שאלה - דיווחי גננות

אפרתש

New member
שאלה - דיווחי גננות

אני חושבת שאנחנו לא מקבלים מספיק דיווחים לגבי מה קורה בגן בכלל ועם הבת שלי בפרט. אני מתכוונת לדבר על כך עם הצוות, אבל לפני זה הייתי רוצה לשמוע קצת מה קורה בגנים אחרים. באיזו תכיפות אתם מקבלים דיווח על מה הילדים שלכם עשו בגן? איך זה נעשה? תודה. אגב - עם הבת שלי לא היו שום בעיות, מה שאולי מסביר למה לא מדברים איתנו... כשיש בעיות עם ילד מסוים, ההורים שלו מוזמנים לשיחה.

לאה_מ

New member
כל פעם שאני שואלת, ואם קרה משהו

חריג - אז ביזמתם. תמיד אפשר גם לקבוע פגישה אחרי שעות הגן כדי לשוחח יותר לעומק.

Kalla

New member
גם אצלנו ככה.

מעבר לכך, תמיד מעדכנים מיוזמתם כשהילדים עושים משהו נחמד או משעשע, טורחים לעיתים קרובות לתת מחמאות. מה עשו ניתן לראות לבד כי כל היצירות שמורות בתאים שלהם. לגבי כמה אכלו וכמה בדיוק ישנו - מזמן כבר לא מעניין אותי. הם אוכלים ארוחת בוקר בבית בכל מקרה וגם בתום הגן אוכלים יפה ומגוון בבית. כמו כן, התפריט היומי תמיד רשום בחוץ וכל עוד יש להם מבחר של אוכל מגוון, בריא ועשיר שיאכלו כמה שהם רוצים. הם חיוניים ומלאי מרץ והולכים בשמחה לגן וזה המדד העיקרי בשבילי למה שקורה.

כל יום, מיוזמתה

מירטה המטפלת של רעות אומרת לי אם היא היתה בסדר, ישנה, לא ישנה, אכלה טוב או רע, איזה מצברוח היה לה.

אפרתש

New member
ככה זה היה אצלנו לפני שנה

אבל אז זה היה משפחתון. ועכשו חסר לי המידע הזה.

זה ככה בויצו, אפרת ../images/Emo13.gif

להזכירך, ויצו זה המעונות האלה שכולם נורא אוהבות להשמיץ כי "יש יותר מדי ילדים לכל מטפלת"

אפרתש

New member
כל הכבוד למטפלת שלכם

כמו שכבר אמרת - הרבה מאד זה תלוי בגננת ובמטפלת, ולא רק בשם של הגן והארגון המפעיל אותו. בסך הכל אני מרוצה מהגן שלנו, אבל באמת הקטע הזה של הדיווח חסר לי. לעיתים קרובות קורה שנגה חוזרת עם בגדים שונים ממה שהלכה איתם לגן. אני שואלת אותה, והיא מספרת לי שהתלכלכה בבוץ. הייתי רוצה לשמוע ממישהו בוגר מה בדיוק קרה שם, למשל. (ובגלל שאבא של נגה מחזיר אותה מהגן, הוא אפילו לא שם לב שלפעמים היא חוזרת עם בגדים לא שלה). אני ממש לא אמא כזאת שתדבר עם הגננת בשעה ארבע, כששלושה ילדים רבים ביניהם על המגלשה - אני מעדיפה שהיא תטפל בהם. ואני גם לא נעים לי להתקשר אליה הביתה. אז אני נותרת בלי לדעת כלום.

העלית כאן סוגיות שונות

אחת, מה קרה בגן. שניה, למה היא חזרה עם בגדים לא שלה. שלישית, איך אבא לא שם לב. נתחיל מהשלישית - סיכמתי עם המטפלת שהיא אומרת לו גם אם הוא לא שואל כדי שהוא ידע לומר לי את מה שהוא לא היה מעלה על דעתו לשאול
לגבי בגדים לא שלה - אני ממש, אבל ממש משתדלת שיהיו לה ה-מ-ו-ן בגדים בתא. על מה קרה בגן כבר דיברנו
נסי את שיטת ה"נחמדה". תהיי נורא נחמדה אליהן ותוך שאת מתיידדת עם הילדים שעל המגלשה ושהיא מטפלת בהם בדיוק, תשאלי אותה את כל השאלות....

אפרתש

New member
האמת - זה הסוגיות לא נוראיות

אבא לא שם לב כי הוא כזה. אבא כבר הלביש לגדולה את הבגדים של הקטנה ולהיפך. ואני מדברת על ילדות עם שנתיים וחצי הפרש. ובגלל שגם אני לא לגמרי בקיצוניות השניה, זה לא נורא מפריע לי. אני מנסה שתמיד יהיו בגדים, אבל לפעמים אין (כי אני לא יודעת שאתמול היא התלכלכה והחליפו לה, ויש צורך לחדש את המלאי). אני לא חושבת שקרה משהו נורא שגרם לה להתלכלך, אבל אני סקרנית לדעת מה היא עושה. בפרט כשלפי התיאור שלה, הרבה פעמים רק היא ועוד ילד התלכלכו. האם זה כי הם שיחקו במשחק אחר משאר הילדים? זה לא בהכרח רע בעיני, אולי אפילו משמח, אבל הייתי רוצה לדעת מה קרה שם. ואני תמיד נחמדה

DIEL

New member
קיבלתי פעם עצה מאוד מועילה

שאלתי את אותה השאלה לא מזמן כאן בפורום כי אנחנו בגן לא מקבלים דיווח מה קורה באופן כללי עם הילד, להוציא מיקרים חריגים שהילד מתנהג בצורה שונה מהרגלו, כשבד"כ שהכל בסדר הצוות לא מעדכן אותנו, מאוד מעניין אותי אם היא אוכלת טוב, ישנה טוב, כשהייתי שואלת הם היו אומרים כן/לא. אז התחלתי לשאול אחרת בעקבות עצות מאוד מועילות של חברי הפורום אם את שואלת אם הכל היה בסדר הצוות בד"כ עונה בכן, ולא לא יותר מזה. כשאת שואלת תשאלי דברים כמו,, עם מי היא שיחקה בגן? איזה חוגים היו היום ? וכו' האם היא משתתפת בפעילות השונות בגן? אילו העדפות יש לה לגבי משחקים/אוכל/חברים? כמה זמן היא ישנה? אחרי שתשאלי שאלות כאלו כל יום הצוות יתרגל וידע שאת שואלת אז תקבלי דיווח יותר עדכני כל יום כשאת אוספת את הקטנה מהגן. גם בלי שתכנסי לפרטים.

אל תתבישו להתעקש ולשאול..

אני עובדת בויצו ונורא לא אוהבת את צורת הדיווח להורים,המטפלות רוצות שקט תעשיתי אז הן תמיד יאמרו שהכל היה בסדר לכן צריך לשאול. שלכם חנה גונן

הילור

New member
אני די חדשה פה, ואני מאוד נהנית לקר

לקרוא כאן ולהתעניין. אני לומדת עכשיו לתואר ראשון לחינוך לגיל הרך ואין לי שום סמכות עדיין אבל יש לי קצת נסיון בעבודה עם ילדים ורק רציתי להגיד לך שזה גם מאוד תלוי בהורים ובקשר שבבית. נורא חשוב לדעתי לפתח שיחה עם הילד גם בבית וללמד,ממש ללמד איך מדברים,אפשר לעשות את זה בארוחת ערב לדוגמא.פשוט לספר קצת על היום שלך, לעודד אותו או אותה לספר על היום שלהם בגן להראות שאת שואלת מתוך התעניינות וכו'. ועוד דבר,תמיד נתקלתי בהורים ש"זורקים" את הילד בבוקר ומישהו אחר בא לקחת אותו בצהריים,אני בקושי ראיתי אותם וכך קשה לדווח מה קורה ,אם חשוב לך ואני רואה שחשוב אולי תהיה יותר אסרטיבית ותדברי באמת עם הצוות סתם מחשבות.... הילה

למעלה