שאלה/דיון בקשר לאמונה בלג´נדריום

Envinyatar

New member
אין צורך בהכרה כ"דת" באופן רשמי

בכדי להפעיל את אותו סעיף בחוק העונשין. מעמד רשמי והכרה כ"דת" חשובה בדינים אחרים, כגון דיני משפחה והתרת נישואין, הכרה בעמותות ומוסדות כפועלים לצרכי דת וכ"ו. זה לא רלוונטי לדיון. חלק ניכר מכוונת החוק, לעניות דעתי, היא לטפל לא רק במסיונרים של דתות ידועות (כמו נצרות ואיסלאם), אלא גם ובמיוחד במיני כתות שצצות חדשות לבקרים (ולא, אני לא טוען שהטולקינאיות היא כת). דווקא בכתות האלו צפון הסיכון הגדול ביותר, מפני שהצטרפות אליהן יכולה להסתיים לא פעם בניתוק הקטין מהוריו ובשעבוד שלו ל´גורו´ שעומד בראש הכת. ההיסטוריה מלאה בדוגמאות כאלו. איש באמונתו יחייה - מעולם לא חלקתי על כך. אני רק מבהיר את המצב בחוקי מדינת ישראל דהיום. יש לשים לב, שלא הקטין שהמיר את דתו צפוי לסנקציה פלילית, אלא מי שפיתה אותו לכך. ואגב; לא אמרתי שבאופן בטוח משפט כזה יסתיים בהרשעה. אמרתי שיש סיכוי כזה, וזה סיכון שעדיף לא לקחת. בכל מקרה, זה עשוי להיות תקדים משפטי יפיפה בתחום הזה... שלא לדבר על שכר טרחה שמן
לעורכי הדין (ומה כבר יותר חשוב מזה?)

PMTrainer1987

New member
לא נראה לי...

לא נראה לי שראוי להזכיר את הלג´נדריום והמילה "דת" בנשימה אחת - הם אינם סותרים אחד את השניה. אני יכול להאמין ביצירת העולם בידי אילובטר, וגם לחגוג את גם הפסח, לזכר יציאת עמי ממצרים. אני לא מתכוון להתנתק מן היהדות - זוהי המסורת שלי במשך דורות רבים, והיא זו שמייחדת אותי. אבל, אני יכול גם לשמור על המסורת וגם להאמין בלג´נדריום - זה אפשרי בהחלט. אינני חושב שקיימת "דת טולקינאית", מאחר וההשלכה המיידית של דת באשר היא היא עבודת אליל או אלילים - וזה לא קיים בטולקינאות כפי שהיא מנוסחת כאן.

Justa girl

New member
מתחת לגיל 18? זה לא קצת הרבה?

כשאתה אומר מתחת לגיל 18 זה נשמע כאילו זה איזה עיסוק בכישוף ואמונה בפאגאניזם. הרבה אנשים מתחת לגיל 18 נכנסו לעולמו של טולקין והאמינו בזה. אני מכירה הרבה אישית...

vergan

New member
פאגאניזם רק מ-18?

לכי לפורום שאמאניזם ופאגאניזם ותראי איך רוב האנשים שם מתחת ל18 ככה גם המפורום מאגיה וכישוף לרוב מתחילים מגיל 13

Justa girl

New member
אני מאמינה. אבל מה הקשר ליהדות?

לא נראה לי שזה בא בסתירה....

Elenwe

New member
נו יופי, אז בעקרון אין סתירה לא?!

כי יש דברים שקרו בעידנים הקדומים (הראשון, השני והשלישי וגם לפניהם) ויש דברים שקרו אחריהם. לא קשיא!

למעלה