שאלה דחופה

אורנית26

New member
שאלה דחופה

מישהו יודע עשיתי בדיקת גסטורו ועשו לי גם ביופסיה הרופא אמר שיש חשש לצליאק האים בדיקת הגסטרו די טובה כדי לגלות צליאק או בדיקת דם

נילוס11

New member
לדעתי בלבד ומנסיוני האישי

להשלמת הבדיקה אחרי שלקחו לך ביופסיה בבדיקת גסטרוסקופיה לדעתי,הרופא ימליץ ויקח בדיקת דם לבדוק ולאשר סופית את המימצא. אבל אני לא רופא,לכן רק מה שהרופא המומחה והמוסמך יגיד זה הנכון . בהצלחה.

מית צאן

New member
בדיקות לצליאק

לדעתי בדיקת הביופסיה נותנת את האבחנה הסופית לצליאק. אם רואים בה את הסימנים אז זה צליאק. כמובן שצריך לקבל את האבחנה מהרופא.

בדיקת הביופסיה היא בעיקרון הקובעת

אבל לפעמים כדאי לערוך גם בדיקת דם ולהצליב ממצאים, כי מעדויות של כמה חברי פורום היו פספוסים באבחון על פי ביופסיה.

mellory6

New member
מדוע בדיקת דם אינה מספיקה

מדוע בדיקת דם אינה מספיקה הרופאה שלי קבעה שיש לי צליאק רק עס בדיקת דם מה אומרת המצאות הנוגדנים בדם כדי לעבור ביפסיה אני צריכה לחזור ולאכול גלוטן במשך צי שנה האם הדבר לא גורם נזק

נטלי22

New member
המצאות נוגדנים בדם יכולה להעיד

על אי סבילות זמנית לגלוטן (שעשויה לעבור עם הזמן), ואז חבל להיכנס למשטר של אכילה נ"ג לכל החיים. משום כך ממליצים בפירוש על ביצוע ביופסיה לאימות האבחנה. לגבי אדם שכבר עבר לתזונה נ"ג - רצוי להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג המטפל, ולשמוע את חוות דעתו.

mellory6

New member
אני נימצאת במילכוד

אני נימצאת במילכוד משום שכדי לעדות ביופסיה אני צריכה לאכול שוב גלוטן אז מה אני עושה

Reznik

New member
עדיף לסבול עד לבדיקה,

בשביל לדעת בוודאות שזו הבעיה.

שתי הבדיקות משלימות זו את זו

גסטרוסקופיה לבדה בודאי אינה יכולה לאבחן צליאק. הביופסיה יכולה להיות אבחנתית אך היא אינה ספציפית, ושינויים דומים יכולים להופיע במחלות שונות: דלקתיות וזיהומיות. אבחנה סופית של צליאק מחייבת סרולוגיה חיובית (בדיקות הדם) ו/או תגובה טובה לדיאטה.

מית צאן

New member
בדיקות

כמובן, בדיקות הביופסיה נעשות במידה ובדיקות הדם הן חיוביות לצליאק- שלוב של שתי הבדיקות נדרשות לאבחנה הסופית, כך היה אצלנו.

למעלה