שאלה דחופה

shimi1234

New member
שאלה דחופה

יש לי חרדת בחינות משתקת! כל עזרה תתקבל בברכה

אננדה

New member
היי שימי ../images/Emo13.gif

למדת את החומר? מספיק טוב ע"מ לגשת לבחינה? אז יאאלללה - קטן עליך !!! אם אתה מרגיש שעדיין לא למדת הכל - זה הזמן לחזור על הכל שוב, להשתמש בכל מה שנחוץ ע"מ לחדד שוב את החומר ולשנן אותו כמה שיותר, לעזוב את כל הדברים מסביב ולהתמקד רק בלימודים. להחליט ש´עכשיו אני מתרכז רק בלימודים´ ולא לאבד את הפוקוס. אם יש משהו שמטריד אותך במקביל עזוב את זה, ארגן לך את הזמן כך שלכל דבר יהיה את זמן ה´מחשבה´ שלו. עכשיו אתה מתמקד רק בדבר אחד. מדיטציות דרך אגב, מלמדות ומאמנות את המחשבות שלו להתמקד. זאת הדרך הכי טובה ללמוד ריכוז מהו. להתמקד רק בנקודה אחת בקיר וכל פעם שהמחשבה ´בורחת´ לנו למשוך אותה לאט לאט בזנב ולהחזירה ל´עכשיו אני מתמקד רק בנקודה על הקיר´. זה לא קל, אך המוח שלנו כמו כל איבר בגופנו - צריך אימון. אמן אותו - והשמיים הם הגבול
המממ..... בעצם.... גם השמיים הם לא הגבול......
דרך שניה.... שב, תירגע... תנשום עמוק.... ותכין ים פתקים קטנים להעתקה... שים בנעליים, בחולצה, בקלמר, בכל מקום שאתה רוצה - העיקר רק לא להיתפס
סתאאאםםם... העיקר באמת - לדעת שאתה מגיע כשאתה מוכן במירב האחוזים ומה שיקרה יקרה. אם תעבור סימן שלמדת טוב את החומר. אם לא - סימן שאתה צריך לחזור שוב על הכל. בכל מקרה - להגיע בטוחים ונחושים לדבר אחד - ל ה צ ל י ח !!!!
נ.ב.ק מה אתה לומד??

shimi1234

New member
וואו את מהירה!

מדיטציה אני מומחה! זה לא זה כ 24 שעות לפני המבחן אני מקבל פחד משתק. אני לא יכול לשבת לקרוא את החומר לא להתרכז בכלום אני נהפך למשהו כזה
. אני ממש לא רוצה לדון על כל ההיסטוריה הפדגוגית שלי אבל בקיצור אני אגיד שהמבחנים שלי הם מבחנים אמריקאים מול מחשב וזו הסיבה היחידה שאני עובר אותם! אחרת חבל על הזמן!

אננדה

New member
שימי שימי שימי ......

זה מאוד @שוט
אתה פשוט לומד ולומד וסוגר הכל (!!!) 24 שעות לפני. וכל מה שאתה עושה מאותו רגע זה - הירגעות מוחלטת !! אם אתה מכיר מדיטציות - אזי אין דרך יותר טובה מזה ! להתמקד בתוך עצמך, לא לגעת בחומר (אבל בהחלט לדאוג שלמדת כראוי עד 24 שעות לפני) לנקות טוב טוב את הראש ולאמר לעצמך שאתה עושה את זה כמו גדול !! הדבר היחיד שאתה מתמקד בו זה - אתה
אך שוב, לדאוג באמת שלמדת מספיק עד יום לפני!!!! (שלא תאשים אותי אח"כ
) תזכיר לעצמך רק דבר קטן............. גם אם תיכשל - זה לא סוף העולם !!!! ברגע שתפנים את זה - יעלם אותו פחד מציק..
פוף

תרגיל הדמייה

1) שב במקום שקט ונעים (ורצוי חשוך), לילה אחד לפני המבחן. 2) תעצום את העיניים ותקשיב לנשימה שלך. 3) תיצור לך בדימיונך את ה"מקום הבטוח". זהו מקום שלאף אדם בעולם אין כניסה חוץ מלך. זה יכול להיות בחיק הטבע, ליד נוף מעורר השראה או בכל מקום שבו אתה חש ביטחון מוחלט. שים לב לתחושות הנעימות שמשטלטות על גופך! 4) לאחר שהיקדשת בערך כ-10 דקות לשלבים 1-3, צור בדימיונך את מקום הבחינה. דמיין את התחושה של להיכנס אל החדר בו נערכת הבחינה בידיעה ברורה שאתה מוכן לבחינה. 5) תראה את עצמך ברגע קבלת הבחינה. דמיין את תחושת ההקלה שאתה תחוש כאשר תראה את המבחן ותבין שאתה מאוד מוכן, שולט בחומר... תרשה לעצמך לחייך. 6) תראה את עצמך פותר בהצלחה כל שאלה ושאלה במהלך הבחינה... תחוש את ההקלה, ואת הביטחון העצמי שלך הולך וגובר. אתה יודע שאתה הולך להצליח! 7) תראה את עצמך בסוף הבחינה לאחר שהיגשת אותו. איזה תחושה אתה מרגיש? כיצד זה ירגיש לעזוב את החדר הזה בידיעה ברורה שעשית את המיטב ושלא התקשית בפתרון המבחן?... האם תחוש גאווה? שמחה? תאפשר לרגש הזה להתפשט! 8) כעת תחזור למקום הבטוח שלך לכמה שניות. 9) לאחר מכן תשוב אל חדר הבחינה (בדימיון). הפעם דמה את עצמך מגיע למבחן, כולך מלא חרדה. למעשה, אתה בכלל מתקשה לנשום מרוב חרדה (הנשימה שלך תקועה. אתה אמנם יודע את החומר אבל אינך מצליח לבטא ידע זה בגלל החרדה. כיצד זה מרגיש? נא להתחבר לתחושה! כיצד תרגיש הפעם בצאתך מן החדר? 10) לחזור לעוד רגע קט למקום הבטוח, ולפקוח את העיניים. ---------------------------------------------------------------------- את ההדמייה הזאת למדתי מפסיכולוג בתקופת בחינות הבגרות. היא עזרה לי מאוד להתגבר על חרדת-בחינות-משתקת, והשתמשתי בה בהצלחה רבה גם במצבים מעוררי חרדה אחרים. יש לזכור שכדור הארץ ימשיך להסתובב ללא קשר לתוצאות הבחינה. תמיד ניתנת לנו הזדמנות נוספת! אסונות לא קורים בשום מקום חוץ מבראש שלנו. שיהיה
, קסם אמיתי

TAleader

New member
וואו.... פשוט וואו...

אין מילים בפי... זה כל כך... הגיוני... כלומר... אני ממש מרגיש שאילו אני אנסה את זה, זה יוריד לי מאוד את בעיית החרדה (שממילא לא כל כך חזקה אצלי) ויחזק אותי מבחינת האמונה שאני יכול להצליח!

shimi1234

New member
תודה לכולכם!

הבחינה היום בצהריים! עם מתן התוצאה אני אחזור אליכם!

shimi1234

New member
עברתי את הבחינה

תודה על הכל
בקשר לתרגיל ההדמיה: ראיתי תוכנית על שליטה במודעות מהבחינה המדעית. הראו שם קטע מאישה מופע של כמה בריטם שמבצעים כל מיני עינויים מבלי להרגיש את הכאב והם השתמשו באותה טכניקה כדי לשלוט בכאב. המצחיק הוא שגם אותו אדם טען שהאמבטיה הוא המוקם הנוח שלו!

אננדה

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

האמת?? ידענו שתעבור
תרגיל ההדמיה שקסם שלח מצויין לגבי כ-ל דבר!!! (דרך אגב, תודה קסם.... זה היה מקסים!) הרבה מחקרים הראו כי אפשר להתגבר על פגיעות גם פיזיות הראו גם מישהו שנכנס לגינס אחרי שעשו לו כל מיני דברים פיזיים ופשוט לא הפריע לו כלל !!!! מדהים. אבל לא מומלץ לנסות בבית
מהו המקום השקט שלכם???

ת מ י מ ה

New member
איזה קטע..

אני כבר שבוע רוצה לכתוב גם על הבעית בחינות שלי.. ומה שכתבתם כאן נראה לי שדי הולך לעזור לי במבחן ביום ראשון.. :+)תודה תודה

למעלה