שאלה דחופה

dandan053

New member
שאלה דחופה

מנסה לייבש את החלב. מאתמול אני עם כרוב קר על החזה ויש לי גודש רציני ביותר. אני שואבת מעט ושמה כרוב על הציצי ועדין יש גודש. מה לעשות? כמה לשאוב עד שיתרוקן לגמרי או רק לשחרר לחץ מהשד? לפני שעתיים הביאו לי כדור שיפסיק את ההנקה ושתיתי חצי ממנו. בעוד יומיים אני נוסעת לאילת לשבוע. האם החלב יתייבש עד אז? איך עובד תהליך ייבוש החלב? *הייתי חייבת להפסיק להניק... ממש זקוקה לעזרה וייעוץ.

מינימי2

New member
בן כמה התינוק שלך?

הכדור עוזר רק סמוך לאחר הלידה, ולא אחרי הנקה של תקופה מסויימת... כדי להקל על הגודש ולהימנע מדלקות או סתימות של צינוריות חלב שאבי או סחטי חלב עד להקלה והתרככות של השד, אבל כמובן אל תרוקני כדי לא לעודד המשך ייצור חלב. החלב לא יתייבש תוך יומיים. זהו תהליך שלוקח זמן מה, ואי אפשר לדעת כמה... אבל יומיים - קצר מדי. כשאת סוחטת או שואבת כמות קטנה של חלב השד מקבל איתות שאין לחלב הזה ביקוש ולא צריך לייצר עוד. עם הזמן הגוף ייצר פחות ופחות חלב.

א, הכדור לא יעיל בשלב שכזה

הוא נועד לנסות לגרום שלא יגיע בכלל חלב, אחרי הלידה. אבל לאחר שכבר הנקת, הוא לא יעיל. כדי להקל על הגודש- להכנס למקלחת חמה ולעסות את האזור הכואב. לא נראה לי שהחלב יתייבש תוך יומיים. אם כי אני לא אשת מקצוע, רק בעלת נסיון.

dandan053

New member
אז להמשיך לשאוב?

אבל הגודש הזה הכבד- תוך כמה זמן ייעלם? תודה בנות

מינימי2

New member
לא יכולה לדעת...

תמשיכי לשאוב או לסחוט אבל רק מעט...כמה שצריך כדי להקל על הגודש (שלא יכאב, ושהשד לא יהיה קשה).

למעלה