Brien of Tarth

New member
ולכן האמונה משחקת תפקיד חשוב בספרים,

בין אם מדובר באמונה של הדמויות בעצמן או באלים.

למעלה