שאלה דחופה

IsraelArmy

New member
שאלה דחופה

אני חייל משוחרר וחותם בלשכת תעסוקה במשך 3 שבועות היום קבלתי הפניה לעבודה ולא סרבתי כי ידוע לי שאם מסרבים להצעת עבודה שוללים את דמי האבטלה. אני מעוניין להמשיך לקבל דמי אבטלה במשך תקופת זכאותי לדמי אבטלה (70 יום) מה עליי לעשות על מנת שהמשיך לחתום ולקבל דמי אבטלה ולא ישללו ממני את זכאותי לדמי אבטלה?

IsraelArmy

New member
כנס

יופי פתרת לי את הבעיה תודה כל אחד והשיקולים הפרטיים שלו ואלו שיקוליי כרגע אם מישהו שהיה לו את הקטע ויש לו תשובה עניינית אשמח אם הוא יעזור לי תודה

לפי מה שאני

יודע... אתה צריך לגשת לכל עבודה שבלישכה שולחים אותך ופשוט שם להראות שאתה לא מתאים ושהבוס שלך יחתום על זה שאתה לא מתאים ואז אתה ממשיך לקבל... הבנתה??!!!!

JamicaniT

New member
כנסי*

שאלתי שאלה. לא התכוונתי לפתור שומדבר. אתה כבר יודע שאם אתה מסרב לקבל עבודה מסוימת לא תקבל דמי אבטלה במשך 90 יום. אני לא ממש יודעת מה אתה יכול לעשות חוץ מלגרום למעסיקים לא לקבל אותך מלכתחילה לעבודה. ואז תוכל להמשיך לחתום.

הטRולית

New member
זה קצת בעיה...

אני חתמתי תקופה, ואז הציעו לי עבודה, וברוב גאונותי במקום אמרתי לפקיד שיש לי ראיון עבודה שבוע הבא. שבוע אח"כ כביכול היה לי מרכז הערכה, ואז כבר לא היו עבודות. העיצה שלי אליך שתלך לעבודה, ותגיד לבעל בית החדש שלך שקשה לך 1000 דברים. שאתה לא יכול בלי פלאפון וכאלה... אבל תיזהר, כי גם בעל הבית יכול לכתוב לך סירוב כו בלשכה. ולמי שאמר לך כאן בפורום שתלך לעבוד - סתם דביל. עבודה זה חרא. אבטלה פצצהההההההההה!

IsraelArmy

New member
Lady McBeth כנסי

אם היא לא תחייה על חשבונך יהיה מישהו אחר שיחייה על חשבונך חיילים משחוררים זכאים ל- 70 יום דמי אבטלה למה שלא נקבל?

מאור DR

New member
אולי קצת פחות קללות. ועכשיו

לעיניין. שאף אחד לא ינסה להיתחסד אף אחת מהעבודות שהם מציעים הם לא נורמליות ולא מתאימות ואם בחור/ בחורה ששירתו את המדינה רוצים קצת לנוח לאחר השרות ולסדר קצת את הדירה/חדר ועל הדרך את הראש ולהחליט על כיוון חו``ל/עבודה מכניסה ומעניינת/לימודים למה שלא יוכל להיתכלכל על חשבון ההטבה הזו במלואה? למה להאט לו את ההיתקדמות בחיים האישיים? ולתקוע אותו עם עבודות סוג ז`?

JamicaniT

New member
בלי קללות בכלל.

נכון, העבודות שם לא נורמליות ולא מתאימות לכל אחד. אבל, יש מספיק עבודות בחוץ. דרך אינספור חברות כח אדם או לוידעת מה ... לא חסר. במילים אחרות אתה שואל - למה שחייל משוחרר לא יקבל כסף ויישאר בבית להנאתו? כי זה לא עובד ככה. נכון שיש הרבה שמכופפים חוקים פה ושם ומצליחים להנות מהכנסה הזאת. שיהיה להם לבריאות.

אזרח111

New member
"עבודות לא נורמליות " ....

מה זה מבחינתך עבודה נורמלית אדם מפונק שכמותך? .... אתה לא מוכן לעבוד אם אין לך מזגן וכיסא משרדי?

מאור DR

New member
אני לא מפונק בכלל עבדתי כל חיי

עד היום כמעט בכל עבודה אפשרית כולל עבודות כפיים ומה אני אגיד לך שום עבודה שלא משתלמת לך כלכלית לא שווה אותך. בתקופת השרות הייתי עובד בעבודות שרק ניצלו אותי בגלל היותי חייל. כיום עם כישורים אני לא מעוניין לעבוד בעבודות של4-6 אלף אני מעוניין ביותר כי רק כך אני אצליח להתחיל ללמוד בשנה הבאה. ולמצוא עבודות כאלה מה לעשות לוקח יותר זמן למצוא מאשר עבודות שתגרד בהן את ה4K,ומה עם ההיתפתחות האישית של כל אחד מאיתנו בעבודה נורמלית בזה אין צורך? בעבודות פשוטות לא יהיה לך קידום וכך לא תוסיף שום דבר לקורות חיים שלך מלבד שאת/ה ``חמור עבודה מקצועי``. בנוגע להיתפננות בבית זה לא עובד ככה בכלל בחודש וחצי לאחר השיחרור היספקתי המון הרבה סדר במיסמכים שלא נגעתי בהם 4-5 שנים סדר ניקיון ושיפוצים בדירה ועדיין נותרו לי עוד כמה מטלות שאני מפחד להתחיל לעבוד ולהמשיך להזניח אותן. לסיכום לא לבחון את הנושא בראיה אישית אלא כללית לא לכולם יש את האמצעים והיכולות שיש לך! בידידות, מאור

שיהיה בהצלחה...

אני מקווה שיש לך את הכישורים הנכונים... כי ת'אמת, אני מכירה הרבה שגם עם תואר ראשון בקושי הצליחו להגיע ל 5 אלף בעבודה שמתאימה לכישורים שלהם. אבל המון בהצלחה.

Jan22

New member
דבילים אנחנו על זה

שאנחנו מגיבים לטמבלים מסוגך ומסוג הטרולית הטפילית. זדיינו שניכם!

ק ד ו ש

New member
עם עצלנות כזאת לא תגיעי רחוק...

מה פצצה באבטלה? לקבל כסף על חשבון המדינה וכביכול לדפוק ת'מערכת?? יש לכם איזשהו חור בהשכלה.. אם אתם לא מבינים שהכל גלגל. כל בנאדם שמקבל אבטלה ויכול לעבוד, או מעלים מס ודברים כאלה, בעצם יגרום לך כשתעבדי לשלם יותר מס, למה? כדי שיהיה כסף לתת לפרזיטים כמוך? עם עצלנות כזאת, ספק אם ייצא ממך יותר מדי... אני במשך חודשיים אחרי השחרור חיפשתי, ואני לא מדבר על עבודות קקה כמו שמציעים, חיפשתי משהו נורמלי, אבל עדיין סירבתי ללכת לחתום אבטלה כי זה הרגל חרא והתנהגות חרא. אז חייתי מהמענק שחרור. מוסר עבודה יקירתי... לעבוד זו לא בושה, זו איזושהי דרך להגשים ת'שאיפות, סך הכל היום הכל עובד על כסף, ולצפות שיתנו לך אותו "בחינם" זו טיפשות לשמה.

למעלה