שאלה דחופה

גילה58

New member
שאלה דחופה

לי ולבן זוגי לשעבר יש ילד משותף. תבעתי אותו על הגדלת מזונות כי הוא לא הסכים לשלם לי מחצית מהוצאות חיוניות לילד וגם היה משלם לי סכום מזונות מאד זעום. יש לי פסק דין למזונות מבית משפט שהאב צריך לשלם לי לפי קבלות מחצית מטיפולים רגשיים מטעם קופ"ח מושלם ושיעורים פרטיים וחוגים. השופט אישר שהטיפולים יהיו מקופ"ח מושלם. יש לי קבלות מהטיפולים ושיעורים פרטיים. התקשרתי לאב כדי שישלם לי את המחצית מהסכום, אך הוא התחיל לריב איתי שהוא לא מוכן לשלם כי לא התייעצתי איתו לגבי הטיפול. לא כתוב בפסק הדין שאני צריכה להתייעץ איתו, אלא להביא רק קבלות כי השופט טען שהוא סומך עליי. מה עושים במקרה זה שהאב לא מוכן לשלם לי את המחצית? תודה רבה.

גילה58

New member
לפלורי

מה הפרוצדורה לפתיחת תיק בהוצאה לפועל? ומה בדיוק אני וההוצאה לפועל עושים? כמה זמן ייקח עד שישולם לי הכסף? האם האב יכול לערער שאני לא משתפת אותו אם הילד גר אצלי ואני מטפלת בכל הקשור אליו? בעבר ניסיתי לשתף אותו, אך הוא לא הסכים כי לא רצה לשלם כלום ולכן תבעתי אותו. בפסק הדין לא כתוב שאני צריכה לשתף אותו בצרכים החיוניים לילד. הוא אמר לשופט שהוא יטפל בילד בדרכו אך השופט סירב ואמר שהוא סומך על האם (עליי). האם אני חייבת להתייעץ איתו על כל צעד שאני עושה? מבחינתו הילד בסדר גמור ולא זקוק לשום טיפול. האם הוא יכול לערער על כך? יש לי אישורים פסיכולוגיים שהילד אכן זקוק לטיפול.

הפרוצדורה היא

שהולכים להוצל"פ עם פסק הדין והחשבוניות עבור הטיפול ופותחים תיק. ההוצל"פ לא יעשו עבורך ולא יפעלו במקומך. את תהיי זו שצריכה לבקש לנקוט בהליכים שונים כנגד החייב. באשר להתייעצות: בעיקרון לקיחת ילד לטיפול פסיכולוגי מחייב את אישור שני ההורים. אני לא יודעת מה בדיוק נכתב בפסק הדין ולא יכולה להגיד לך האם את יכולה על דעת עצמך לעשות ולקחת את הילד. מציעה לך לקבל לפחות ייעוץ ראשוני אצל עו"ד המתמחה הן בדיני משפחה והן בהוצל"פ.

גילה58

New member
אבל מה קורה

אם האב אינו מוכן שהילד ילך לטיפול פסיכולוגי רק בגלל שזה בתשלום? הוא רוצה לקחת את הילד לעובדת סוציאלית מטעם קופ"ח, דבר שאינני מוכנה לו, כי הילד צריך טיפול ע"י מומחה ובאופן עקבי, ולא עובדת סוציאלית. מצידו, גם שהילד בכלל לא יטופל, רק בגלל שאינו רוצה לשלם מחצית כפי שכתוב בפסק הדין. אז אם האב אינו מסכים לטיפול, הילד אמור להישאר כך רק בגלל שהאב אינו רוצה? בפסק דין רשום גם שהאב צריך לשלם את מחצית הסכום לפי קבלות, ולא מצויין שם שאני אמורה בכלל להתייעץ איתו. האם הוא יכול לערער על זה שפניתי להוצאה לפועל?

כאמור, אינני יודעת מה כתוב

בפסק הדין ולכן לא אוכל לענות לשאלותיך בעניין זה. בקשר להוצל"פ - הוא יכול לנקוט בהליכים שונים שלכל הפחות יעכבו את גביית החוב אבל אין זכות ערעור על פתיחת תיק הוצל"פ.

גילה58

New member
עוד 2 שאלות דחופות

1. אם משפט המזונות שלי התנהל בבית המשפט למשפחה בר"ג, אז אני חייבת לפתוח תיק להוצאה לפועל בר"ג או שאני יכולה בראשל"צ, עיר מגוריי? 2. במידה שהאב לא מוכן לשלם גם להוצאה לפועל את התשלומים החייבים והוא במאסר, האם המאסר מבטל את החוב של המזונות? תודה רבה

את יכולה לפתוח

תיק הוצל"פ בכל לשכת הוצל"פ שתבחרי בה (כולל אילת, חיפה וכו'). המאסר אינו מבטל טת החוב.

למעלה