שאלה דחופה!

anonimit8

New member
שאלה דחופה!

לאחר שקראתי מאמר על השפעת אלכוהול למחלת האפילפסיה ,רציתי לשאול האם שתייה מרובה של אלכוהול עד כדי עילפון יכולה לאחר מכן להתגלות כסימן ראשון למחלה? ( הבנתי שכן,ויש אף כדור נגד -דפלפט) ..האם עילפון מאלכוהול לאחר פעם אחת מספיקה להבין שהבן אדם חולה כנראה במחלת האפילפסיה? תודה אשמח לקבל תגובה ...

לא

אין קשר, מאיפוא זה בא לך? אולי החסרת פרטים? יכול להיות שהית במועדון עם אורות מהבהים, ושתית? והתעלפת, אז זה מהאורות- רק משהו כזה.

לדעתי

לדעתי האישית כן. העלפון הוא שילוב של השניים, גם שתיית אלכוהול(שאסורה לחולי אפילפסיה), וגם האורות המרצדים. שוב לדעתי אלכוהול רק מזיק. ואם אני זוכר נכון, זה גם מה שרשום בעלון לצרכן(שמגיע עם התרופה).

מאשה19

New member
ממש לא...

מלא אנשים מתעלפים אחרי שתייה מרובה של אלכוהול, בלי שום קשר לאפילפסיה...

aerox

New member
לחולי אפי' אפשרי לשתות

אבל אסור בגלל הכדורים...אם אורות מרצדים לא מפריע לך אז למה שיהיה התקף?

יאסס

New member
יש סיכוי ..

שיש אנשים שלא מזיז להם לשתות למרות זאת?

מאשה19

New member
שאלה טובה...

אני תמיד שואלת את עצמי לפני שאני שותה... חחחחחח האמתי שאף פעם לא גרם לי להרגיש רע או משו כזה... אני חושבת שזה שונה מאדם לאדם

anonimit8

New member
בהמשך לתשובותכן לשאלתי..

תודה רבה לכל מי שענה לי על שאלתי,יש לי שאלה אחרת ,אני אנסה להיות יותר מדויקת ולנסח את השאלה בצורה שונה- אני מכירה מישהו שמפעם אחת שהתעלף כתוצאה משתיית אלכוהול מרובה ,הוחלט ע"י רופא שהוא חולה אפילפסיה ומאז נוטל "דפלפט" ,יש לציין שמאז העילפון לא חטף מעולם התקפים/ התעלפויות... נראה לי מאוד משונה שרופא יקבע מפעם אחת של עילפון שהוא חולה באפילפסיה..מה אתם חושבים בעניין? (כמו כן הוא אדם בריא בדר"כ מבחינה פסיכולוגית,לא סובל מדכאונות וכו'..כך שידוע לי שהדפלפט הוא כדור דיי חזק שנוגד גם דכאונות.. אז אין סיבה שייטול את הכדור נגד דכאון אלא רק נגד אפילפסיה..) אשמח לשמוע תגובות בנושא תודה ושבוע טוב

הי

זה נישמע לא רציני. מומלץ ללכת לרופא מומחה לאפילפסיה, להביא את כל הנתונים, והוא יחליט.

aerox

New member
כל הנתונים הם דרך נוירולוג מומחה אפי' ...

בטח ובטח שזה לא ידע אישי שלי . אני שותה מעט ..וגם לא מעשן סיגריות ...ממש לפעמים נוגע קצת בדברים. מעבר לסיגריות .אבל זה גם ממש בקטנה .

יש כאן המון "סלט"

ניתן לאבחן חולה אפילפטי- גם ללא איבחון הידוע(סי טי ,אי אי גי ועוד) עלידי נשיכת לשון,ירידת שתן, פגיעות מסיומות בגפיים ובראש-לאחר בדיקה מדוקדקת אך לדאבוני צריכים להיות לכך ממצאים נוספים -עדות ראיה ראויה וקשה להניח הנחות מיידיות לעומת זאת מאוד יתכן שהנ"ל סובל מאפילפסיה מדומה על רקע נפשי כלשהוא(חרדה בעיקר)? שהתוצאות שלה דומות מאוד לאפילפסיה רגילה זה מסביר מאוד רק לאחר התקף ראשון וכבר הבן -אדם מקבל דפלאפט שזאת תרופה בי פולרית לאיזון מצב נפשי ציינתי "סלט" מכיוון שיש כאן עירבוב של דברים וחסרים כאן פרטים על אופי התקף מה כמות האלכוהל שצרך ידוע באלכוהול יש חומר שניקרא אצלאדלהיד שגורם לבחילות מרובות הקאות

תראי

אני מסכים עם אבא של אפי ועם אייטולה מלך הגבעות, צריך לבקש דעה של רופא שהוא מומחה לאפילפסיה. חולי אפילפסיה לוקחים את הכדור דפלפט בדרך-כלל עם כדור נוסף, ולא ככדור בודד, רק אם הרופא ממש מטומטם. ויסלחו לי כל הרופאים.

taltal48

New member
אבל...

אבא שלי נטל דפלפט(כרונו) במשך תקופה ארוכה ובאותה התקופה לא היו לו התקפים ולא הייתה לו כל פגיעה אחרת שקשורה לכדור.

ruthty

New member
הי

זה מאוד מוזר אני חושבת שאת מחסירה אינפורמציה או שאין לך אותה אין דבר כזה שרופא יחליט בפעם הראשונה בצורה החלטית שזה אפילפסיה אין מצב אלה אם הוא קיבל יותר מפעם אחת התקף ואת לא מודעת לזה

ruthty

New member
taltal48

אין לזה כל קשר זה מציון שהכדור משפיע עליו לטובה ושהוא מאוזן אני מאחלת לו שימשיך כך

למעלה